i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 13:21, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09:35, 03-10-2006 
son of nitrous

N. wrote:
implant wrote:
9b0 wrote:
De ha gondotok van vele, gyorsan átírtam: Magyar NWBass használati útmutató

Remélem, vmennyit segít, ha gondotok van vele. :wink:

bár nekem személy szerint nem volt rá szükségem de :thumbsup:

big up!
tényleg nagyon segitő kész vagy!!!!

egy hiba hosszú "ő" meg "Ű"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:43, 03-10-2006 
metalhead

Quote:
Originally posted by tectonic
Speaking of the CS-15 and CS-80 it actually struck me that I sampled a lot of noises
from the Prophet 5 I borrowed at the same time as the CS-15, and I suddenly decided
to share the (probably) most useful ones in the drum'n'bass context.

Image

Here we are: [b]materia-prophet5-bass-dist.rar

There is one set of bass sounds (mainly two different patches with filter variations)
and then there is a lot of strange LFO noises running through my Danelectro Fab Tone
distortion pedal. :teeth:

I'm sure someone will find a use for the noises even though they are heavily distorted.
Or maybe just because they are. :bgrin:

Enjoy!

EDIT: Here are the rest of the samples from that session:

materia-prophet5-fx-perc-tones.rar

:twothumbs [/B]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:26, 03-10-2006 
ujonc

N. wrote:
egy hiba hosszú "ő" meg "Ű"

Most felraktam úgy is, hogy elvileg csatoltam a fontokat a pdf-be.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:57, 03-10-2006 
metalhead

Rottweiler wrote:
Na tényleg, most jött el az idő, amikor fieldnek leáldozott. Field, ezek után csak ütni lehet, szavakkal itt már nem győzhetsz. A hülyeséget tudod soxor csak erőszakkal lehet igazán nyomós (ütős? :lol: ) érvekkel alátámasztani.

Field, pusztítsd el a fórumot

MOST

!!!FFFIIIRRRSSSTTT FFFIIIGGGHHHTTT!!!

És field előkapja előkapja a tomzont :shock: , de Psurenak van egy Lightning Gunja, ó, meeen, ez itt nem a Medal of Honor, hanem az Unreal Tournament, élből buktad a szitut, sorry, azért majd kapsz egy cukorkát búcsúajándékként.

Xal beszólunk Psurenak?

Viccelődünk halál előtt? :lol:

ha van valami epito jellegu hozzaszolasod szivesen veszem, de az ilyen jellegu baromkodast legyszi ne ide irjad! mi itt megprobalunk "szakmai" szemmel es hozzaallassal tekinteni a felmerulo problemakra, a hulyeskedesnek meg van a maga helye a humor topikban. sem field, sem a te stilusod nem megfelelo ide, hogy oszinte legyek. ha kerdesed van tedd fel batran, de ha csak dumalni akarsz, akkor mondom, ne itt!
pisz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:11, 03-10-2006 
droid

/me elszégyellte magát...

Bots, túl sokat décézek, a fórumozáshoz még nem sikerült felnőnöm :lol: .

Amúgy szólhattál volna előbb is, hogy ne ugassak bele a nagyok dolgába, és akkor megkíméllek titeket magamtól. :fu:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:20, 03-10-2006 
metalhead

nem tudok egesz nap itt lenni, azert irtam csak most. mondom, idevago dolgokkal egesz nyugodtan hozakodjatok elo, de osszevissza hulyesegek tomegebol sokkal nehezebb kihamozni a lenyeges informaciot a valodi tudasra, segitsegre vagyoknak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:36, 03-10-2006 
metalhead

retrófanoknak egy prophet 5 kezikonyv origi:
http://users.telenet.be/prophet-5/Proph ... Manual.pdf

technikai leiras:
http://users.telenet.be/prophet-5/Proph ... Manual.pdf
az iment postolt prophet samplék mellé

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:50, 16-10-2006 
metalhead

9b0 wrote:
De ha gondotok van vele, gyorsan átírtam: Magyar NWBass használati útmutató

Remélem, vmennyit segít, ha gondotok van vele. :wink:

most komolyan nagyon fajin h ezt free kiraktátok-very smooth
gecjo sub :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:33, 17-10-2006 
ujonc

örülünk, hogy tetszik. lesz update is hamarosan. plusz egy oscitípus (ezek az oscik egy SE1x oscija alapján készültek (pinknoise Haász Andrásnak köszönhetően... ezerhála forever), az újak egy 303-as fűrészének és négyszögének felelnek majd meg (Vacydnak hála, akinek van ilyen kis gépezete, és adott mindenféle mintákat, amiket kértem, így tudtuk utánozni)) + torzító (két lépcsős, nagyon vad). igaz, nem lesz teljesen free, de hangban nem lesz limitáció, csak feature-ben. tehát freeként is használható lesz (legalább ennyire).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:49, 17-10-2006 
droid

lehet lame kerdes, de mi a kulonbseg fureszfog es fureszfog kozott?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:07, 17-10-2006 
original nuttah

Rottweiler wrote:
Ja, én vágom a termékeiteket, és ha Te vagy az 1ik tag,aki programozza őket, akkor max respect.

NwBasst kipróbálom hamarosan, már letöltöttem egy ideje.
De basszusból már mindenfélét elő tudtam állítani, de Reeceből a legkeményebb világverőt keverni, xal kódolhatnátok vmi olyat is.

(vagy ha nem, akkor majd én... elvileg úgy is programozó lennék v mi... ) :lol:

C++?
Vmi audio tool programozáshoz helpelő tutorialt tudnál nekem mondani? :oops:

Na most akkor mar ugye el van dontve????
na mind1

Egyebkent azert ugrottam be, hatha valaki tud tutorialt, vagy akarmilyen leirast (angol, v. magyar) MS-20 és/vagy polysix softhoz.
jó lenne, mert az istenért sem sikerül rendesen kötögetnem, szólni szól, de nem úgy, ahogy kéne neki.. talán bugos?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:22, 17-10-2006 
original nuttah

es olyan effektet tud-e valaki, amellyel a sub LFO-ját lehet automatizálni, es a flangálások minőségét is lehet csavargatni! hasonlora van szuksegem, mint az Fl.-ben a beepitett LFO (inf/lfo)
de ott csak nagyon alap, amit megenged. Ha valaki tudja mit akarok, vagy tud effektust, ami jó megoldást nyújt a subok flangáltatására, annak nagyon örülnék :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:34, 17-10-2006 
metalhead

9b0 wrote:
örülünk, hogy tetszik. lesz update is hamarosan. plusz egy oscitípus (ezek az oscik egy SE1x oscija alapján készültek (pinknoise Haász Andrásnak köszönhetően... ezerhála forever), az újak egy 303-as fűrészének és négyszögének felelnek majd meg (Vacydnak hála, akinek van ilyen kis gépezete, és adott mindenféle mintákat, amiket kértem, így tudtuk utánozni)) + torzító (két lépcsős, nagyon vad). igaz, nem lesz teljesen free, de hangban nem lesz limitáció, csak feature-ben. tehát freeként is használható lesz (legalább ennyire).

jó benne a slide mostanában sokszor kifelejtik pedig alapnak kellene hogy legyen

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:52, 17-10-2006 
original nuttah

bassbinvisual wrote:
es olyan effektet tud-e valaki, amellyel a sub LFO-ját lehet automatizálni, es a flangálások minőségét is lehet csavargatni! hasonlora van szuksegem, mint az Fl.-ben a beepitett LFO (inf/lfo)
de ott csak nagyon alap, amit megenged. Ha valaki tudja mit akarok, vagy tud effektust, ami jó megoldást nyújt a subok flangáltatására, annak nagyon örülnék :!:

Kontakt-ban sztem van minden, ami neked kell ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:27, 17-10-2006 
ujonc

suti wrote:
lehet lame kerdes, de mi a kulonbseg fureszfog es fureszfog kozott?

Rengeteg különbség lehet.

1.
Alaplogika ugye azt mondja, hogy egy fűrészfogjelet előállítani nagyon egyszerű - időközönként a függvény a minimumára ugrik, majd onnan egyenletesen emelkedik.

Viszont. A digitális jelnek van mintavételezési frekvenciája. Mi van tehát, ha a minimumra ugrás ideje nincs szinkronban a mintavételezési frekvenciával? Olyankor kerekítés történik (alias). Azok az oscillatorok, amik ezt nem kezelik, a legócskábbak. (kezdetleges VST-k ezeket használták... max. pedig LFO-nak jók igazán)

2.
Ettől egy fokkal jobb, ha az oscillator anti alias algoritmust használ, ami gyakorlatban egy egyszerű lineáris interpoláció. Adott hangminta értéke azzal arányos, hogy a minimumra ugrás a hangminta mely pontjánál kéne, hogy megtörténjen.

Ez a módszer elég látványosan csökkenti az alias effektet, viszont eltűntetni nem sikerül neki. Olyan, mintha a hangkártyád A/D-jén nem lenne szűrő, és átengedné azokat a frekvenciákat, amit a kártyád nem képes kezelni. Ez a szűrő a hangkártyád mintavételezési frekvenciájának a felénél dolgozik (nyquist), ami teljesen logikus Shannon tétele alapján.

Mivel ez a módszer nem szűri le a nyquist feletti frekvenciákat, azok a mintavételezési frekvencia felére tükrőződve jelennek meg a spektrumon. Ez utólag kiszűrhetetlen, a hangja pedig idegesítő. Nagyon ócska, de ezt már bekajálja rengeteksok süket ember. Synth1-ben pl. ilyen oscillator van. LFO-nak ez már pazarlás, hangra pedig ratyi. (bár CPU-t szintén nem nagyon eszik)

3.
Aminek megvalósítására és megoldására CPU sebességtől és minőségtől függően rengeteg megoldás van. A mintákat vagy előre megszűrik, és hullámtáblában tárolják, vagy BLIT-ek használatával csak a kerekítéseknél oldják meg a dolgot... a lényeg, hogy a nyquist felett nem adhat ki hangot az oscillator. Mivel itt már nem egyszerűen oscillatorról beszélünk, hanem szűrni is kell, a szűrés módszere, minősége már befolyásolja a megszólaló hangot. Ettől lesznek oscillatorok tompábbak, vagy élesebbek (a veszteség a magas tartományban jelentkezik).

Ez a módszer áll a legközelebb a tökéletes oscillatorhoz, hangja szinte minden esetben tiszta (de ha sok magas veszik el, akkor tompa és rossz). Legtisztábbat a Sylenth1 hozza, szerintem az minden szempontból tökéletes, és hihetetlen alacsony a CPU felhasználása. Kár, hogy a GUI szar.

4.
Analógszinti-utánzat. Ha mintát veszel egy analógszintetizátorról, akkor látni fogod, hogy a fűrészfog közeltsem olyan ideális, mint azt egy matematikai jeltől várnád. Egy analógszinti minden áramköre egy-egy szűrőként viselkedik, ezzel befolyásolva a végső jelalak frekvencia-tartalmát, ezáltal a hullámformáját is. Számít a hangban a fűrészfogjel iránya, domborulata, homorulata, minden egyes kis pikkenése. A jelalak pedig egyáltalán nem statikus. A magasabb frekvenciáknál közelít az ideálishoz, a mélyeknél viszont (például a 303-as négyszögjelnek) köze sincs hozzá (ott olyan a négyszög, mintha két bénácska fűrészfog szólalna meg felváltva, csak ellentétes irányba... egyiknek a minimuma a DC0, a másiknak a maximuma). Phosyconnak elég közel vannak az oscillatorai a 303-ashoz, míg szegény Minimonstanak semmi köze egy valós analóg osci karakterisztikájához, de valamit ott is bütyköltek ilyennel (attól még jó a hangja, mert szép tiszták az oscik... csak nemtom, hogy gondolták azt a hullámformát).

Szóval bazisok különbség lehet.

EDIT: 3. és 4. pontok legnagyobb hátránya, hogy nem olyan flexibilisek, mint az első kettő. Ezekkel az oscillatortípusokkal már nem triviális megoldani a pulzusszélességet, FM esetén is keletkezhetnek nem kívánatos zajok, memóriát foglal el a hullámtábla, sokat zabál az interpoláció, ... ... viszont ezek szólnak jól.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:59, 18-10-2006 
original nuttah

thx, tanulságos kis olvasmány :thumbsup:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:59, 18-10-2006 
droid

Ejha, elég sokat tudsz erről szóldzsá :) . Én spec a Moog Modular V2-őt használom leggyakrabban alapszintézisekhez, az is ilyen analog mintázó, nem teljesen szabályos a sawtooth és időről időre is változik. De szar jelből is ki lehet hozni jót többszörös torzítással. Személyes tapasztalatom hogy ilyenkor általában túl sok lesz benne a közép, azt EQ va érdemes leszedni mert csúnya nagyon. Meg szerintem a pulse widthet is alacsonyra célszerű állítani, ha azt tervezed hogy ráraksz 10 torzítót.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:19, 18-10-2006 
ujonc

Sajnos az Arturiának csak a marketingjében van szó analóg emulációról (engem nem zavar, mert szerintem ez a jobb). Külön a fairplay kedvéért letöltöttem a V2 demoját is, hogy megnézzem az oscikat. Ha a fentiekbe kéne sorolnom, akkor egy átlagos 3-as kategória (amivel semmi baj... itt csak az a csúnyaság, hogy ez elvileg Moog emuláció... ha nem lenne ráírva, hogy Moog, akkor a kutyát sem érdekelte volna anno).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:00, 19-10-2006 
droid

kösz az infot!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:39, 24-10-2006 
droid

9b0

Bakkkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer,
héj, arc, Te mocskos morbid mód nagy tudású ember vagy!!!

Ááá, vazee, eccer szeretnék annyit tudni ezekről, mint Te.

Totális, maximális, őszinte respect!!!

:afro:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]