Interjú
John Starlight aka. Zombie Nation
Kik azok a producerek/dj-k, akik mély benyomást tettek rád és munkásságodra? Milyen zenét hallgatsz, mikor „nem dolgozol”?Folyamatosan figyelem a szcénát, és mindig vannak kedvenceim – de hőseim sosem. Manapság a szívemhez a francia producerek munkái állnak legközelebb. Ha globálisan nézzük, stílusfüggetlenül, időről időre változnak a favoritjaim. Mostanában például egyre több laza, chillout zenét hallgatok. A kilencvenes években minden partiban volt chillout helyszín, nem tudom miért tűnt ez el. De mit is hallgatok… Fela Kuti-t már régen felfedeztem, olyasmi mint az Afro Soul Fusion. Szeretem Curtis Mayfield-et és a hasonló előadókat. De ha épp felrobbanok a reptéren a hosszú várakozás alatt, Slayer-t és Pantera-t is szoktam bömböltetni.
Élvezted a közös munkát az igazán nagy nevekkel, mint Hell vagy Sven? Ők sztárok a te szemedben is, vagy csak előadóművészek, akik jól menedzselik magukat?Mindketten remek dj-k, és fantasztikus volt velük együtt dolgozni, de szakmabeliként nem tudok úgy tekinteni rájuk, mint a közönség, inkább azt ismerem el, hogy remek menedzsmentjük van, és hatalmas tiszteletet érzek irántuk.
Mennyire vártad a Kernkraft 400 sikerét, és hogyan voltál képes kezelni azt?Már több, mint 7 éve annak, hogy először megjelent. Abszolút nem számítottam rá, hogy ekkora sikere lesz, mondhatni váratlanul ért és egy kicsit nehéz is volt kezelni a hirtelen jött népszerűséget. De most újra békés minden, és ezt élvezem. Sosem úgy álltam hozzá, hogy sikeres, nagy zenéket, slágereket kell írnom, inkább a művészi oldala áll közelebb hozzám az alkotási folyamatnak, mint a kommersz dolgok. Ez csak egy szerencsés egybeesés volt, amit persze nem bánok.
Meglátásom szerint a megjelenéseid a Kernkraft után egyre jobbá váltak, sikerült „kilépned az árnyékából”. Mit gondolsz erről az állításról?Nos, azt fontos megemlíteni, hogy a széles körben slágerré vált verzió egy remix. Ha az első, Gigolo-s kiadványra gondolok, amin a Kernkraft szerepel, nos, még mindig nagyon tetszik. Nagyon nyers. Természetesen a megjelenéseim egyre jobbak, hiszen egyre több időt töltök el a stúdióban és általánosan véve is sokat foglalkozom a zenével, ez az idő múlásával azért meglátszik a zenéimen is. Bár néha azt érzem, hogy túl sokat agyalok, és kevésbé gyomorból csinálom a dolgokat, ezen változtatni akarok.
Milyen szoftvert/hardvert használsz, mikor zenéket írsz?
Többségében hardverekkel dolgozom, csak a rögzítéshez használok számítógépet. Érdemes megnéznetek a stúdiómat a
www.zombienation.com -on! Igazából az első komoly lépés számomra anno az Akai MPC 2000-es megvétele volt, azóta pedig folyamatosan vásároltam az eszközöket, ahogy akadt pénzem.
Mit szeretnél elérni karriered során? Van-e olyan dolog amit még nem tettél meg / nem értél el, de szeretnél?Alapjában véve csak a zenével szeretnék foglalkozni továbbra is, és nagyon jó track-eket gyártani, ez a legfontosabb. Vannak egyéb ötleteim is, például létrehozni egy saját zenekart, de erre most sajnos nincs időm, ha kicsit töb időm lesz, ezt mindenképp szeretném összehozni.
A zenéid mind letölthetők az iTumes-ról. Hogyan látod a digitális megjelenések helyzetét, életképességét? Elsöprhetik-e valaha a vinyl bizniszt?Talán, de a bakelit az bakelit. Szeretem! És a legszebb hangzása ennek van. A kilencvenes évek elején a techno szcénában újjászületett a vinyl, és ez jóval azután történt, hogy a CD-t feltalálták. A CD-nek és az MP3-nak nincs lelke, a zene viszont kizárólag a lélekről szól, az érzésekről, és nem pedig a racionalitásról.
Milyen indíttatásból váltottál ügynökséget, miért mentél a Cocoon-hoz a Magnet-től?Túl sokat kérdezel Barátom
Akkor be is fejezem: üzensz-e valamit a magyar rajongóidnak? Esetleg egy kis információ valamiféle új albumról? 
Nagyon várom május 26-át, hogy újra Budapesten léphetek fel, a rajongóknak pedig azt üzenem, hogy jöjjenek minél többen és csináljunk egy hatalmas partit! Az albumról… nos igen, nemrég ötlöttem ki, hogy csinálok egy új Zombie Nation albumot a kiadómnál, az UKW-nél, a tél folyamán fog megjelenni. Az új John Starlight EP is érkezik néhány hónap múlva, szóval ezer a dolgom! Ezért most mennem is kell…
www.zombienation.com
www.myspace.com/zombienation1
www.johnstarlight.com