nekem ovisként a kati és a kerek perec titanic című száma volt az egyik kedvencem. most hogy ez az emlék beütött, rákerestem a neten. nem sokat találtam.
Nagy Katalin: billentyűs, énekes, de játszik még szaxofonon, bendzsón, marimbán és gitáron is. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolán klasszikus zenét tanult. Tíz éve van a pályán, 1971-ben a Tűzkerék, 72-ben a Volán, 73-ban a Vadmacskák tagja volt. 1977 óta a Kati és a Kerek-Perecben muzsikált.
http://bakelit.uw.hu/zene.htm
az meg itt egy gyöngyszem. micsoda líra, micsoda fennköltség:
Kossuth Rádió / Elfelejtett sorsok
Elfelejtett sorsok 2005. augusztus 13. 22.20 - 23.00
Volt egyszer egy zenekar. KKP. Vagyis: Kati és a Kerek Perec. 1975-ös indulás, éppen 30 éve. Volt ennek a zenekarnak 5 tagja, de ahogyan ez lenni szokás, inkább a frontembert, Katit jegyeztük meg. A zenekar a csúcson volt, az emberek dúdolták a slágereiket a villamoson, az utcán és a közértben, koncertjeik telt ház előtt mentek.
Egyszer csak azonban vége lett mindennek. A Kati és a Kerek Perec befejezte. Kati, alias Nagy Katalin, soha többet nem énekelt. Legfeljebb a fürdőszobában a tükör előtt, fésülködés közben. Vagy ahogyan ő mondja: még ott sem. Nyitott 20 éve egy állatkereskedést a fővárosban, és azóta is ezzel foglalkozik.
Furcsa kettőség. Felcserélni a zenét, a költészetet, a föld felett járást egy civil életre. Egy csillogó sztárvilágot odaadni a realitásért. De honnan tudhatjuk azt, hogy Nagy Katinak nem éppen ez jelenti-e a megnyugvást, honnan tudhatjuk, hogy a rendkívüli népszerűség felcserélése nem azt jelenti-e, hogy megtalálta a saját oázisát, a saját világát, egy számára élhetőbb világot?
A régi sláger azonban ma is él a hatos villamosról, hiszen Kati körúti boltja előtt mindennap, majd minden percben megáll egy szerelvény, a fékezés hangja behallatszik az üzletbe. „Két hatos villamos, egymásba szeretett egy éjjelen. Együtt aludtak a remízben, olyan boldogan” - szól a mindenki által ismert régi sláger.