i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 21:39, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 64 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 11:52, 10-11-2006 
metalhead

sollabong wrote:
amit változtatnék, az egy hossszabb intró, mert tényleg túl gyorsan kezdődik!!!

egyetertek :idea:
nem eleg dj friendly :D

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:44, 10-11-2006 

Bad: Engedelmeddel én a jövő heti buliban tesztelném picit a finnyás kis közönségemen :D (bár a prodigy remixeket/bootlegeket azért mindig szeretik...)
Viszont akkor ha lehet igényt tartanék egy 320-as verzióra :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:01, 11-11-2006 
ujonc

morta wrote:
Bad: Engedelmeddel én a jövő heti buliban tesztelném picit a finnyás kis közönségemen :D (bár a prodigy remixeket/bootlegeket azért mindig szeretik...)

akár wavba is odaadom :) de igy kell vagy toljam meg az elejét pár sorral?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:05, 11-11-2006 
ujonc

köszi amugy az eddigi véleményeket, nagyon jól esnek, még sose kaptam ilyen pozitiv kritikákat :)

implant: sajnos ahhoz már a fülesem is kéne mert csak azzal hallom ki igazan a panorámát, de sajna másfél hét a szerviz :(

Rottweiler: ha arra az aljas hangra gondolsz amire énis, akkor az egy hoover szinti szerintem, persze kicsit prodigy modra (1-2 effekt rá azt annyi), de lehet hogy tévedek, engem legjobban arra emlékeztet.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:19, 11-11-2006 
droid

Aljasnak aljas azt biztos :lol: .

Majd ha lex egy kis időm zajolni , leutánzom ,hehe :D
(attól félek én is....).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:39, 11-11-2006 

bad wrote:
morta wrote:

akár wavba is odaadom :) de igy kell vagy toljam meg az elejét pár sorral?

Megfelel így is, nem kell pepecselned vele...
Majd valamelyik nap cuppanj rám msn-en, aztán nyélbe ütjük az akciót ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:25, 11-11-2006 
ujonc

Háát lehet megköveznek, de szerintem kurvajó, vannak benne dolgok amik nem tetszenek, főleg az intrónál amikor bejön az a break loop azt vahogy bekéne vezetni mondjuk egy Hp filterrel besweepelni szép lassan? :)

De 1 perctől kurvajó. Clippel meg minden meg picit bántja az ember fülét, de jó zene. ( OFF: Amúgy a clipping bevett gyakorlat a masteringnél, limiter után egy 2 dB clipping lazán elfér szépen átengedi a transienseket, nem keni szét úgy mint egy limiter. ON)

Aztán, hogy csak azért tetszik mert egy ilyen klassziker lett feldolgozva azt már nemtom....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:30, 11-11-2006 
piper

azért az a +2dB analógba érvényesül igazán! mert ugye tudjuk hogy digitális technikába 0dB-nél nincs tovább!!! persze ennek megfelelően próbálják a szoft cuccokat is csinálni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:55, 11-11-2006 
original nuttah

nihilist wrote:
azért az a +2dB analógba érvényesül igazán! mert ugye tudjuk hogy digitális technikába 0dB-nél nincs tovább!!! persze ennek megfelelően próbálják a szoft cuccokat is csinálni.

Hát igen. Digitálnál ezmár nem harmonikus tórzítás. Egyszerűen levágja a tetejét és kész... :D Sőt. A master cd írásnál is arra kell figyelni, hogy 0,7 körül legyen a db-el, mer az ez felettit már nem szereti.

Egyébként hogy ne csak off legyek.
Nekem akárki akár mit mond tetszett. Igaz a minőség meg a hangzás nem a legjobb, de prodigy.. :D
Amit én is vátoztatnák az a break bejövetele csak a klaszikus befilterezett groove helyett valami okosabbat tennék be és az introt is egy kicsit átszabnám egypár saját hangal, hogy jó darkul kezdődjön.

Nem remixelhetnélek?.... :lol:
Ha nem akkor megcsinálom a diesel power-t... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:58, 11-11-2006 
ujonc

nihilist wrote:

OFF:

Nem erre gondoltam, az analóg clipping jó persze mert vasal, de simára, a transiensek megsínylik.

Én itt kifejezetten digitális clippingre gondolok, tudom, hogy szörnyen hangzik, de igenis használják masteringnél, mert jobban megőrzi a transienseket mint a limiter vagy az analóg clipping.

Egyre több digitális limiterben jelenik meg olyan üzemmód ami digitális(nem analóg!!!! Semmi release time lookahed stb csak digitális levágás ) clipinget valósít meg legfeljebb vmi inteligensebb interpolációval annál mintha simán túl küldenénk a waveeditorban, és egy két plusz decibelért hangosság érzetért bevethető a merészebbeknek. :)

Tehát akkor helyesen úgy írom egy - 2dB es digital clipping simán elviselhető...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:03, 11-11-2006 
ujonc

Conclusion wrote:
Hát igen. Digitálnál ezmár nem harmonikus tórzítás. Egyszerűen levágja a tetejét és kész... :D Sőt. A master cd írásnál is arra kell figyelni, hogy 0,7 körül legyen a db-el, mer az ez felettit már nem szereti.

OFF

Pont erről beszélek csak levágja a tetejét, de amúgy itt pont hogy nagyon sok harmonikus jelenik meg túl sok is azért kell vele óvatosan bánni. :) Az hogy a headroom mennyi legyen meg a digitális clipping után belőheted.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:11, 11-11-2006 
original nuttah

Xenophobe_ntx wrote:
Conclusion wrote:

OFF

Pont erről beszélek csak levágja a tetejét, de amúgy itt pont hogy nagyon sok harmonikus jelenik meg túl sok is azért kell vele óvatosan bánni. :) Az hogy a headroom mennyi legyen meg a digitális clipping után belőheted.

Én álltalában úgyszokat, hogy a szerkeztőbe megküldöm maxra amikor még éppen nem clippel. Kiírom wavba és innen egy hardlimiter -1 db-hez 3 db boostal. Ekkor úgy kiegyenesíti a spektrumképet, hogy az ihaj.. :D (és végig 0 db-nél tarja a dolgokat akár mi is akár hol is szól) Erre még eresztek egy normalizt és kész. Egy darab kockát kapok clipping nélkül.... :)

"Pont erről beszélek csak levágja a tetejét, de amúgy itt pont hogy nagyon sok harmonikus jelenik meg túl sok is azért kell vele óvatosan bánni."

Ezt nem értem..... Ha levágjuk a tetejét az nekünk miért is jó? Az veszteségnek számít. Jó, hogy a tranziensek és a harmonikusok jobban kijönnek, de akkor ez ilyen kompromisszumos megoldás nem? Nekem nagyon annak tűnik. (habár egykét nevesebb főleg totál break előadoknál hallani azt amiről beszélsz)

Mindegy én hiszek neked....kipróbálom majd.... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:31, 11-11-2006 
ujonc

Conclusion wrote:

Ezt nem értem..... Ha levágjuk a tetejét az nekünk miért is jó? Az veszteségnek számít. Jó, hogy a tranziensek és a harmonikusok jobban kijönnek, de akkor ez ilyen kompromisszumos megoldás nem? Nekem nagyon annak tűnik. (habár egykét nevesebb főleg totál break előadoknál hallani azt amiről beszélsz)

Mindegy én hiszek neked....kipróbálom majd.... :)

OFF

A harmonikusok nem jók mert ha túl sok akkor bántóak a fülnek a teteje levágást meg úgy el kell elképzenli mint egy 0 kioldású idejű limitert.

Próbáld ki vedd a kedvenc limitered és limitálj vele egy nagyot!!! -7db!!!

Majd próbáld ki, hogy limiter -5db és ezt 2db vel túl küldöd digitálisan. (Vagy keress vmi olyan limitert ami tud clip módot és azon állítsd be a -2dB utána)

Hasonlítsd össze a kettőt.

A -7db limitálásnál totál szét lesz kenve az anyag a perkák bele fulladnak a zenébe pl.

Míg a digitális clipperel a perkák picit szebben megmaradnak.

De ez egyértelműen egyfajta kompromisszum. Mint ahogy már maga a limiter is az. :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:49, 13-11-2006 
droid

Nahh.

Tényleg 1 pitit bántja az ember fülét, de iszonyat partytéma lex belőle, már látom/hallom (nekem csak 56 mp jött le).

Bár partyvitamin nélkül nem tudom ki fogja értékelni... iszonyatosan pörög a loop ami a prodigyból lett kivágva.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:28, 13-11-2006 
original nuttah

ohh, ez hatalmas, simán müködhet buliban :sor:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:42, 13-11-2006 
metalhead

Rottweiler wrote:
Nahh.

Tényleg 1 pitit bántja az ember fülét, de iszonyat partytéma lex belőle, már látom/hallom (nekem csak 56 mp jött le).

Bár partyvitamin nélkül nem tudom ki fogja értékelni... iszonyatosan pörög a loop ami a prodigyból lett kivágva.

:?:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:53, 14-11-2006 
droid

:?: :?: :?:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:37, 14-11-2006 
piper

implant wrote:
Rottweiler wrote:
Nahh.

:?:

tudod sok C-vitamin party végén, hogy ne legyél olyan másnapos :lol: :lol:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:46, 14-11-2006 
droid

Jaa, azt nem értetted???

Igen, igen... en is a C-vitaminra gondoltam... :lol:

:roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:05, 15-11-2006 
ujonc

heheh :D

ja pörög, ha kora reggel "friss füllel" hallgatod még inkább ez az érzés, legalábbis nekem :)

sry hogy eddig nem írtam csak akárhányszor nekiugrottam hogy válaszoljak, lefagyott a böngészöm.....

Hogy a technikai hsz-ekre reagáljak: nos, szoval, hogy egész őszinte legyek, nem figyeltem a THD-ra csak simán ahogy kijött a progibol, toltam még egy +3dB-t az amplitudóra.. tudom, kicsit kiábrándító, de nem kérkedtem a masterelő technikámmal, mivel nincs is - ebben az esetben legalábbis - ezért lehet az hogy kicsit bántóak a harmonikusok.

De nem győzöm ismételni magam, amint meg lesz a fülesem javulva, megpróbálok szinvonalasabb hangzást kihozni belőle. (ha azt úgy lehet, a mostani változat mellé fogom linkelni hogy aki össze szeretné hasonlitani, annak ott legyen mind2)
// reményeim szerint a jövőhét elsőfelére megis lesz :taps:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 64 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]