i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 09:42, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 398 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 03:31, 29-09-2006 
ujonc

electrikcirkus wrote:
Amikor Abletonozok egyet és következőnek bekapcsolom a gépet, akkor az 1212 EMu-m nem szól, a PCI kártya pirosan jelez,azt irja, hogy nem találja az AudioDocko-t ami nincs is ehhez a sorozathoz, és csak úgy müxik újra, ha a drivert újra installálom..
Köze lehet a Clock Source beállításához, az egyébként mi ??

Mi lehet a probléma ???
volt már ilyen valakinek ??

Lehet, hogy már későn mondom, de ez driver hiba szokott lenni. A legújabb van fent?

Mellesleg a 1212m-hez lehet dockot kapcsolni. :wink:

Szűz rendszerre raktad fel vagy nem?
Van kodek a gépen vagy nincs?

Próbáld meg amikor ilyet csinál a resetet. Az szokott segíteni.
De ha fent említettek közül valamelyik nem klappol akkor az is lehet a baki.(az emuk akkor mennek fel a legstabilabban, ha szűz rendszerre rakod és semmi kodeket és egyebet nem használsz csak zeneszerkesztéd. Ajánlom továbbá, hogy a biosban is mindent tílts le ami nem kell(LAN, integrál hang - video...stb.))

Remélem nem késő...:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:38, 30-09-2006 
ujonc

akit érdekel, október 2-ig még letölthető és működőképes az Ableton 6 publikus betája. érdemes kipróbálni, a demóval szemben ezzel menteni is lehet. arra az esetre, ha valaki 2 nap alatt szeretne maradandót alkotni... :) :)

csak a linket felejtettem el: :D http://www.ableton.com/forum/viewtopic.php?t=48364

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:34, 07-10-2006 
piper

hát srácok nagyon nagy gondom van

alapvetően reasont használok és eddig a mastert abletonnal csináltam. gondoltam mostantól a mixdownt is azzal csinálom, meg is csináltam mindent faján beállítgattam megcsináltam a sávokat...

beraktam a rezsóba 3db rexet loopal elindítottam és a cpum kb 230%-ra kiakadt!!!!
ez törvényszerű?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:34, 08-10-2006 
son of nitrous

Mától ( okt. 3. ) kapható a Live 6 - f.ára 125.000- Ft.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:48, 08-10-2006 
ujonc

nihilist wrote:
hát srácok nagyon nagy gondom van

alapvetően reasont használok és eddig a mastert abletonnal csináltam. gondoltam mostantól a mixdownt is azzal csinálom, meg is csináltam mindent faján beállítgattam megcsináltam a sávokat...

beraktam a rezsóba 3db rexet loopal elindítottam és a cpum kb 230%-ra kiakadt!!!!
ez törvényszerű?

Gondolom rewirebe használod. Az ableton alapból szereti a cpu-t rewire-el meg még többet eszik. Szerintem jobban jársz ha a loopokat külön mixdownolod és utánna sávonkét abletonba összerakod. Így spórolsz egy kis cput. :wink: Vagy próbálj meg abletonba tracket freezelni. Hátha.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:36, 08-10-2006 
piper

az a baj hogy szeretem a reason-t. és a lehető leggyorsabban abban tudok dolgozni, csak szerettem volna ha jobban szól

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:28, 08-10-2006 
ujonc

nihilist wrote:
az a baj hogy szeretem a reason-t. és a lehető leggyorsabban abban tudok dolgozni, csak szerettem volna ha jobban szól

Szerintem abletonba lehet ugyan úgy dolgozni csak meg kell szokni. Régebben én is reasont használtam és egyáltalán nem érzem lassúbbnak benne a munkát. Csak szokás kérdése.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:32, 08-10-2006 
piper

de nagyon nehéz a váltás

pl a dobokkal iszonyatos gázba vagyok abl-ba, használjak valami dobgépvst-t vagy csak minták azt majd lesz valami?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:39, 08-10-2006 
droid

nihilist wrote:
de nagyon nehéz a váltás

pl a dobokkal iszonyatos gázba vagyok abl-ba, használjak valami dobgépvst-t vagy csak minták azt majd lesz valami?

mer? siman belerangatod a loopokat, helyre rakod oket warperrel, eq, etc kesz 1 sav, van abletonnak beepitet kis dobsamplere persze nem egy nagy durranas, de ha csak hangot lejatszani kell arra jo... impulse nevre hallgat. de tolhatsz be ala batteryt vagy barmit... dobokra szerintem nagyon halados progi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:16, 09-10-2006 
ujonc

nihilist wrote:
de nagyon nehéz a váltás

Hát ez abszolúlt nem probléma. A dobokat sávonként tudod pakolgatni és szerintem jobb is így mint dobgéppel. Egy biztos. Egy groove-ot én gyorsabban összepakolok abletonba mint reasonbe(pedig ott se voltam lassú... :) ). Én is nagy reasonös voltam, de amikor keztem megtanulni az abletont már nem igazán izgatott a reason. Sokkal erősebb a dinamikája a livenak(szerintem 3-6 db-vel többet ad). Nem kell annyit szarakodni azzal, hogy erőt adj a snarenek meg a dobnak. És ha bejön két pad vagy egy komolyabb mély nem tűnik el minden.Nem kell órákat szarakodjak a compival meg az eqkkal és nem mossa a dolgokat. A free vstk meg sokkal jobban szólnak mint a reasonba bármelyik szinti. Ami tényleg jól sikerült szerintem reason alatt az az nnxt(de ezt kontakt 2-vel kiválthatod amivel még jobban is jársz) és a reverb, de az utobbit nem érzem gyengébnek(sőt) abletonban.
Anno nekem is nehéznek tünt az átállás, de miután megtörtén nem tudtam elképzelni miért használtam 3-4 évig reasont. Valahogy az ableton berendezkedése is olyan, hogy tipikus elektronikus zenéhez van tervezve.(vagy legalábbis úgy tűnik) Minden kézzel fogható helyen van és a gyorsbillentyűk is teljesen jól működnek.(ugyan úgy megy a copy- paste-os dolog)
Csak megkell tanulni és menni fog az hidd el... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:13, 23-11-2006 
field822 wrote:
nihilist wrote:
de nagyon nehéz a váltás

Hát ez abszolúlt nem probléma. A dobokat sávonként tudod pakolgatni és szerintem jobb is így mint dobgéppel. Egy biztos. Egy groove-ot én gyorsabban összepakolok abletonba mint reasonbe(pedig ott se voltam lassú... :) ). Én is nagy reasonös voltam, de amikor keztem megtanulni az abletont már nem igazán izgatott a reason. Sokkal erősebb a dinamikája a livenak(szerintem 3-6 db-vel többet ad). Nem kell annyit szarakodni azzal, hogy erőt adj a snarenek meg a dobnak. És ha bejön két pad vagy egy komolyabb mély nem tűnik el minden.Nem kell órákat szarakodjak a compival meg az eqkkal és nem mossa a dolgokat. A free vstk meg sokkal jobban szólnak mint a reasonba bármelyik szinti. Ami tényleg jól sikerült szerintem reason alatt az az nnxt(de ezt kontakt 2-vel kiválthatod amivel még jobban is jársz) és a reverb, de az utobbit nem érzem gyengébnek(sőt) abletonban.
Anno nekem is nehéznek tünt az átállás, de miután megtörtén nem tudtam elképzelni miért használtam 3-4 évig reasont. Valahogy az ableton berendezkedése is olyan, hogy tipikus elektronikus zenéhez van tervezve.(vagy legalábbis úgy tűnik) Minden kézzel fogható helyen van és a gyorsbillentyűk is teljesen jól működnek.(ugyan úgy megy a copy- paste-os dolog)
Csak megkell tanulni és menni fog az hidd el... :D

Ez mind szép és jó...
de hogyan???
hogyan kell ezt a progit használni?Berakom a hangokat balról,de még megszólalni sem akarnak :evil:

Post subject:
PostPosted: 22:50, 23-11-2006 
corebreak

Hol a fa*zban van ebben a SNAKE??? Nekem 3-as óta vannak meg, 5-östől macira de nekem sehogy nem jött elő a snake???

Ez valami rejtett izé lehet...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:48, 29-11-2006 
son of nitrous

N. wrote:

ezt hazsnálja már valaki???
véleménye?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:25, 29-11-2006 
original nuttah

N. wrote:
N. wrote:

ezt hazsnálja már valaki???
véleménye?

Én updateltem már... :)

Én sok különbséget nem vettem észre. Ami elsőre feltünt, hogy az efx-ek kaptak egy 'dynamic tube' nevű dinamikus tozítot illetve az instrumentekhez dobtak még egy samplert amit nem néztem még meg(ne keverjük össze a simplerrel). Az effektek gombjai és kinézetük is némi képpen változott, de alapjába véve ugyan az mint az 5. Midiben nem tudom mit változott mivel jelenleg nincs itt a keyboardom. A többit majd használat közben mivel még nem igazán volt időm komolyabban neki ülni.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:32, 29-11-2006 
corebreak

Akkor a snake - game az csak fake volt?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:00, 29-11-2006 
original nuttah

Snaper wrote:
Akkor a snake - game az csak fake volt?

Na látod azt még megsem néztem...mindgyárt utánna nézek... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:24, 29-11-2006 
original nuttah

Na...most itt van elöttem a cucc. Elösször is a samplerről néhány szót(nem simpler :!: ).
Ez egy jól eltalált cucc.... :) Elösször is a felépítése nagyon egyszerű (fülekkel van részekre osztva a cucc). Van külön zone fül. Tehát könnyen zonázható a keyboardon. Akkor van egy sampler fül. Ide kell behúzni a hangot majd itt allátgathatjuk az alap tulajdonságait persze meglepően elég részletesen. Van például külön revers gomb detune pan különböző módok (sustain illetve realeas...ezeken belűl van 3 mód) illetve a szokásos loop start loop end...tehát elég jól poziciónálható így a samlingünk. A következő fülecske a pitch oszolátor. Itt van még egy pitch envelop. Ennek az opcíonak is elég sok paraméterét változtathatjuk és szépen dolgozik. Aztán a filter fülecske jön. Ebben van egy filter szekció egy filter envelop és egy úgy nevezett volume envelop. Majd a modulation fül jön ahol van egy aux envelope. Ezt követi 3 különálló lfo melyek a volume-t a pitch-et a pan-t illetve a filter tudják modulálni hat fajta jelalakkal 0,01 hz-től 30 hz-ig. Ezután van egy midifülecske amit még nem tudtam kipróbálni.... :)
Ennyit a samplerről. Az ableton menüben nem sokat változott, de egyes menüpontokat kicseréltek(mint például az 5-ben volt egy úgy nevezet 'Save live set self containd' vagy valami hasonló...a 6-ban ez 'Collect al and save'.)
A snaket nem találtam, de leh, hogy csak énvagyok vakegér... :)
Még annyi, hogy az instrumentek között van egy instrument rack(ugyan ott ahol a sampler), de erről majd később, mert most megyek dolgozni... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:36, 30-11-2006 
corebreak

Gugli sem mondott semmit nekem a snakeről...sztem az egy atomnagy fake!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:56, 30-11-2006 
ujonc

Snaper wrote:
Gugli sem mondott semmit nekem a snakeről...sztem az egy atomnagy fake!!!

Mi lett "volna" ez? Nem vágom sajna, demónk volt csomó, csak én nem vagyok annyira ableton fan, nem hoztam haza.

Valami easter-egg?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:39, 30-11-2006 
metalhead

able tóniban kell vmit trükközni és snakezhetsz benne :D

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 398 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]