i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:12, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 72 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:01, 26-03-2006 
ujonc

Visionary - nagyon jók a raggás zenéi (can't satisfy her, four years - abszolut kedvenc
Raiden - offkey-es cuccai most nagyon bejönnek, de régebbiek is nagyon jók (pinball, utopia ep)
Spor - hatalmas amit ő csinál, Brickbeats és a Dante's Inferno a két kedvencem, dobokat nagyon eltalálta
Krinjah ! - nem hiszem hogy sokan ismerik, de sztem ők csinálják a legjobb jungle zenéket
Digital - ez szerintem egyértelmű 8)

Last edited by SpecTech on 18:15, 26-03-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:09, 26-03-2006 
black hoe rec.

Nekem kb ott ért véget a Visionary, amikor meghallottam először azokat a raggás zenéket (ízlések...) :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:14, 26-03-2006 
original nuttah

Migu wrote:
Nekem kb ott ért véget a Visionary, amikor meghallottam először azokat a raggás zenéket (ízlések...) :)

szintén, pedig én szeretem az ilyesmit, de egy időben elég szolgai módon (copy-paste) gyártotta azokat a zenéket

azért érdemes rá figyelni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:14, 26-03-2006 
original nuttah

SpecTech wrote:
pinaball

ROTFL :ah:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:45, 26-03-2006 
pokemon

Krinjah tényleg a legjobban összerakott Jungeleket produkálja elég ha csak a Big,bad and heavy-re gondolok:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:29, 26-03-2006 
partiarc

hefro wrote:
1. Pendulum, London ELektricity:Én nem tudom eldönteni melyik a jobb kettőjük közül.

most nemazert de a ketto teljesen mas kategoria

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:31, 26-03-2006 
metalhead

gondolom ezt úgy érti, hogy melyiket tenné első helyre :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:58, 26-03-2006 
impulsecreator.hu

v1k wrote:
gondolom ezt úgy érti, hogy melyiket tenné első helyre :wink:

nem kommentálunk, írunk :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:58, 26-03-2006 

Az két szám inkább, mint előadó :P Impulse - Future Fear, és Corrupt Souls - Machines. A számomra leginkább kedvelt technoid vonalban ez a két szám üt mindent, ennél tetszetősebb számot mostanában nem hallottam (feltörekvő még a Filth Bath, ami szintén Corrupt Souls szerzemény :D ). Mindazonáltal meg kell jegyeznem, hogy a mai technoid vonalat valahogy felszínesnek, vagy elcsépeltnek érzem. Nem tudom, mennyire lopná be magát a szívembe a drum&bass-nek számomra legkedveltebb formája, ha ma hallanék mondjuk először egy ilyen jellegűt, a mai szerzemények közül, de kétlem, hogy akkora hatással lenne rám, mint a régiek. Ezért meg kell említenem, hogy az idáig vezető úton található kedvencek jelentősebbek, mint ez a két mostani. Pl. a régi Ed Rush & Optical duó, felejthetetlen (különösen a Wormhole LP), aztán Bad Company, Kemal (ő különösen!) & Rob Data, Cause 4 Concern korai szerzemények, vagy a két Ryme Tyme számocska, amik előtt a mai napig érthetetlenül állok: a T Minus és az aaa.. "What Is The Power of Your Machine" :D , vagy Usual Suspects - Sawn Off mondjuk, és Scalpel. A mai technoidok valahogy nem ásnak le igazán mélyen, nem elég zsigeriek, míg ezek a régiek valamit nagyon éreztek.
Válságomat a drum&bass-szel kapcsolatban ideiglenesen Mav, és Resound zenéi oldották fel (gondolok itt mondjuk az Ocean Phantom-ra, vagy a Circular Structure-re), ezért ők megérdemlik a 2. helyet. Ugyanakkor az ő kezdeményezéseik is hirtelen hervadó virágzásnak bizonyultak végül, a válság fennmaradt bennem.
Egyedi hangzása, és kísérletezései Klute-ot teszik a 3. helyre nálam. Eredetisége egyedülálló. Úgy érzem, hogy ha valaki, akkor Klute tudna valami olyan eredetien újat létrehozni a drum&bass-en belül, ami friss vérrel látná el az egész szcénát. Ami ebben megakadályozza, az talán éppen maga a drum&bass :D
Teebee. Hasonlóan Klute-hoz, ő is egyedi stílusával hengerelt le. Ugyanakkor számomra tehetségtelenebbnek tűnik ebből a szempontból, nem akkora újító, olykor ütős, és mégis butácska és igénytelenebb zenéi is erről árulkodnak (pl. a régi Blue Rose, ami teljesen paradox módon önmagában egy kifejezetten szar szám lenne, a Twin Peaks zenéjétől teljesen hathatósnak bizonyul).
Talán Noisia. Mindazonáltal egy kimúlást (itt nem magára a drum&bass megszűnésére gondolok, hanem egy minőség eltűnéséről, elhalványulásáról) megelőző száraz erőlködésnél nem tűnik többnek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:00, 26-03-2006 
souljah

w1nd wrote:
Krinjah tényleg a legjobban összerakott Jungeleket produkálja elég ha csak a Big,bad and heavy-re gondolok:)

szerintem a legjobb dzsungeleket raw és oscr da grouch csinálja (pl dubplate fi kill)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:16, 26-03-2006 
ujonc

erazer wrote:
SpecTech wrote:
pinaball

ROTFL :ah:

:D nem direkt volt

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:49, 27-03-2006 
droid

chase & status :number one..ok azok akik kepesek prezentálni lelkizos mokazos négeres ill. sotet zeneket is meghozza magas szinvonalon, mind emelett szamomra jol szelektalnak es nem utolsosorban ugyebar "csakafekete" ami mostansag producerek kozott nagy ereny
twisted individual : reszemrol nem igazan kedvelem de a rengeteg kukaba valo darabja mellett a sajat röfögös-zombie stilusaban utanozhatatlan es egyedi, rengeteg eloado probalja masolni ami szinten az o neve mellett szol.
bse : keves csapat/eloado kepes hozni masodik albuman is azt a szintet amit elvarnak tole, nekik azthiszem ez sikerult.
soulproof : nem feltetlen überhypekiemelkedo zeneket irtak de sok-sok mely es tokeletes zenevel dobtak meg minket a sracok, itt a helyuk iden top5ben.
tc : boh, nem erdekel, en aterzem a f*szsagait, number two :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:11, 27-03-2006 
partiarc

Előttem nagyon részletesen és szinte mindent elmondtak ezekről a producerekről, úgyhogy én nem is ragoznám tovább. Nem sorrenben, mert nem tudnék sorrendet csinálni:

Klute
Ed Rush & Optical
Dom & Roland
Keaton & Hive
Dillinja - nála azt jegyezném meg, hogy ha jót csinál az nagyon jó, ellenkező esetben viszont borzasztót számomra - mondjuk ez a kevesebb és talán ezért a kettőségéért, végletességéért szeretem annyira...

vigyázzállásba merevedik a Csillagok Háborúja kezdő taktusaira.
békatalpakkal futja végig a maratoni távot.
külszíni cinkfejtésbe kezd a veteményeskertben

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:16, 27-03-2006 
ujonc

spor - senkise tud ennyire változatosan törni
evol intent - önmagáért beszél
counterstrike - a draco óta nagyra tartom őket no és a white light...
noisia - amit ezek művelnek a basszusokkal az kész
muffler - egyszerű zenéi nagyszerűek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:52, 27-03-2006 
pokemon

Az alabb kovetkezo kedvenceimrol nalam sokkal hozaertobb emberek irtak mar igen alapos indoklast, igy inkabb par szemelyesebb aprosagot emlitenek csak

Tactile
Elfogult vagyok, de vallalom 8)

Klute
Orok kedvencem: mindig eredeti es izgalmas tudott maradni szamomra

Mist:i:Cal
Itt en is csaltam, pedig a resztvevok kulon-kulon es mindenfele variacioban is megerdemeltek volna a nevezest, de a TOP5 ehhez keves sajna.

Seba
Az o szamaiban szolnak a vilagon a legszebben a cinek

D-Bridge
A Melyseg Aktualis Bajnoka szamomra

+1 Amit
Mivel mar elfogadott trukknek szamit a letszamnovelesre, en is adok kulondijat, termeszetesen Amitnak.
O az a producer, akinek a zenejet mindig is vartam, csak nem tudtam, hogy mit varok amig meg nem hallottam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:50, 28-03-2006 
ujonc

Mav - Csak hallgassatok meg miket csinal. Tobb mint gyonyoru. A vokalok amiket belecsempesz a szamaiba meseve valtoztatjak a zenet.
Olyan tiszta magas hangokkal dolgozik, h borosozik tole az ember hata. Egyik pillanatrol a masikra szinte eszrevetlenul visz at
dobba egy egy csilingelest. Igazabol o a mostani legnagyobb kedvenc, de nemtudom szavakba onteni azt amit a zenei sugaroznak.
Keves ennyire egyedi hangzas van.

Noisia - Regebben nem gondoltam volna, h oket felsorolnam ha top 5 producerrol van szo, kicsit voltak eloiteletem, de mara megszuntek :)
Eszveszto dobokat tudnak irni es az a tipikus noisias basszus minden buliban tuti orjongest kelt. Nagyon energiaval teltek a zeneik.
A consussion gitarjatol nemtudok napirendre terni mar honapok ota, egyszeruen iszonyat jo.
Massada is nagy nedvenc, kar h mar ritkan hallani.. :/ Az amit pedig egy Moonway renegadeben es a Tideban muveltek.. eloszor meglepo,
aztan respect \o/ bigup :)

Calibre - sok ujat nem tudok mondani, Marczi, waki, valdi mar elmondta:) Nagyon szep 1xuek a zenei, teli dallammal, vokallal,
second sun lp egy mestermu, nagyon szepen kidolgozott, nagyon jol szol, es nagyon erzelmes.

Pacific - Ha a termeszetbol kellene hasonlatot talalnom a zeneik hatasara, akkor a tsunami lenne a legalkalmasabb.
Iszonyat funk amit muvelnek, nagyon szepen osszerakott zenek. Erzelmes, sodro, dallamos, tancolos.
Downtempo projectukre is erdemes figyelni (Quadra).

High Contrast - Nem is igazan az amit mostanaban muvel, bar ketsegkivul jo zeneket ir most is. De az a hangzasvilag amit a True Colors-el megalkotott
nagyon szep, hianyzik is. Konnyed dallamok, semmi tulbonyolitas, eeeeeasy :)

+1 Black Sun Empire - O_o A masodik LP nem igazan hozta azt az egyediseget mint az elso, mindazonaltal nagyon jol sikerult ez is. De a driving insane
vmi olyan ami merfoldko a drumandbassben. Minden zenejukben vmi nagyon jot alkotnak, kiveve azokban amikben annal is jobbat ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:31, 29-03-2006 

hmmm....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:57, 29-03-2006 
metalhead

HIGH CONTRAST - senkinek se kell bemutatni a göndör hajú liquid istenséget. sokáig gondolkoztam rajta, hogy ő vagy nu tone érdemli meg a pozicíót, de arra a következtetésre jutottam, hogy mivel több zeném van high contrasttől, jobban ismerem, jobban szeretem. amihez nyúl, arannyá válik, imádom, hogy soulful vokálokkal dolgozik, zenéjét hallgatván kisüt a nap. még azt is meg merem kockáztatni, hogy zenéje akár meg tudna ríkatni is, ha olyanom van... ja, és hiába hallgattam ronggyá a dalait, nem tudom megunni őket (kivéve talán a music is everythinget)

CALIBRE - olyan finom, könnyed a zenéje, hogy nem lehet nem szeretni! nincs erőlködés, nincs megjátszás, bele lehet feledkezni a dallamokba, kellemes sodrású, nagyszerű kompozíciók. jól megáldott érzékkel nyúl a hangokhoz, az ilyen-olyan szövegfoszlányok pedig még bónuszként is hatnak a fülnek. calibrében nem lehet csalódni!

D BRIDGE - véleményem szerint a formáció egy különleges színfoltja a drum'n'bass szcénának. ami legelőször megfogott d bridge zenéjében, az a hangulat. magával ragadó atmoszférája rögtön a szívembe lopta magát, ha d bridge, akkor tudom, hogy minőség a könyedebb d'n'b nevében! zenéjük közvetlen, jó basszus-témákkal dolgoznak, nem is írok többet, mindjárt meghallgatom a beliefet

TEEBEE - a norvég fiatalember tudja mitől döglik a légy! szeretem benne, hogy visszafogott, míg valakinek egysíkúnak tűnik zenéje, számomra épp az ellenkezője. minden hang precízen a helyén, kellő figyelem a dobokon, a vokálon (ha van), a bass-témák mindig ötletesek és imádni valóak. nekem teebee neve egyet jelent a drum'n'bass-el, na. és nyugodtan kijelenthetem, hogy majd' mindegyik szerzeménye remekmű. kár, hogy januárban nem élvezhettem élőben...

COMATRON - ha keményebb ütemek, akkor comatron! bár nincs oly sok zene a comatrontól, de nekem elég volt, hogy megszeressem. és tetszik, hogy nem csak az amenhez nyúl, hanem kipróbál mást is, hol a törtekkel babrál, hol ütős gitár-témához nyúl, jut eszembe, hogy a jumpdafuckup nálam number1, akkora dög van benne! remélem minél több zenét hallhatok ettől az előadótól, hogy még sokáig tudjam élvezni a comatron-soundot

további nagyon kedvelt producerek: nu tone, london elektricity, cyantific, mathematics, logistics, tommy knocker, danny byrd, d ecco & sabotage, big bud, seba, klute, sonic & silver, ed rush & optical (inkább a régebbi zenék), bad company, mayhem, optiv

Last edited by lizard on 11:57, 31-03-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:00, 29-03-2006 
piper

Lizard wrote:
ed rush & optical (inkább a régebbi zenék)

azért ez érdekes, hogy Ed Rushéknak mindenki csak a régebbi dolgait szereti :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:06, 29-03-2006 
wobblehun

Mist:i:Cal - lélekkel teli, és sodró lendületű minden munkájuk időtálló

Digital & Spirit - a ras élvonala

Tactile - tökéletes zenék és az elfogultság 8)

Clipz - bristol jelenlegi királya sztem. az idióta hangokkal és mocskos basszusokkal szétrobbant minden táncteret

Dillinja - a legmélyebb mélyek gyártója. a tucatmunkái is tökéletesek

+1 Twisted Individual hogy ne tagadjam meg a rangom :lol:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 72 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]