i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:54, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1424 posts ]  Go to page Previous  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 72  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22:48, 12-04-2006 
kisfröccs

sztem ez kurvara arrol szol, hogy legyen annyi a fotosban, es abban aki megnezi mielott kikerul, hog kiszoltirozza az egyreszt minosegre szar, masreszt a "kompromittalo" kepeket vagy ha valaki megkeri szedje le rola a kepet akkor tegyen ugy

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:58, 12-04-2006 
impulsecreator.hu

errol van szo, csak amig nem latjak be hogy nem a fotok szama a lenyeg, addig marad minden igy
annak sem latom ertelmet hogy kozel ugyanarrol a temarol, beallitasrol fekerul egymas utan 20 kep, el lehetne kezdeni szelektalni, inkabb legyen publikus 30 szinvonalas foto, mint 150 igenytelen szar (peldakat nem mondok, anelkul is tudjatok mi(k)rol an szo)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:02, 12-04-2006 
impulsecreator.hu

nihilist wrote:
EZ Rollers wrote:
Tanny-D. wrote:
Ma este:

m1 - 20:05 - A TV ügyvédje

Benne:
- Személyiségi jogok az interneten

"Személyiségi jogok az interneten - közzétehetők-e a szórakozóhelyeken készített felvételek?"

Riport a partyfotózásról és jogi hátteréről.

Basszus, már ebből is ügyet csinálnak? :cry:

simán

de ki volt az arc?
melyik portáltól?

pulzáros volt

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:05, 12-04-2006 
impulsecreator.hu

inoksz wrote:

-akkor igaz amit irtál ha tökéletesen 1 értelmü, hogy rólad szól a kép(ez alat értsd: te vagy a képen a mondani való lényege és "ráutaló magatartással élsz"tehát bele nézel az objektivbe) ha ez mind meg van és mégse akartad a képet akkor perelhetsz

tehát ha ugyan én vagyok a fókuszban, de nem nézek az objektívbe, akkor rajta sem vagyok a képen ? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:17, 12-04-2006 
pokemon

inoksz wrote:
Beat Owen wrote:
jogom van beperelni aki lefényképez és nincs rá engedélye (márpedig az estek 99%ban nincs)!

Szoval...csak hogy tisztázzunk minden félre értést.
Mint szervezö és mint alkalmazott fotográfus mondom, hogy a jogi helyzet így nézki:

-akkor igaz amit irtál ha tökéletesen 1 értelmü, hogy rólad szól a kép(ez alat értsd: te vagy a képen a mondani való lényege és "ráutaló magatartással élsz"tehát bele nézel az objektivbe) ha ez mind meg van és mégse akartad a képet akkor perelhetsz

NEM IGAZ! Ha azonosítható vagy a kép alapján, vagyis felismerhető a képmásod, és az engedélyed nélkül fotóztak le, máris megsértettek személyiségi jogaidban, alkotmányos alapjogodban.

VAGY: Engedélyt adtál a fotózásra, de nem tájékoztatott a fotós, hogy fölteszi a netre, megintcsak megsértették a jogaid. Mert tudnod kell, hogy mire használja fel.

inoksz wrote:
-a másik tényezö az, hogy általában a jegyek hátulján vagy a szorakozó helyek szabályzatában benne van az, hogy "a rendezvényekröl kép és hagfelvétel készül, a szerzövel szemben semmilyen követeléssel nem életsz"(tehát ha bementél a helyre és kifizetted a jegyet akkor nem lehet követelésed, perelésre okod, maximum kérésed.)

EZ SEM IGAZ TELJESEN EBBEN A FORMÁBAN. Ez is benne volt a riportban. Előzetesen kell tájékoztatni, hogy felvétel készülhet, de gyakorlatban a jegyet előbb meg kell venni (általában nem is olcsón), és csak azután olvashatod el a hátulján a szerződést, amivel vagy egyetértesz és bemész, vagy nem és nem mész be. Tehát ez is visszásság, hiszen így a tájékoztatás nem előzetesen történt meg, és mi van ha nem értesz egyet. (Elvileg visszakérheted a jegy árát, ha nem mész be emiatt.)

inoksz wrote:
Ezeket mérlegeld....

Viszont abban igazad van hogy túl sok a fotos a bulikban,de ez álltalában alku tárgya...Viszont azt meg lehet tiltani, hogy bárki bevihessen fényképezö gépet(lásd:Pacha) a buliba.

Szoval ez egy igen összetett kérdés és nem lehet annyival elintézni, hogy "jogom van!"....

A kérdés tényleg összetett, több jogág találkozik össze, a magyar bírói gyakorlat is vegyes ezügyben. És persze vannak minősített kivételek (sportesemény, nyilvános közszereplés, magán célra történő felvételkészítés).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:30, 12-04-2006 
droid

azóta utálom a partifotó(soka)t, hogy:

- kitakarták yarah bravot

- kitakarták senát

- a magyar átlagnál barnább bőröm úgy fénylik,mintha műanyagból lennék (pedig rejtőzködtem)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:34, 12-04-2006 
partiarc

1.Figyelj a választás jogát fenn tartják neked hogy be mész vagy sem...inenntöl a te döntésed...
2. szerintem te se fogod elkérni a szorakozó helyek szabályzatát, hogy meg nézd mi van benne, de azt tudom, hogy a szerzödésekbe vannak ilyen pontok(pl: hajórol online közvetités megy vmeik portálra...stb)amik emlitenek hasonlót.
3. ha egy rendezvényen a tömeg részeként szerepelsz nem lehet semmilyen fentartásod...akár mennyire felismerhetö az arcod.

Viszont amihez mindenképp jogod van ha észreveszed hogy fotoznak(én pl általában meg várom ezt...meg a melleslegesek is asszem) mondhatod, hogy nem szeretnél szerepelni a képen.Persze ezt is normális emberi keretek között és nem ráförmedve hisz a fotos is ember és csak a dolgát végzi...söt tovább megyek ha késön vetted észre akkor szólsz neki normálisan(megkéred szépen) és kitörli(magamból kiindulva).Ja és még meg is nézheted a képet, és ha nem teccik ujjat is kérhetsz....

ennyi...hirtelen más nem jut eszem be de ha kérdés lenne még akkor bátran....

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign
'(__)' help him achieve world domination

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:39, 12-04-2006 
kisfröccs

tegye fel a kezet akirol megy nem csinaltak ugy kepet hogy kozolte ne majd villant majd ki is raktak...

mindehez hozzatennem sosem szedettem meg le kepet magamrol...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:46, 12-04-2006 
partiarc

persze Luki ha leszedetnéd a képeket magadról akkor nem lenne látványoság a bulin :wink:
az elengedhetetlen parti kellék nélkül nem is igazi a buli, ha nem vagy ott esküszöm hiányzol! :D
( ne vedd sértésnek, csak hülyitelek)

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:47, 12-04-2006 
kisfröccs

ellennek vele egy ideig az tuti :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:56, 12-04-2006 
pokemon

inoksz wrote:
1.Figyelj a választás jogát fenn tartják neked hogy be mész vagy sem...inenntöl a te döntésed...
2. szerintem te se fogod elkérni a szorakozó helyek szabályzatát, hogy meg nézd mi van benne, de azt tudom, hogy a szerzödésekbe vannak ilyen pontok(pl: hajórol online közvetités megy vmeik portálra...stb)amik emlitenek hasonlót.
3. ha egy rendezvényen a tömeg részeként szerepelsz nem lehet semmilyen fentartásod...akár mennyire felismerhetö az arcod.

ennyi...hirtelen más nem jut eszem be de ha kérdés lenne még akkor bátran....

1) Valóban, ha bemész, azzal elfogadtad a jegy hátulján lévő szerződést, és nem élhetsz követeléssel. Mint alább írtam, a visszásság abban van, hogy a jegy hátulján lévő tájékoztatás, már nem minősül előzetes tájékoztatásnak, hiszen nem a jegyvásárlás előtt tájékoztatnak. Nem tudom érthetőbben magyarázni.

2) A szórakozóhely szabályzata lényegtelen ebből a szempontból. Pontosabban nem neked kell elkérni, ők nekik kell azt ismertetni veled!
A lényeg az ELŐZETES és RÉSZLETES tájékoztatáson van a felvétel készítésével kapcsolatban, tehát elvileg előre kell szólni, és el kell mondani, hogy milyen célra készülhet felvétel (hiszen így tudsz felelősen dönteni, hogy engeded-e v. sem).
Kéne vmi plakát a bejáratra vagy a jegyeladásnál, vagy vhogy tájékozatni kéne.
Ez így van, hidd el nekem, utánajártam alaposan.

3) Ne írj valótlanságokat! Ha kivehető az arcod, azzal személyesítve vagy!
Ha nem vagy kivehető a tömegben, az úgy OK, azzal tényleg nem lehet kifogásod jogilag.
Illetve a nyilvános közszereplés esetén fotózhatnak még (szerintem erre gondolsz). Ilyenek a nagy felvonulások például, meg az ilyen monstre és nyitott rendezvények, ahol fizikailag lehetetlen mindenki engedélyének az elkérése ill. mindenki előzetes tájékoztatása. Na ott, ha lefotóznak és kivehető az arcod, akár a tömegben, akár portré, az is OK.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:06, 13-04-2006 
partiarc

Hm.... ez azért érdekes mert nekünk anno foto etikábol ezt ugy tanitották, hogy ha én készitek egy bulin 1 képet mondjuk a szinpadrol és azon mondjuk te rajta vagy ahogy bulizol de rajtad kivül még vagy 20 másik ember és mindegyik kivetö ugy ahogy te is akkor nem lehet semmilyen követelésed.(bár a tanárom kissé öreg és nem ebben a modern világban nött fel de szerintem az kb 1-2 tanóra amit speciálisan ennek az átrágásával töltöttünk elég alapot adhat nekem arra hogy ne álitsak valótlant, bár hozzá teszem mindenki téveddhet igy nem csak én de a tévé is.)

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:09, 13-04-2006 
partiarc

még 1 kérdés:
Szerinted 1 buli ahol több száz(néha több ezer) ember van az nem számit nyilvános közszereplésnek???Hisz nem 1 szülinapi zsurrol beszélünk ami abszolút baráti körre szükül...

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:14, 13-04-2006 
pokemon

inoksz wrote:
Hm.... ez azért érdekes mert nekünk anno foto etikábol ezt ugy tanitották, hogy ha én készitek egy bulin 1 képet mondjuk a szinpadrol és azon mondjuk te rajta vagy ahogy bulizol de rajtad kivül még vagy 20 másik ember és mindegyik kivetö ugy ahogy te is akkor nem lehet semmilyen követelésed.(bár a tanárom kissé öreg és nem ebben a modern világban nött fel de szerintem az kb 1-2 tanóra amit speciálisan ennek az átrágásával töltöttünk elég alapot adhat nekem arra hogy ne álitsak valótlant, bár hozzá teszem mindenki téveddhet igy nem csak én de a tévé is.)

Az öreg valszeg tévedett, vagy nem volt elég uptodate. Amúgy meg a szakmai etika nem mindig cseng össze a jog betűjével.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:18, 13-04-2006 
pokemon

inoksz wrote:
még 1 kérdés:
Szerinted 1 buli ahol több száz(néha több ezer) ember van az nem számit nyilvános közszereplésnek???Hisz nem 1 szülinapi zsurrol beszélünk ami abszolút baráti körre szükül...

Tudomásom szerint nem. Hiszen az relatíve "zárt körű", azok számára zárt, akik befizették a belépőt (vagy listán voltak, ez most mind1 ebből a szempontból). A lényeg, hogy van beléptetés, vagy pl. vhol megveszik a jegyet előtte, ergo az előzetes tájékoztatásra megvolna a lehetőség.

Last edited by Tanny-D. on 00:27, 13-04-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:20, 13-04-2006 
kisfröccs

olyanon vitatkoztok amin meg a jogaszok es akik ertenek hozza sem jutnak dulore...

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:23, 13-04-2006 
partiarc

Tanny-D. wrote:
inoksz wrote:

Az öreg valszeg tévedett, vagy nem volt elég uptodate. Amúgy meg a szakmai etika nem mindig cseng össze a jog betűjével.

Akkor minek tanitják?És minek csinálnak belöle tankönyvet???
Idő és pénz pazarlás...(ez magyarország...)

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:25, 13-04-2006 
pokemon

Luki wrote:
olyanon vitatkoztok amin meg a jogaszok es akik ertenek hozza sem jutnak dulore...

Hidd el, én nyakig beleástam magam. A jogászok pedig képben vannak. Nagyon minimális az a terület ezen belül, aminek vitás a jogi megítélése.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:25, 13-04-2006 
partiarc

Luki wrote:

nem vitatkozunk...
beszélgetünk és eszmét cserélünk mint a normális felnőtt emberek.(csak nyilvános formában...) :wink:

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:26, 13-04-2006 
pokemon

inoksz wrote:
Luki wrote:

nem vitatkozunk...
beszélgetünk és eszmét cserélünk mint a normális felnőtt emberek.(csak nyilvános formában...) :wink:

Így igaz.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1424 posts ]  Go to page Previous  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 72  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]