i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 21:23, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 49  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:52, 20-11-2006 
original nuttah

Istenem hagyuk már abba ezt az amd vs intel vitát. Tök felesleges. Ki a f*szt érdekel kigyártotta a procit. Zene szempontjából semmi jelentősége(max live terén).

Inkább tessék alaplaokról, hdd-kről memóriákról vitatkoztni vagy hangkártyákról. Ezeknek van értelme, de az, hogy amd vagy intel kit érdekel?

Inkább az asrock meg esc alaplapokat cseréljétek le msi-re asusra abitra stb(ezekből vannakmolcsóbb kategóriák is).... illetve nem mindegy milyen a vinyód meg a memóriád és a hangkártyád. Az, hogy neked sempron 3,2 -esed vagy amd 64 3-asod van olyan tökmindegy lássuk már be :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:25, 20-11-2006 
droid

Most nem mind1 min vitatkozunk, a lényeg úgyis az, hogy egymást porba tiporhassuk

:lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:37, 20-11-2006 
original nuttah

Rottweiler wrote:
Most nem mind1 min vitatkozunk, a lényeg úgyis az, hogy egymást porba tiporhassuk

:lol: :lol: :lol:

Ha már vitatkozunk akkor egy olyan dolgon vitázzunk aminek értelme is van. Ne ilyeneken, hogy 'én azért írok jobb zenét, mert nekem világít a billenytyűzetem és azt mondák külföldi fórumokon, hogy így jobb az algoritmus'.... :fog:
Kb ennyi értelme van az amd vs intel marakodásnak.
Semmi.
Ennek a fórumnak szerintem nagyobb értelmet kéne adni mintsem ilyen kicsinyes tök felesleges dolgokon vitázni amivel senki nem jut előrébb viszont otthon már üti a monitort, hogy 'akkor is intel' csak, mert ő intel párti a másik amd. Ezek után 80 oldalon keresztül megy a fejtegetés és az a vég, hogy végülis tökmindegy. Miért nem fogadja el a sok láma, hogy ez van. Tök mindegy. Tejesen más dolgokon múlik. Miért nem lehet ezt felfogni?

És roti ha tecsak azért jössz ide, hogy elhülyéskedj és elüsd az időt(egyébként ez kitűnik a hozzásztólásaidból is) arra ott vannak más topicok amiknek ez a lényege. A zenbetechnek érzésem szerint rohadtul nem erről kéne szólnia hanem azok akiket érdekel egy téma tényekre alapuló választ kapjon. Jött egy kérdés amd és intelprocikról erre mindenki önérzetesen védte az egyik illetve másik oldalt tök feleslegesen oldalakon keresztűl ahelyet, hogy azt mondaná.... 'tök mindegy ha normális lapba teszed normális hardverekkel'. Mert ennyi a lényeg... :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:17, 20-11-2006 
droid

OFF:

Szerintem itt maximum Te vagy az 1etlen, aki üti a monitort...

Letisztáztuk, hogy zeneszerkesztés szempontjából lényegtelen a proci, de azért kíváncsiak vagyunk 1más tapasztalataira, ilyen téren is, erről beszélgetünk éppen.

Én azért jövök fórumozni, hogy ide h

1. megismerkedjek dnbs tagokkal
2. csiszoljam az 1ébként nem túl nagy volumenű tudásom zeneszerkesztés terén

Bocsánatot kérek tőled, ha zavar hogy fórumozás közben nem haláltáborban érzem magam...
Igérem ezentúl minden commentem után legalább kéccer felvágom az ereim azon goldolkozva h "úrristtteen, már megint nbem voltam elég komoly a fórumon"...

ON

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:28, 20-11-2006 
droid

Helyesbítek:

máshogy valóban nem fog szólni a zenéd,
de teljesítménybeli különbségek miatt mégis csak értékelendő szempont zeneszerkesztésnél is.

(Nem árt ha 3 db izmosabb VST plugin után nem fagy szét a vasad)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:15, 20-11-2006 
corebreak

"teljesítménybeli különbségek miatt mégis csak értékelendő szempont zeneszerkesztésnél is"

Sztem nem. Kurva mindegy. Van egy Dilluson Man nevű tag pl. Neki a faszomse tdja milyen gépe van, meg egy E-MU samplere aztán csá. Mindent az E-MU-ból hoz ki. Arra meg kurva mindegy hogy PIII, PIV, Celeroncs, Amd...

Hűtésről annyit, hogy az én G3-as iBook-om az 600MHz-n megy, gondolom azért kb vágjátok ez egy mekkora Pentium/AMD/Celeron proci teljesítményének felel meg...sztem max rammal olyan jó 1,2-es PIV, de mindegy, nem ez a lényeg. Hanem a hűtés. Merthogy ezen nincs. De még borda sem. :) Igazából ha nem lenne rajta LCD azt sem tudnám mikor megy:))))

Másik. Sztem is tök felesleges ezeken a dolgokon vitázni. Tök mindegy. Nekem egyik se tetszik:)))) De komolyan ,annyira nem mérvadó hogy csak na.

Sztem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:46, 21-11-2006 
piper

Conclusion wrote:
Istenem hagyuk már abba ezt az amd vs intel vitát. Tök felesleges. Ki a f*szt érdekel kigyártotta a procit. Zene szempontjából semmi jelentősége(max live terén).

Inkább tessék alaplaokról, hdd-kről memóriákról vitatkoztni vagy hangkártyákról. Ezeknek van értelme, de az, hogy amd vagy intel kit érdekel?

Inkább az asrock meg esc alaplapokat cseréljétek le msi-re asusra abitra stb(ezekből vannakmolcsóbb kategóriák is).... illetve nem mindegy milyen a vinyód meg a memóriád és a hangkártyád. Az, hogy neked sempron 3,2 -esed vagy amd 64 3-asod van olyan tökmindegy lássuk már be :!:

nem tudom nekem ecs alaplapom van, igaz nem a legalja az árlistájuknak, de tökéletesen meg vagyok vele elégedve!
viszont az intelnél nagy mocsokságnak tartom azt hogy rendszeresen új foglalatot kapnak a procik. a minap beszélgettem egy kollegámmal hogy lehet hogy be kéne fektetni egy új procira mondtam hogy 478-as socketem van és úgy röhögött mintha pII-t mondtam volna. ez nagyon szomorú, tudom hogy fogyasztói társadalomban élünk de vegyük észre hogy a fejlesztés nem csak egy-egy alkatrészről szól hanem kb a fél gépet ki kell cserélni. na ez keserít el a pc-ben de nagyon

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:07, 21-11-2006 
corebreak

Mac-nél meg ujjat kell venni:) Vagy Upgrade.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:42, 21-11-2006 
metalhead

hát
sajnos nekem eddig egy gép sem volt igazán elég. :smashed:

lusta vagyok és türelmetlen sávokat exportálgatni és freezelgetni, és mindig az utolsó pillanatban jut eszembe hogy 'hoppá egy filter még ide meg oda'
de biztos velem van a gáz /most amd van itthon egyébként/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:44, 22-11-2006 
corebreak

Én is midig elérem a határokat, bár mondjuk én nem nagyon használok szintiket direktben...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:56, 22-11-2006 
piper

Snaper wrote:
Mac-nél meg ujjat kell venni:) Vagy Upgrade.

de ott legalább tisztába vagy vele előre, és nem úgy beszélnek róla, hogy bármikor fejleszthető

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:27, 22-11-2006 
metalhead

Snaper wrote:
Én is midig elérem a határokat, bár mondjuk én nem nagyon használok szintiket direktben...

en igen mert szeretem tekerni a potikat a szintin
de meg a kimenetere szoktam sokmindent pakolni es valoszinu ez lehet a gond

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:05, 22-11-2006 
corebreak

:) Szinte csak samplereket használok...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:03, 22-11-2006 
original nuttah

http://www.sg.hu/cikkek/48629/amd_alapu ... k_az_apple

Na tessék...... és én vagyok a gyök, hogy lesz apple amd házasság.
....majd meglátjuk.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:25, 23-11-2006 
corebreak

Ez igaz, csak nem teljesen. Minap kaptam Mac-Upgrade-től hírlevelet szal a helyzet a következő.

Az AMD felvásárolta az ATI-t, aki az Apple egyik legnagyobb videokártya gyártója. Mivel az Apple igényt tart ezután is az ATI kártyákra, főleg a laptopjai terén, ezért tárgyalnak valszeg, nehogy az AMD azt mondja, többet nem fejleszt ATI-t MAC-re.

Sztem teljesen felesleges ezzel variálni. Nem lesz AMD Mac-ben mert azzal rálépne a "klónosodás" rögös mezejére. Meg a PPC-ről Intelre, majd onnan AMD-re váltás az nem stílusos, Jobs pedig csak stílusos dolgokat hajt végre.

De persze senki nem látja a jövőt...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:12, 23-11-2006 
ujonc

Conclusion wrote:
Istenem hagyuk már abba ezt az amd vs intel vitát...

...Inkább tessék alaplaokról, hdd-kről memóriákról vitatkoztni vagy hangkártyákról. Ezeknek van értelme, de az, hogy amd vagy intel kit érdekel?

Jobb mint a kabaré-csütörtök. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:49, 23-11-2006 
original nuttah

bjmatt82 wrote:
Conclusion wrote:
Istenem hagyuk már abba ezt az amd vs intel vitát...

...Inkább tessék alaplaokról, hdd-kről memóriákról vitatkoztni vagy hangkártyákról. Ezeknek van értelme, de az, hogy amd vagy intel kit érdekel?

Jobb mint a kabaré-csütörtök. :D

ki vitázik itt amugy amd vs intel témában?
sztem senki nem acsarkodik hogy AMD így meg úgy... :roll:
vannak érvek és ellenérvek, de lessetek már rá a topik nevére.

öcsém :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:16, 23-11-2006 
ujonc

PM3 wrote:

ki vitázik itt amugy amd vs intel témában?
sztem senki nem acsarkodik hogy AMD így meg úgy... :roll:
vannak érvek és ellenérvek, de lessetek már rá a topik nevére.

öcsém :?

Jó, akkor legközelebb piros filccel aláhúzom, ha egy konkrét hozzászólásra szeretnék reagálni, ez a quote most itt nem vált be. (pici ellentmondás volt az idézett eredeti szövegben, sztem)

De másik oldalról, meg lehetne érvelni az intelmac mellett is, csak pont nulla értelme van, mert tökre ugyanaz, mint akármelyik másik.

Annak már több értelme lenne, hogy xy chipkészlet nem szereti az m-audiokat (nem nagyon van ilyen, csak példa), meg hogy az yz firewire chipset leoldja a focusrite saffire-t 4 óra használat után, vagy az usb-s emu kártyákhoz érdemes maximumra tenni az energiagazdálkodást az XP-ben, mert addig recseg.

Szóval az hogy, "sztem az MSI jobb, mint az ASUS" az indoklás nélkül nagyjából értelmetlen hozzászólás. De a topic címéhéz tényleg passzol.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:22, 23-11-2006 
ujonc

De mondjuk az idézett szöveg alapján inkább HDD-kről vitatkozzunk.

Szerintetek melyik jobb vinyó, Samsung, vagy a Seagate? Melyik cégé olvassa be jobban a 20k-s kickeket? (abban a 4 ms-ban, még mielőtt úgyis az összes a ramba kerülne)

:wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:42, 23-11-2006 
original nuttah

samsung

de egy presetet, ami köb 10-15 mega, az már idő míg beolvassa a vinyóról a southbridge a cpun keresztül a memóriába, ekkor figyelembe kell venni az elérhetőségi időt, a buszsebességet és a memória i/o műveletek gyorsaságát is. ilyen téren a samsung kicsit lassú, de a sata II rendszer jelentősen javít az átviteli és elérhetőségi sebességen :wink: :)

amugy nem osztani akartalak, csak ma még a tanfolyamon csak közgáz ment, amitől kicsit ingerült vagyok már ilyen tájban

pisz :)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 49  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]