i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:26, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 681 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Next

Dohanyzo / Nem dohanyzo
Dohanyzom 30%  30%  [ 83 ]
Nem dohanyzom 40%  40%  [ 110 ]
Koca dohanyos vagyok 10%  10%  [ 29 ]
Eros dohanyos vagyok - napi 1 doboz felett szivok egy nap 7%  7%  [ 20 ]
Jo, hogy kerdezed, leszokoban vagyok (eros vagyok eros vagyok) 6%  6%  [ 16 ]
Leszokoban vagyok [az anyagi vonzata miatt] 3%  3%  [ 9 ]
Leszokoban vagyok [a karos hatasai miatt] 4%  4%  [ 11 ]
Total votes : 278
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:36, 23-02-2006 
droid

s_py wrote:
Roki wrote:
s_py wrote:
erre tudok ellenpeldat is...

apam egyik baratja napi 4 doboz symponiat szivott es 87 evesen halt meg mert elutotte az auto. ;DD (amugy ez mekkora luzer dolog)

a dohanyosoknal nyilvan ez a halalnem a gyakoribb

nah jo persze ez csak ellenpelda akart lenni termeszetesen.
amugy ez genetika is sztem ha vki hajlamos a megbetegedesekre annak nem kell cigiznie ahhoz hogy szivrohama vagy barmi legyen.

jah es volt szinten olyan baratunk aki fiatalkoraban talan dohanyzott (ezt nem tudom) de amikor mi mar ismertuk soha es tudorakban halt meg....

Persze ez az egész csak arról szól, hogy a hajlamot öröklöd, nem a betegséget...mindenki eldöntheti, hogy mennyit kockáztat. :-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:36, 23-02-2006 
metalhead

Roki wrote:
el_gringo wrote:
ettől függetlenül még mindig azt gondolom én is, mint tr, hogy az elszívók nem túl gyakoriak mo-n, vagy valami nagyon el van b*szva ezen a téren errefelé... :roll:

sztem paraszt dohanyosokkal legalabb ilyen boszen meg vagyunk aldva

ne fogjatok arra a kurva elszivora

alapbol sok a bunko ember ha vki nem figyel oda a masikra ugy altalaban akkor mindegy hogy dohanyzik vagy sem
engem pl kurvara tud idegesiteni hogy ram lepnek loknek taposnak es ha masert nem mert lany vagyok azert kerjen bocsanatot. az emberekbol az udvariassag kezd kihalni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:38, 23-02-2006 
droid

laca wrote:
Roki wrote:
el_gringo wrote:
ettől függetlenül még mindig azt gondolom én is, mint tr, hogy az elszívók nem túl gyakoriak mo-n, vagy valami nagyon el van b*szva ezen a téren errefelé... :roll:

ha lenne elszivo nem lenne para

es a dohanyosok legalabb annyira parasztok mint te veluk ebben a temaban 8)

ejnye bejnye ne heveskedjünk nem vérre megy...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:39, 23-02-2006 
impulsecreator.hu

meg johet hatszaz egyedi eset!

dohanyzas kozben daralta le a funyiro

A dohányzás okozta halálozás arányai a világban:
Azon országokban, ahol évtizedek óta elterjedt a dohányzás: a tüdőrák-halálozás 90-95 %-áért, az összes rákhalálozás 30-35 %-áért, az idült légúti betegségekben bekövetkező halálozás 80-85 %-áért, a szív és érrendszeri halálozás 20-25 %-áért a dohányzás okolható.

A dohányzás okozta halálozás mértéke hazánkban:
A világstatisztikai adatokat figyelembe véve naponta mintegy 77, évente pedig 28 000 olyan embert: 14 593 férfit és 13 407 nőt veszítünk el, akiknek a halála összefüggésbe hozható a DOHÁNYZÁSSAL!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:40, 23-02-2006 
droid

dzsidzsi wrote:
meg johet hatszaz egyedi eset!

dohanyzas kozben daralta le a funyiro

A dohányzás okozta halálozás arányai a világban:
Azon országokban, ahol évtizedek óta elterjedt a dohányzás: a tüdőrák-halálozás 90-95 %-áért, az összes rákhalálozás 30-35 %-áért, az idült légúti betegségekben bekövetkező halálozás 80-85 %-áért, a szív és érrendszeri halálozás 20-25 %-áért a dohányzás okolható.

A dohányzás okozta halálozás mértéke hazánkban:
A világstatisztikai adatokat figyelembe véve naponta mintegy 77, évente pedig 28 000 olyan embert: 14 593 férfit és 13 407 nőt veszítünk el, akiknek a halála összefüggésbe hozható a DOHÁNYZÁSSAL!

csúnya statisztika...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:41, 23-02-2006 
original nuttah

Roki wrote:
el_gringo wrote:

:lol: :lol: :lol:

én őszintén sajnálom a magadfajtát, de a trafóban direkt figyeltük a múltkor, kb 10 percig volt friss levegő-befúvás 3 óra alatt, ez elég karcsú :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:42, 23-02-2006 
son of nitrous

Roki wrote:
el_gringo wrote:

aláírásgyűjtés - petíció - demonstráció
dohányosok bántása a szórakozóhelyeken
vannak lehetőségek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:42, 23-02-2006 
impulsecreator.hu

mi pedig lassan megalapithatnank az ipc a dohanyzas ellen szervezetet

egyebkent tok jo dolgok vannak a neten a temaval kapcsolatban, bar ha ezeket olvasva eszembe jut a hetvegi citadellas "levego"...

volt vagy 38 fok, pa'ra, es fust

Amit mindenkinek tudnia kell(ene) a passzív dohányzásról

Alapfogalmak - Füstféleségek

Az égő cigarettában közel 4000 vegyület keletkezik.

A dohányfüst anyagai a füst gáz- és részecskefázisában találhatók:

A gázfázis néhány összetevője: szénmonoxid, széndioxid, ammonia, hidrogén-cianid, kénhidrogén...
A szemcsés halmazállapotú közeg főbb alkotóelemei: víz, nikotin, kátrány, policiklikus aromás szénhidrogének, aromás aminok, fémionok, radioaktiv összetevők...
A dohányfüst további minősítésében két füstféleség nevesithető:

a főfüst: a cigaretta szívásakor beszívott füst,
a mellékfüst: a cigaretta szívási szünetében képződő és közvetlenül a levegőbe kerülő füst
Megállapítás: Mindkét füstféleség összetevői hasonlóak!

Megjegyzés:

A mellékfüst a főfüsthöz képest nagyobb mennyiségben tartalmaz inger- és mérgező anyagokat, valamint rákkeltőket.
A környezeti dohányfüst a mellékfüstből és a dohányzó által kilégzett, kifújt füstből tevődik össze.

A környezeti dohányfüst-hatás egészségi következményei

A dohányfüsttel szennyezett környezeti levegő belégzésének számos kedvezőtlen következménye van a csecsemő és gyermekkorban. Így: gégegyulladás légcső- és hörghurut, tüdőgyulladás, asthmás panaszok rosszabbodása, különböző gyulladásos fülészeti elváltozások...

A dohányzó szülők gyermekei körében gyakoribb a köhögés, köpetürítés, mint a nemdohányzó szülők gyermekeinek eseteiben.

A dohányfüst a zárt helyiségek levegőszennyezettségének fő forrása. Következmények: szemészeti és orrpanaszok: tüsszentés, orrfolyás, máskor orrdugulás, orrviszketés, fejfájás, torokfájás, rekedtség, szédülés, hányinger, köhögés, légzési nehézségek.

A szívbetegségek, valamint a tüdő és orrüregi rákok okozta halálozás mértéke növekszik a passzív dohányzás következményeként.

A környezeti dohányfüst fokozza a szívbetegek panaszait és növeli a szívinfarktus halálozás veszélyét.
A férfiak otthoni dohányzása növeli a nemdohányzó feleségek tüdőrák-kockázatát.
A nemdohányzó terhesek passziv dohányzása a magzat növekedését mérsékli. - A környezeti dohányfüst-hatás a csecsemők körében növeli a "hirtelen halál" előfordulását.

A passzív dohányzás minősített formája: a terhesség és a szoptatási időszak alatti dohányzás következményei

A terhesség alatti dohányzás következményeként gyakoribb a magzati halálozás, vetélés, koraszülés és a szülés körüli halálozás.

A várandós időszak alatti anyai dohányzás a magzati fejlődés visszamaradását, idézi elő. E káros hatás miatt kisebb lesz az újszülöttek súlya, testhossza, fej és mellkörfogata.

A terhesség alatti dohányzás a születendő gyermek szellemi, értelmi fogyatékosságának lehet az okozója.

A dohányzó terhesek újszülötteinek körében gyakran észlelhető légúti megbetegedés.

A szoptatási időszak alatti anyai dohányzás károsítja a csecsemő egészségét. - Az anyatej közvetiti a dohányfüst méreganyagait!

A terhesség vagy szoptatás alatti dohányzás növeli a "csecsemőkori hirtelen halál" gyakoriságát.

Teendők - feladatok

Az érvényben levő előírások megtartását szigorúan ellenőrizni kell.
A törvényszegőkkel szemben hatósági eljárást kell kezdeményezni.
Fel kell világosítani az embereket a környezeti dohányfüst károsságáról.
Hangsúlyozni kell a nemdohányzóknak a dohányfüstmentes környezeti levegőhöz való jogát.
Meg kell védenünk a nemdohányzókat a passzív dohányzás következményeitől.
Meg kell győznünk a nőket a terhesség alatti dohányzás veszélyességéről.
Mindent meg kell tennünk a dohányfüstmentes környezet kialakítása érdekében.
Támogatnunk kell a dohányzásról lemondani akarók törekvéseit. Segítenünk kell őket elhatározásuk megvalósításában.

Állásfoglalások - jelmondatok

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy emberhez méltó, dohányfüstmentes környezetben éljen.
A dohányzás öl! – Emeljük fel szavunkat a dohányzás ellen!
A bölcs, megfontolt ember nem kezd el dohányozni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:43, 23-02-2006 
metalhead

ez teny

most ha kotekedni akarok (miert ne?;) ) akkor gondolj abba bele hany ember hal meg artatlanul, mas kezek altal sztem siman ennyien ha nem tobben.
amugy meg, meg kell halni nincs orok elet. es van aki elobb hal meg mint szeretnenk ami persze borzaszto foleg ha csaladtagrol van szo es cigi altal hal meg.
amugy kurva sokan halnak a gyogyszerektol, alkoholtol lehetne sorolni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:46, 23-02-2006 
állat

laca wrote:
es a dohanyosok legalabb annyira parasztok mint te veluk ebben a temaban 8)

hadd ne finomkodjak, amig -akaratom ellenere- en is kapok a a budos meregbol amivel telepofekelitek a bulit, ha van elszivo, ha nincs

szal rohadjatok mihamarabb ;

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:46, 23-02-2006 
metalhead

ennel lilabb albolcsesseget meg nem hallottam. nem leszel se bolcs se megfontolt azert mert nem dohanyzol.

amugy a statisztikahoz....: van kis hazugsag, van nagy hazugsag es van a statisztika :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:47, 23-02-2006 
original nuttah

dzsidzsi wrote:

Az a baj, hogy a legtöbb ember nem bölcs és megfontolt korban kezd el dohányozni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:47, 23-02-2006 
metalhead

en tobb mint 10ev dohanyzas utan 1 eve tettem le azt a szart tobbek kozott azert is, mert mar rendszeresen rosszul voltam a bulikban a tomeny cigifusttol.
trafoba nem jarok epp emiatt, de a jail is botranyos ebbol a szempontbol. undorito a ruha szaga 1 ilyen este utan, le tudnam hanyni magamat...

azota nehezen viselem el ha egyszerre tobben gyujtanak ra a kozelemben, zavar ha arcomba fujjak a fustot. amikor dohanyoztam akkor is zavartak ezek a dolgok, de max ragyujtottam en is, h enyhitsem ezeket... :/

erdekes mod usa-ban (nyc) rengeteg klubban nem lehet fustolni, de irorszagban es az olaszoknal is mukodik ez.
kemeny dohanyos baratom is ugy nyilatkozott, h mennyivel faszabb volt ilyen korulmenyek kozott bulizni. en mar azzal is megelegednek itthon ha kulon kijelolt dohanyzo helyek lennenek, jo szellozessel...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:48, 23-02-2006 
állat

el_gringo wrote:

én őszintén sajnálom a magadfajtát, de a trafóban direkt figyeltük a múltkor, kb 10 percig volt friss levegő-befúvás 3 óra alatt, ez elég karcsú :D

viszont ha kilennetek onnan tiltva a buzrudjaitokkal, talan feleannyira sem lenne szar

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:50, 23-02-2006 
son of nitrous

Roki wrote:
el_gringo wrote:

viszont ha kilennetek onnan tiltva a buzrudjaitokkal, talan feleannyira sem lenne szar

ok
ez nem a dohányosokon múlik

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:51, 23-02-2006 
metalhead

eljenek az elharcosok valtsatok meg a vilagot

Profile  

Post subject:
original nuttah

Roki wrote:
el_gringo wrote:

előbb-utóbb ez is eljön

én megteszem a magamét a témában, nem gyújtok rá, ha gázos (füstös :D) a helyzet - sztem joggal várom el a szervezőktől, hogy ők is tegyék meg a magukét, ne csak addig smúzoljanak, amíg az ember kicsengeti a belépőt

Profile  

Post subject:
original nuttah

nem tudom, hány kutató van még az ipc-n, de a magam nevében dzsidzsi-nek megszavazok egy csillagos ötöst, és az ipc tudósának nevezem ki. amenyiben megszorulsz állásügyben, talán tudok egy helyet a deutsches krebsforschungszentrum-ban, itt heidelbergben. :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:55, 23-02-2006 
souljah

problemanak erzem tovabba az elhizast a helytelen taplalkozast a mozgasszegeny eletmodot. [ kevesebben ferunk el ] a kabitoszer hasznalatat szorakozohelyeken [ az is fustol adottesetben ] az alkoholos italok arusitasat [ mocskos reszegek mindent telehanynak baszogatnak mindenkit es lehetetlenul viselkednek ]
nekem kijutott mindbol..
ugyan kerem egyszer elunk :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:56, 23-02-2006 
impulsecreator.hu

s_py wrote:
ez teny
most ha kotekedni akarok (miert ne?;) ) akkor gondolj abba bele hany ember hal meg artatlanul, mas kezek altal sztem siman ennyien ha nem tobben.

kotekedj :wink: de akkor at kell hogy irjam at a topikot "...sorozatgyilkosok aldozatai, halalos autobalesetek, es orvosi muhibak.."-ra

s_py wrote:
amugy meg, meg kell halni nincs orok elet. es van aki elobb hal meg mint szeretnenk ami persze borzaszto foleg ha csaladtagrol van szo es cigi altal hal meg.
amugy kurva sokan halnak a gyogyszerektol, alkoholtol lehetne sorolni.

meg kell halni nincs orok elet. > igaz, de nagyon nem mindegy hogy hogyan, es azt hiszem egy paran itt errol beszelunk

es van aki elobb hal meg mint szeretnenk ami persze borzaszto foleg ha csaladtagrol van szo es cigi altal hal meg. >

van akit az aggaszt, hogy a szerettei dohanyoznak, van aki pedig szimplan nem akar masok altal kifujt fustben letezni

akarhogy is van talalva -roki v barki mas altal-, itt errol van szo

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 681 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]