i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:37, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2188 posts ]  Go to page Previous  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 110  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16:22, 17-05-2006 
akkor eleg benan csinalta, mar sorry :) ilyenkor 30k-s szamla alatt ki sem szabad menni a helyrol, ugyis a lap/etterem fizeti.

Post subject:
PostPosted: 16:23, 17-05-2006 
partiarc

IxN@Y wrote:
s_py wrote:
hat ha nem indiait akar enni az ember akkor 1500 alatt van 1_2 hely ahol normalis helyen kurva jot lehet enni
nekem most ilyenbol akedvenc a petit garcon amit mar lentebb irtam vmikor
a legviccesebb hogy bemesz es azt mondom ezt akarsz enni ilyen es ilyen feltettel, vmilyen feltetek kihagyasaval akkor ugy csinalja meg, ezzel azt akarom mondani hogy nem egy kockafeju pocs a sef nah;DDD

én ismerek indonézt, ahol 1500 körül állítólag egy rendes ebédet fogyaszthatsz. Még sosem voltam (annak ellenére, hogy két kapunyi távolságra van tőlem :oops: ), de az exiteseknek nagyon bejött!

http://www.exit.hu/kajapia/kajapia_gyujto/kajapia_ajanlo/5512

Egyszer voltam, finom volt, de 1500 alatt csak akkor jon ossze, ha direkt olcsot rendelsz. Es annyira azert ez sem nagy szam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:44, 17-05-2006 
souljah

nem mintha nem lenne vicces ahogy szapuljátok az éttermeket, de néha irhatnátok kedvenc recepteket is.

már ha van itt egyáltalán olyan aki tud sütni főzni :)

én rájöttem, hogy nagyon szeretnék megtanulni ehető melegkaját készíteni. mostanában kicsit megcsömörlöttem az éttermes/rendeléses megoldásoktól.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:51, 17-05-2006 
souljah

teknikolor wrote:
nem mintha nem lenne vicces ahogy szapuljátok az éttermeket, de néha irhatnátok kedvenc recepteket is.

én rájöttem, hogy nagyon szeretnék megtanulni ehető melegkaját készíteni. mostanában kicsit megcsömörlöttem az éttermes/rendeléses megoldásoktól.

kockaleves:
vegy egy fazekat. rakj bele vizet. tyukhusleveskockat told be ha mar latsz a tetejin bugyborekot.
varja'.
keverje'.

egye'.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:52, 17-05-2006 
partiarc

teknikolor wrote:

Mit szeretnel enni? :chef:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:53, 17-05-2006 
souljah

ezeken az első bátortalan lépéseken már túl vagyok :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:53, 17-05-2006 
souljah

Starvin wrote:
teknikolor wrote:

mindegy csak legyen benne helvetica

najo visszafogom magam igerem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:55, 17-05-2006 
souljah

Starvin wrote:
teknikolor wrote:

egy csómó olyan kaját, amire anyukám azt mondja, hogy étteremben nehogy..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:57, 17-05-2006 
impulsecreator.hu

tekni itt egy naygon gyors es kurvajo spagetti

italian woodcutters sauce

1 csomag bacon
1 uveg paradicsomszosz (bertolli barmelyik, nagyon finomak vannak)
oregano, feketebors, pigmento szosz (ha ez nincs akkor csapjal bele erospistat)
3 fej voroshagyma

Image

bacont felkockazod, megsutod, leontod rola a zsirt.
hagymat felkockazod, megpiritod.
osszeontod a kettot, kicsit potlod az olajat.
raontod a szoszt, megfuszerezed (ne sozd meg!) oregano, es pimento.

addiktiv.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:01, 17-05-2006 
partiarc

Te hat ez jol hangzik :roll: Megis mikre gondolhat anyukad? Mondjuk brassoi apropecsenyere?

Egyebkent, neked nem baratod a Google? ;]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:02, 17-05-2006 
souljah

jesz ilyenekre gondoltam köszi :thumbsup:

mondjuk nem vagyok egy nagy tésztás, meg az sem feltétlenül szempont, hogy gyorsan készüljön el, de ez most mindegy :D

olyan ciki bamba fejjel állni mindig abc-ben, hogy mi legyen :oops:
egy ilyet akkor maholnap kipróbálok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:06, 17-05-2006 
souljah

Starvin wrote:
Te hat ez jol hangzik :roll: Megis mikre gondolhat anyukad? Mondjuk brassoi apropecsenyere?

Egyebkent, neked nem baratod a Google? ;]

jaja brassoit pl szeretnék megtanulni, de akkor mindegy, majd a google megtanít.

(nem szeretem a googlet. az interakciót szeretem, csak anyám ritkán ér rá és messze is van, ezért gondoltam rátok de akkor többet nem teszem)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:10, 17-05-2006 
partiarc

teknikolor wrote:
jesz ilyenekre gondoltam köszi :thumbsup:

mondjuk nem vagyok egy nagy tésztás, meg az sem feltétlenül szempont, hogy gyorsan készüljön el, de ez most mindegy :D

olyan ciki bamba fejjel állni mindig abc-ben, hogy mi legyen :oops:
egy ilyet akkor maholnap kipróbálok.

Legegyszerubb sztem, ha a kozertben veszel filezett csirkemellet meg vmi gyorsrizst (esetleg bele kukoricat) es ezt millio felekepp meg lehet csinalni. Szemelyes kedvencem, mikor a csirkemellet feherre sutom kis olivaolajban, lehuzom a tuzrol, majd rakok ra egy karika paradicsomot meg beboritom fustolt sajttal, vissza a tuzre (ra szoktam tenni egy fedot, hogy alatta igazan jol megolvadjon a sajt), azt' jonapot. Ja a rizst meg kozben megfozom. Ha van kedvem, ontok ra szojaszoszt, vagy keverek bele kukorica konzervet, vagy barmit, amit szeretsz beletehetsz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:15, 17-05-2006 
partiarc

teknikolor wrote:
(nem szeretem a googlet. az interakciót szeretem, csak anyám ritkán ér rá és messze is van, ezért gondoltam rátok de akkor többet nem teszem)

Heej, ne sertodj meg, csak sztem gyorsabban ra lehet talalni dolgokra erre specializalodott oldalakon.
Azt elfelejtettem az elobb irni, hogy a husit lapitsd ki, ha nagyon vastag, es jool sozd, borsozd meg. Persze a tobbi fuszer sem kizart, en bazsalikom fanatikus vagyok, mindenhez tudnam enni kb. :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:18, 17-05-2006 
impulsecreator.hu

na tekni csirke & rizs:

csirkemell file
porehagyma
sajt
rizs
fokhagyma
kesudio (ezert van aki megolne... de sztm kurvajo benne)
curry
feketebors
so

egy kis olaj a palacsintasutobe, belereszelsz fokhagymat, es radobod a felkockazott csirkemellet. megvarod amig megsul, es raontesz ket zacsko NYERS uncleben's rizst, picit megpiritod, es felontod vizzel
(ha ravasz akarsz lenni, akkor mondjuk valamilyen leveskockat dobsz a vizbe es azzal ontod fel)

aztan beledobod a karika porehagymakat, kesudiot, megfuszerezed es nezel.

kevergetni kell, es figyelni, mert tobbszor kell onteni ra vizet, legyen melletted egy felexpert aki a rizst ismeri, ne fozd tul :)

a vegen rareszeled a sajtot, es kesz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:20, 17-05-2006 
az en spagiszoszom kb igy keszul.

olivaolajban megpiritassz par gerezd fokhagymat (ha eros fokhagymaizt szeretnel, akkor vagy vagd nagyon kicsi darabokra, vagy fokhagymanyomoval nyomd bele a paradicsomszoszba).
jofajta (nem izetlen meleghazas) paradicsomot meghammozol, kimaghazazol es amikor mar halvanybarna a fokhagyma belenyomod ezt is a fazekba
adj hozza oreganot, bazsalikomot (ha van friss, akkor az nagy plussz) es majorannat. addig fozod, mig a paradicsom szet nem "olvad"
ezzel megvan az alap spagi szoszod, amibe aztan izles szerint tehetsz sonkat (pulykasonka fincsi), gombat, daralt marhahust, etc.

tesztafozesnel figyelj arra, hogy ne legyen tul puha. a cel az, hogy legyen tartasa, de epp ne legyen kemeny. al dente :) en a vizbe a so melle teszek olivaolajat is, nem fog ragadni a teszta + ad egy kellemes izt is. ha tovabb akarom izesiteni, akkor miutan lefoztem ontok ra egy kis olajat + belekeverek egy kanal pestot.

szoszt es a tesztat kulon talald. melle kulon tanyerban sajt (parmezan - reszeltek eleg jok, trapista, karavan, etc., izles szerint). szoszt csak a nemetek ontik talalaskor a kajara, kerulendo. barbarsag :)

ha olasz hetet akarsz csapni, akkor csinalj egy csomo szosz, aztan minden nap valami mas kajat csinalhatsz belole.

nekem nagy kedvencem a Sopranosbol is ismeros Ziti:

ez kb annyi, hogy fozol fel kilo pennet, eloveszel egy nagy jenait, belerakod a teszta felet, raontod a szosz felet, raksz ra reszelt karavan sajtot (vagy barmilyen fustoltet), teszta masik fele, szosz masik fele, tetejere apro darabokra tort mozzarella es par szelet paradicsom. az egesz be a sutobe kb 40 percre. nagyon laktato finom kaja. zitinel es karikara vagott virslit teszek a szoszba.

elnezest a hosszu postert, de olasz konyha maniam van :D

Post subject:
PostPosted: 17:22, 17-05-2006 
souljah

nem sértődtem meg, csak vicces. nyilván étterem kalauz is van online nemegy..

köszönöm a tippeket, a hévégén remélem sikerül összehozni ebből a brassóiból valamit :jap:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:24, 17-05-2006 
partiarc

sire wrote:
nekem nagy kedvencem a Sopranosbol is ismeros Ziti:

ez kb annyi, hogy fozol fel kilo pennet, eloveszel egy nagy jenait, belerakod a teszta felet, raontod a szosz felet, raksz ra reszelt karavan sajtot (vagy barmilyen fustoltet), teszta masik fele, szosz masik fele, tetejere apro darabokra tort mozzarella es par szelet paradicsom. az egesz be a sutobe kb 40 percre. nagyon laktato finom kaja. zitinel es karikara vagott virslit teszek a szoszba.

elnezest a hosszu postert, de olasz konyha maniam van :D

megvan a vacsora, koszi :lol:
profiteroles receptjet nem tudod veletlenul? :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:26, 17-05-2006 
impulsecreator.hu

Starvin wrote:

profiteroles receptjet nem tudod veletlenul? :fog:

hugom szokott csinalni
majd elkerem a receptet

annyi biztos, h a kaisersben van hozza teszta elore kisutve

egy nagy zacsko (kb 20 db)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:19, 17-05-2006 
souljah

IxN@Y wrote:

na ennek a második fele:
http://www.exit.hu/kajapia/kajapia_gyuj ... janlo/5511

Nusantara indonéz étterem :shock: :pipi: a legjobb!
www.nusantara.hu oldalon meg lehet nézni a menűt...
Részemről semmi pr, tényleg nagyon finom. EXITben meg nagyon sokszor nagyon durván lehúzzák a helyeket, nem hiszem hogy nekik ezért fizetnének...

teknikolornak meg ajánlom a paprika tv-t, én ott szerettem meg a főzést, mindig megihletődöm! - http://www.tvpaprika.hu - itt van jópár recept!

Image

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2188 posts ]  Go to page Previous  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 110  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]