i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 18:36, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 49  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:53, 23-11-2006 
droid

Na had menjen körbe az a békepipa
:D .

Amúgy mi lenne ha olyan hardwareről is beszélnénk, aminek köze is van a zenéhez?
:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:04, 23-11-2006 
ujonc

PM3 wrote:
samsung
de egy presetet, ami köb 10-15 mega, az már idő míg beolvassa a vinyóról a southbridge a cpun keresztül a memóriába, ekkor figyelembe kell venni az elérhetőségi időt, a buszsebességet és a memória i/o műveletek gyorsaságát is. ilyen téren a samsung kicsit lassú, de a sata II rendszer jelentősen javít az átviteli és elérhetőségi sebességen :wink: :)

Jaja, ezzel legalább 5 percet megtakarítasz egy szám írása közben. Pótolhatatlan kiesés, amit egy jobb southbridge 4.2 percre csökkenthetne.

PM3 wrote:
amugy nem osztani akartalak, csak ma még a tanfolyamon csak közgáz ment, amitől kicsit ingerült vagyok már ilyen tájban

Osszál nyugodtan, csak én a gyakorlatban úgy érzem nem ezekre a dolgokra kell kihegyezni, hogy milyen southbridge-ed van, ezeknél vannak _sokkal_ kritikusabb részei a zenélésnek, mind elméleti, mind ergonómiai, mind hardveres téren.

Én meg éhes vagyok, cserébe nyugodt. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:55, 23-11-2006 
partiarc

bjmatt82 wrote:
PM3 wrote:
samsung
de egy presetet, ami köb 10-15 mega, az már idő míg beolvassa a vinyóról a southbridge a cpun keresztül a memóriába, ekkor figyelembe kell venni az elérhetőségi időt, a buszsebességet és a memória i/o műveletek gyorsaságát is. ilyen téren a samsung kicsit lassú, de a sata II rendszer jelentősen javít az átviteli és elérhetőségi sebességen :wink: :)

Jaja, ezzel legalább 5 percet megtakarítasz egy szám írása közben. Pótolhatatlan kiesés, amit egy jobb southbridge 4.2 percre csökkenthetne.

PM3 wrote:
amugy nem osztani akartalak, csak ma még a tanfolyamon csak közgáz ment, amitől kicsit ingerült vagyok már ilyen tájban

Osszál nyugodtan, csak én a gyakorlatban úgy érzem nem ezekre a dolgokra kell kihegyezni, hogy milyen southbridge-ed van, ezeknél vannak _sokkal_ kritikusabb részei a zenélésnek, mind elméleti, mind ergonómiai, mind hardveres téren.

Én meg éhes vagyok, cserébe nyugodt. :)

Kihasználhatnánk, hogy jelen vagy és kérdezhetnénk tőled értelmes dolgokat is (...mondjuk Debiltől és Scum-tól meg Psure-tól is jó ideje aszt' mégse', senkise'...). Nem én fogom elkezdeni, mert jelenleg nincs semmilyen közérdekű felvetésem, csak finoman célzok rá, hogy "osztás" helyett mit lehetne..., de nem is mondtam semmit, csak tipografikusan gondolkodtam... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:02, 23-11-2006 
corebreak

Az én vinkóim simák. Semmi extra sincs velük. Megmondom öszintén általában 16-20 AUDIO sávom van a Midik mellett és még a büdös életben nem kaptam "DISK TO SLOW" vagy hasonló üzeneteket...az egyik Maxtro a másik meg Seagate Barracuda...szal nekem a méret a lényeg:) Amio miatt akarok is nagyobbat majd-.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:04, 23-11-2006 
ujonc

a4s wrote:
Kihasználhatnánk, hogy jelen vagy és kérdezhetnénk tőled értelmes dolgokat is (...mondjuk Debiltől és Scum-tól meg Psure-tól is jó ideje aszt' mégse', senkise'...). Nem én fogom elkezdeni, mert jelenleg nincs semmilyen közérdekű felvetésem, csak finoman célzok rá, hogy "osztás" helyett mit lehetne..., de nem is mondtam semmit, csak tipografikusan gondolkodtam... :)

Szintézisben meg zeneírásban én nem hasonlítanám magam egyikőjükhöz sem, nem az a súlycsoport vagyok. De szerettem régen geekelni ezekkel (vmennyire most is), meg a meló során sokmindenbe belefut az ember, sok userből mindig van egy-kettő, akinél adott cucc máshogy működik, bug van, ilyesmi. Ezeket továbbadjuk a vásárlóknak mindig, mielőtt megvesznek dolgokat. Ilyenek pld, hogy a ZeroSL template-jei kicsit hóbortosan működnek, de pld a "universal automap" tökéletes, meg sima midikontroller mód is. Azt is elmondjuk, hogy a 0404usb nem multkliens xp-n, nem fog együtt futni a cubase meg a winamp, stb, stb... Szóval nekünk is jobb elmondani mindent a usernek, mert ha nem tud róla, akkor mi szívunk a supporttal és az sok idő. Pld pont emiatt most fordítottam le a PS12 manualt, ma meg a 0202/0404-et, holnapra meg a ZeroSL lesz. (psurenak biztos jól jön :)

Na ezt csak azért mondom, mert azért nincs sokszor kérdés, mert nem tudják hogy mit nem tudnak, meg hogy mi fontos, mi nem annyira. Pedig vannak jó és hasznos témák. Deb is leírta múltkor, hogy kiméregette a fruityt, hogy nem szar a mixere, csak máshogy viselkedik a hangerő. Én is írkálok a blogomba ilyeneket, hogy melyik dobgép engine-je okés, melyik maszatol, stb...

Hardverből viszont sztem nincs olyan sok megfejtés, legalábbis a nagy kompatibilitás problémák, és az apró dolgok, meg a minőség kérdés, általában mindegyikre egyértelmű válaszok vannak. Inkább szoftveres kérdések teszik ki a 90%-ot, legalábbis nálunk. "Hogy tudok audiot midivé alakítani, melyik rhodes könyvtárat ajánljuk, liquid mix vagy az uad a jobb, pm5 vagy genelec8020a, stb..

Meg sajnos mindig, minden témában, mindehol létezik egy bizonyos "misztikum". Az emberek inkább hisznek, mint hogy kipróbálják. Hisznek benne, hogy analógabb a mac, hogy a vas mindig jobb, hogy a fruity keverője szarul szól, stb.. Inkább 'mi' azon az állásponton vagyunk, hogy mindenki maga próbálja ki, és az alapján döntsön, ne amiatt mert másnak tetszik, nem tetszik.

Pld ma is a fórumunkon kiraktam az NWSynth demómat egy Androméda topicba próbaként, gondoltam hogy valaki bele is szalad. Így legyen ötösöm a lottón. Szóval az emberek inkább hisznek...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:42, 23-11-2006 
original nuttah

bjmatt82 wrote:
De mondjuk az idézett szöveg alapján inkább HDD-kről vitatkozzunk.

Szerintetek melyik jobb vinyó, Samsung, vagy a Seagate? Melyik cégé olvassa be jobban a 20k-s kickeket? (abban a 4 ms-ban, még mielőtt úgyis az összes a ramba kerülne)

:wink:

Azért a vinyon néha sok múlik. Egy kicknél nem, de nagyobb zenénél esetleg livenál igenis kell a jó megbízható vinyó ami gyors. (arról nem is beszélve, hogy melyik megbízhatóbb és melyik, hogy bírja a strapát)

Az alaplapról megint vitatkozhatunk mivel nem mindegy milyen sebbeségeket kapnak az egyes eszközök illetve milyen lapkakészlet van rajta stb..... Szerintem sok múlik az alaplapon.
Szerintem sok mindenen lehet vitatkozni, de azon, hogy amd vs intel....ez felesleges.....és igen is volt vita..2-3 oldalall hátrább olvasható is....

De szerintem(illetve felőllem) túl léphetünk rajta... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:08, 23-11-2006 
ujonc

Ja, lehet ezek is fontosak.

Tényleg nem merem már megkérni, hogy tegye fel a kezét, akinek a legutóbbi liveactjén kidobott a gép egy "Disk too slow" ablakot. Sokmindenkit ismerek, aki 5400-es laptopvinyóval is jól tud live-ozni. De tudom, az elmélet szerint ez nem lehetne így.

8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:16, 23-11-2006 
ujonc

De akkor már postolnék valami érdemit, hogy esetleg min csúszhat még el az a rettenet realtime sataII meg southbridge:

Image

Összehasonlítás az usb-s midi-interfacek latency értékeiről. (elég sokan használnak ilyen interface-eket)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:00, 23-11-2006 
corebreak

Nekem a laptopomban almamatricás toshiba van...5400-es...és nekem beválik...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:26, 24-11-2006 
original nuttah

a fordulat csak egy része a winyó gyorsaságának, de ezt még naon sokminden befolyásolja. pl az 5400es toshiba sokkal gyorsabb egy ugyanilyen maxtornál vagy samsungnál. de vinyó téma részemről lezárva, még egyszer bocs a tegnapiér' :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:32, 24-11-2006 
corebreak

OK

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:13, 25-11-2006 
original nuttah

bjmatt82 wrote:
Ja, lehet ezek is fontosak.

Tényleg nem merem már megkérni, hogy tegye fel a kezét, akinek a legutóbbi liveactjén kidobott a gép egy "Disk too slow" ablakot. Sokmindenkit ismerek, aki 5400-es laptopvinyóval is jól tud live-ozni. De tudom, az elmélet szerint ez nem lehetne így.

8)

Nem arról van szó, hogy iszonyat liveozunk. Csak az ember szert biztosra menni. Most berakok a gép egy 80-as 5400-es samsungot aztán lehet, hogy a partyn meg egy kicsit túl melegszik.

A másik az adatom elvesztése a hírhedt vinyóhibákból adódóan(nekem se egyszer szált már el vinyóm mindenestül).
Az mondjuk kérdéses számomra a mainapig, hogy melyikbe bízak meg megint... :) Szinte mindegyik normálisabb márkából voltmár (samsung, seagate, tochiba...stb.), de mindig volt valami probléma. Volt amelyik továbbírta volt amelyik 3 hónap után ennyi.
Csak én vagyok ilyen szerncsétlen, hogy mindig ez van? Pedig nem dobálom meg rugdosom a gépet... :)

Egyébként ahol melózok a hdtv-s egységekbe samsung 160-as vinyót raknak.(ez egy nagy gyár) A svájciba is a németbe is a franciába is és a magyarba is. Egyébként ez már ipari titoknak számít?...mert aláirattatak velem egy titoktartási szerződést....na mindegy....ez még csak nem para.... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:57, 25-11-2006 
ujonc

Conclusion wrote:
(ez egy nagy gyár)

Basszus, visszavonva minden. :D

Figy, minden meghibásodik, minden. Ezen nem kell parázni. Gyakorolni kell a liveactre, backupolni, legyen B-terv (HD-recorder, másik gép, dvd-n a session-ök, stb), kb ennyi. Ha az ember a kibaszott (már elnézést) southbridge-ekkel törődik, akkor soha nem lesznek kész zenék, meg liveact.

Nézd, Moog Voyagert is hoztak már vissza hozzánk.. Nekik mit mondjak, ha _biztosra_ akarnak menni? Mit vegyen? Persze, nyílván kisebb arányban romlanak el a "komolyabb" (és persze drágább) termékek, de ott is számítógépekről, meg a párát nem szerető elektronikáról beszélünk, meg ugyanúgy ott van a Murphy-törvény is.

Asszem körbejártuk a témát, én ezt már nem vesézgetem tovább, mindenki jobban jár. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:45, 25-11-2006 
corebreak

Belebukhatsz abba a lájva sokminden miatt is még...nekem spec nem is a vinyóval volt a gondom...hanem hogy 5 rugóért béreltem egy laptopot amiből előtte húzták ki az UTP-t...szal a 2,6-os Acer is kibaszhat az emberrel ha arról van szó...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:06, 25-11-2006 
original nuttah

bjmatt82 wrote:
Conclusion wrote:
(ez egy nagy gyár)

Basszus, visszavonva minden. :D

Figy, minden meghibásodik, minden. Ezen nem kell parázni. Gyakorolni kell a liveactre, backupolni, legyen B-terv (HD-recorder, másik gép, dvd-n a session-ök, stb), kb ennyi. Ha az ember a kibaszott (már elnézést) southbridge-ekkel törődik, akkor soha nem lesznek kész zenék, meg liveact.

Nézd, Moog Voyagert is hoztak már vissza hozzánk.. Nekik mit mondjak, ha _biztosra_ akarnak menni? Mit vegyen? Persze, nyílván kisebb arányban romlanak el a "komolyabb" (és persze drágább) termékek, de ott is számítógépekről, meg a párát nem szerető elektronikáról beszélünk, meg ugyanúgy ott van a Murphy-törvény is.

Asszem körbejártuk a témát, én ezt már nem vesézgetem tovább, mindenki jobban jár. :)

Oké csak a sok parám, miatt és mivel ezzel az eszközzel volt nekem eddig a legtöbb bajom(már nem tudom megmondani hanyadik vinyóm gyúrom) kiváncsi lettem volna a véleményekre, de akkor hagyuk....:wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04:32, 26-11-2006 
droid

bjmatt82 wrote:
Ha az ember a kibaszott (már elnézést) southbridge-ekkel törődik, akkor soha nem lesznek kész zenék, meg liveact.

aszem ez a mondat boven kifejezi a topic utolso par oldalanak fontossagat. Bjmatt-nak pedig teljesen igaza van. 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:47, 26-11-2006 
souljah

Snaper wrote:
Belebukhatsz abba a lájva sokminden miatt is még...nekem spec nem is a vinyóval volt a gondom...hanem hogy 5 rugóért béreltem egy laptopot amiből előtte húzták ki az UTP-t...szal a 2,6-os Acer is kibaszhat az emberrel ha arról van szó...

két kérdésem volna
1.hol bérelted?
2.milyen hangcucc volt benne?
:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:18, 27-11-2006 
corebreak

1. Sade Rush-tól...
2. Semmilyen extra...Live+lapi kari+XSession...ennyi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:53, 04-12-2006 
metalhead

te adod el a g3-ad snaper? /macecseri/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:05, 04-12-2006 
droid

Szerintetek mit kellene tennem ,ha a gépem már nem bírja a hangokat!? Vegyek bele ram-ot vagy valami mást?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 49  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]