i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:57, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 133 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

Kimennél a tüntetésre?
Poll ended at 15:37, 27-06-2006
Igen, mert fontosnak tartom! 30%  30%  [ 24 ]
Sajnos nem érek rá. 32%  32%  [ 26 ]
Nem, mert nem érdekel. 38%  38%  [ 31 ]
Total votes : 81
Author Message
 Post subject: Veszélyben az Óbudai Sziget!
PostPosted: 15:37, 29-03-2006 
ujonc

Veszélyben az Óbudai Sziget!

Tüntetni fog a Védegylet és több civil szervezet 2006. március 30-án, csütörtökön 9 órakor a Fővárosi Közgyűlés épülete előtt (Váci utca 62-66). A Fővárosi Közgyűlés ekkor fog dönteni az Óbudai Sziget beépítésének várható mértékéről és ezzel a hatalmas zöldterület jövőjéről. Gyere Te is!

Részletek a tervekről és álláspontunkról itt, a cikkben.
LMCS / MTVSZ / Védegylet

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön megmentheti a Hajógyári Szigetet

Az Óbudai Sziget tervezett Kerületi Szabályozási Terve, melyet a Fővárosi Közgyűlés március 30-án fogadhat el, a szigeten olyan mértékű beépítést tenne lehetővé, amely fák százainak a kipusztításával, autók ezreinek a szigetre csalogatásával, a Sziget fesztivál megszüntetésével, hatalmas épülettöbök felépülésével, a római kori kulturális örökség károsításával fenyeget.

A tervezett kerületi szabályozási tervben többezres konferenciaközpont, többezres forgalmű kaszinó, 140 000 négyzetméter szintterületű hotel szerepel. A tervezett forgalmat a szigetre épülő hidak szélesítésével, illetve új rávezető utakkal, alagutakkal kívánják megoldani. 4000 parkolóhely létesítése jelzi annak a forgalomnak a mértékét, amelyet a Hajógyári Szigetre kívánnak felvezetni. A 800 nyilvántartott fából csupán 89 faegyedet javasol feltétlen védelemre a terv.

A LMCS, VE, és az MTVSZ a tervezettnél sokkal mérsékeltebb beépítéset tartanak elfogadhatónak. Támogatjuk a sziget már beépített területeinek rehabilitációját, a rozsdaövezet felújítását. Azonban a Fővárosi Közgyűlés előtt szereplő előterjesztésben szereplő szálloda-kaszinó-konferencia negyed jelentős részben zöldmezős beruházásnak tekinthető: Budapest egyik ritka összefüggő zöldfelületének ilyen mérvű csonkítását elfogadhatatlannak tartjuk. Alacsonyabb parkánymagasság, szellősebb – nem tömbszerű - beépíthetőség, minimális autóforgalom a szigeten: meggyőzősédünk hogy a főváros lakossággának nagy része ezen elvek mentén szeretné látni a sziget déli csücskének rehabilitációját.

A képviselőinktől kérjük hogy képviseljenek: ne fogadják el a tervezett szabályozási tervet. A Hajógyári Sziget olyan terület, amelyet az egész város a magáénak érez, ezért indokolt lenne egy széleskörű társadalmi részvétellel megvalósuló, valódi alternatívákat tartalmazó tervezési folyamat.

A 30-ai ülésen a Fővárosi Közgyűlés az ún. „egyetértési jogát gyakorolja”, a KSZT-ről való végső döntés a III kerületi Képviselőtestület hatáskörébe tartozik. A Fővárosi Közgyűlés március 30-án megmentheti a Hajógyári Szigetet.

* * *

Demonstrációt szervez a Védegylet és több civil szervezet a nyilvánosság figyelmének felkeltése érdekében, továbbá kéréseik nyomatékosítása érdekében 2006. március 30-án, csütörtökön 9 órakor a Fővárosi Közgyűlés épülete előtt (Váci utca 62-66). A Fővárosi Közgyűlés ekkor fog dönteni az Óbudai Sziget beépítésének várható mértékéről és ezzel a hatalmas zöldterület jövőjéről.

Link:
http://www.vedegylet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=403

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:23, 29-03-2006 
metalhead

és már el is indultak a wiwes spamok ezzel kapcsolatban
éljen :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:35, 29-03-2006 
ujonc

v1k wrote:

Nem értelek. Miért baj, hogy az embereket ez érdekli, és próbálják minél többeknek eljuttatni a cikket?

Kíváncsi lennék, mi az emberek véleménye, csak arról az egy pontról, hogy a 800 fából "csupán" 89-et akarnak meghagyni?
Hogy nem lesz egy talpalatnyi zöld terület se?
Hogy még kevesebb oxigént termelő növény lesz Budapesten?
Hogy szépen lassan mi is megfulladunk a szmogtól?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:37, 29-03-2006 
droid

nem igaz, valaki magyarázza már el nekem, hogy miért reggel 9?? A kismamákon és a nyugdíjasokon kívül ki tud ott lenni??? Mert én sajnos dolgozok... pedig ez megérne akár egy szabinapot is. Csak sajnálnám...
de a szigetért azért ki kéne állni!!!!!!!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:40, 29-03-2006 
droid

missdaisy wrote:
v1k wrote:

Nem értelek. Miért baj, hogy az embereket ez érdekli, és próbálják minél többeknek eljuttatni a cikket?

Kíváncsi lennék, mi az emberek véleménye, csak arról az egy pontról, hogy a 800 fából "csupán" 89-et akarnak meghagyni?
Hogy nem lesz egy talpalatnyi zöld terület se?
Hogy még kevesebb oxigént termelő növény lesz Budapesten?
Hogy szépen lassan mi is megfulladunk a szmogtól?

érdekel mi erről a véleményem? Az, hogy mélyen el vagyok keseredve. nem is írok mást.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:43, 29-03-2006 
metalhead

missdaisy wrote:
v1k wrote:

talán mert holnaptól 3at fogok kapni belőle naponta? :roll:
nem a kezdeményezéssel van a baj, én a wiwes dömping ellen tiltakozom :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:48, 29-03-2006 
ujonc

nothing wrote:
nem igaz, valaki magyarázza már el nekem, hogy miért reggel 9??!!!!!!!

Hát igen, ezen én is elgondolkoztam, hiszen ilyenkor a normális ember iskolában van, vagy a nagyobb többsége dolgozik.

Így tényleg csak a töredéke tud elmenni azoknak, akik amúgy ottlennének.

Mi elkezdtük szervezni a suliban (felnőttoktatás szerencsére), hogy tanárostúl, osztályostúl kimegy az iskola. Főleg kitértünk a hitünkből a hír hallatán, hogy az iskola a 3.kerületben van!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:48, 29-03-2006 
ujonc

nothing wrote:

Hát igen, ezen én is elgondolkoztam, hiszen ilyenkor a normális ember iskolában van, vagy a nagyobb többsége dolgozik.

Mi elkezdtük szervezni a suliban (felnőttoktatás szerencsére), hogy tanárostól, osztályostól kimegy az iskola. Főleg kitértünk a hitünkből a hír hallatán, hogy az iskola a 3.kerületben van!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:49, 29-03-2006 
Torespont Radio

azt azert elfelejtitek (es az erosen vitathato szakmai hozzaertessel erndelkezo vedegylet is kihagyja a felhivasbol), hogy a mar meglevo, romokban allo es semmire nem hasznalhato hajogyar teruleten tervezik a beruhazast. csak ez a terv valosulhat meg a fovarosi kozgyules terve szerint is. tehat a hajogyari sziget zoldteruletenek a tulnyomo tobbsege megmarad. ezt a csusztatast hivjak demagogianak.
masreszt azt se felejtsuk el, hogy a hajogyari sziget zoldfeluleti ertekei sem igazan kiemelkedoek. ezt minden felmeres kimutatta.

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:56, 29-03-2006 
droid

missdaisy wrote:
nothing wrote:

Mi elkezdtük szervezni a suliban (felnőttoktatás szerencsére), hogy tanárostúl, osztályostúl kimegy az iskola. Főleg kitértünk a hitünkből a hír hallatán, hogy az iskola a 3.kerületben van!

Elkéreckedtem a főnökömtől. Megyek én is!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:59, 29-03-2006 
droid

chin0 wrote:
azt azert elfelejtitek (es az erosen vitathato szakmai hozzaertessel erndelkezo vedegylet is kihagyja a felhivasbol), hogy a mar meglevo, romokban allo es semmire nem hasznalhato hajogyar teruleten tervezik a beruhazast. csak ez a terv valosulhat meg a fovarosi kozgyules terve szerint is. tehat a hajogyari sziget zoldteruletenek a tulnyomo tobbsege megmarad. ezt a csusztatast hivjak demagogianak.
masreszt azt se felejtsuk el, hogy a hajogyari sziget zoldfeluleti ertekei sem igazan kiemelkedoek. ezt minden felmeres kimutatta.

Lehet, hogy baromira nem értek hozzá, de nem is érdekel, a sziget nekem érzelmi kérdés. Én ott leszek. Ja, végülis a háborúkban is pár száz ember hal meg, mi az ahhoz a milliárdhoz képest... mi az a pár fa, elhanyagolható értékű zöldövezet.

Na jobban átgondolva... nem tudom majd mindjárt utánanézek... :-) De ha ez így lenne, akkor miért mondják, hogy nem lesz majd sziget... stb...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:02, 29-03-2006 
Torespont Radio

nothing wrote:
chin0 wrote:

Lehet, hogy baromira nem értek hozzá, de nem is érdekel, a sziget nekem érzelmi kérdés. Én ott leszek. Ja, végülis a háborúkban is pár száz ember hal meg, mi az ahhoz a milliárdhoz képest... mi az a pár fa, elhanyagolható értékű zöldövezet.

"Lehet, hogy baromira nem értek hozzá, de nem is érdekel, a NEMZET nekem érzelmi kérdés. Én ott leszek." - mondta Hunyadi Örs és elindult a Hősök terére a MIÉP gyűlésre.

(bocs :) )

szerintem itt az erveknek kell utkozniuk, nem erzelmi alapon donteni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:13, 29-03-2006 
droid

chin0 wrote:
nothing wrote:
chin0 wrote:

"Lehet, hogy baromira nem értek hozzá, de nem is érdekel, a NEMZET nekem érzelmi kérdés. Én ott leszek." - mondta Hunyadi Örs és elindult a Hősök terére a MIÉP gyűlésre.

(bocs :) )

szerintem itt az erveknek kell utkozniuk, nem erzelmi alapon donteni

bazz... te ezzel most legalább akkora ostobaságot mondtál, mint én az előbb!! tehát nem vagy különb de nem minősítelek. Milyen érveknek? És kinek az érveinek? Én nem mondhatom el a véleményem, mert majd a felettem álló nagy okos hozzáértő emberek eldöntik, hogy az én szigetemmel mi lesz? Mert az legalább annyira az enyém, mint az övék. Te ennyire értessz hozzá??? Akkor támaszd már alá légyszíves érvekkel és győzzél meg, hogy jó lesz, ha beépítik...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:13, 29-03-2006 
Torespont Radio

a sziget fesztival egyebkent nem azert nem lesz ott, mert nincs neki hely (bar telleg kinotte magat), hanem mert a berleti szerzodes lejart...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:16, 29-03-2006 
son of nitrous

és hova rakják?csepel sziget vagy mi? :D

Profile  

Post subject:
droid

A családom mellett, a szerelmem mellett, a Földünk mellett érzelmi okokból állok ki. Hülyézzé le és köpjél le meg miépes is vagyok meg szdszes... meg egy fasz vagyok hogy képes vagyok ilyenen felhúzni magam.

Profile  

Post subject:
poszthumusz

szerintem nem hülyeség a tüntetés, mégha a védegylet is csak nagyvonalakban ismeri a beruházás céljait. egy demonstráció ami megmutatja, hogy a hajógyári sziget zöldterületét nem szeretnék elveszíteni a civilek. persze lehet hogy csinonak van igaza és nem is arról területről van szó, de jövőbeni beruházásokra nézve talán jelzésértékű lehet a város vezetés számára.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:17, 29-03-2006 
metalhead

semmi nevvel hogyan is tudnal barmin valtoztatni?? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:17, 29-03-2006 
ujonc

chin0 wrote:

Hallod, elolvastad te rendesen ezt a cikket? Csak mert kíváncsi lennék valamire:
"A tervezett kerületi szabályozási tervben többezres konferenciaközpont, többezres forgalmű kaszinó, 140 000 négyzetméter szintterületű hotel szerepel. A tervezett forgalmat a szigetre épülő hidak szélesítésével, illetve új rávezető utakkal, alagutakkal kívánják megoldani. 4000 parkolóhely létesítése jelzi annak a forgalomnak a mértékét, amelyet a Hajógyári Szigetre kívánnak felvezetni. A 800 nyilvántartott fából csupán 89 faegyedet javasol feltétlen védelemre a terv. "

Ezt a 140 000négyzetméteres területű szállodát, és a hozzá tartozó többit CSAK a hajógyár területén te el tudod képzelni? Hát igen, téged, és a hozzád hasonló embereket meg lehet győzni holmi demagógiákkal. Engem nem. És remélem a többséget sem!

Ne legyél ott, mert téged tényleg nem érdekel. Ja, és még egy! Ha valami nem tökéletes, és nem burjánzik az egészségtől, akkor már ki is lehet írtani? Akkor majd téged is ki lehet írtani, ha öreges és beteges leszel? :burn:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:18, 29-03-2006 
droid

s_py wrote:
semmi nevvel hogyan is tudnal barmin valtoztatni?? :lol:

:lol: a te neved mit jelent? Te talán valaki vagy? anyám... :D

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 133 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]