i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 19:45, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 49  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:08, 04-12-2006 
original nuttah

vinil wrote:
Szerintetek mit kellene tennem ,ha a gépem már nem bírja a hangokat!? Vegyek bele ram-ot vagy valami mást?

Hát milyen géped van és kérdés, hogy audio e(mármint a sávok)? Amennyiben audio annyiban vagy a vinnyót vagy a memot kell fejleszteni, de nagyobb esélyel a memóriát.

Last edited by Conclusion on 13:21, 05-12-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:54, 04-12-2006 
corebreak

Memória min. 1GB

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:10, 04-12-2006 
Szerintetek mit kell tennem hogyha a gépem azt írja ki hogy cpu100? :oops:

:fog:

Post subject:
PostPosted: 07:44, 05-12-2006 
corebreak

:)

Profile  

Post subject: -
PostPosted: 11:27, 05-12-2006 
droid

Azt hiszem memo lesz belőle ,ugyanis csak 512van. De hallottam vm olyasmit is ,h ha ügyesen kötögeted a cubase-ben a masinákat ,akkor nem akadozik a cpu használat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:46, 05-12-2006 
corebreak

Hát ez a kötözgetős tutorial engem is érdekelne..

Profile  

Post subject: Re: -
PostPosted: 01:34, 06-12-2006 
original nuttah

vinil wrote:
Azt hiszem memo lesz belőle ,ugyanis csak 512van. De hallottam vm olyasmit is ,h ha ügyesen kötögeted a cubase-ben a masinákat ,akkor nem akadozik a cpu használat.

Szerintem cpuból csak akkor nyersz ha gyengébb vagy kevesebb plugint használ(esetleg nagyobb latencyvel dolgozol freezelsz...stb.). Önmagában az ha kötöszgeted nem hiszem, hogy javítana bármit is a helyzeten, de én is kiváncsian várom a tutort...

Egyébként maga az audiósávok tudtom szerint nem igazán fogyasztják a cput. Maga a szintézis és az effektezés az ami cpu terhelő(mivel a jobb pluginek elég nehézkes algoritmusokkal dolgoznak....)mivel ott valós időben kell számolnia konkrétan cpun keresztűl míg a hangmintákat a memoriából illetve a vincsiről tölti be.
Tehát audiósávoknál többet számít a memoria illetve a winchester(persze a csupasz audiósávokra gondolok). Én így tudom....de ha tévedek ismét kérek egy elnézést és egy alapos helyreigazítást... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:41, 06-12-2006 
original nuttah

Egyébként úgytudom ettől jók a core 2-ök. Mármint attól, hogy hiába 2 vagy a 2,4 Ghz kevésnek tűnik 1066 Mhz az fsb-je (asszem ez valamilyen busz sebbesség, de ehez már nem igazán értek teljes egészében csak halvány emlékeim vannak.. :D) . A norma p4-eseknél én eddig max 800 Mhz-et láttam(nekem is ilyen asus lapom volt ami ezt támogatta...persze a procim.... :D). A másik elönye amit megint csak hallottam és azért merem mondani mert ha nem igaz akkor legalább megtudom mi az...tehát... hogy virtuálisan 2 prociként kezeli a rendszer. Ezt például az új live 6-omnál tudnám rendesen hasznosítani......

Tehát éljen a core2 és a 2*2GB 667Mhz-es ramkit (egyenlőre ez kielégítene...:D)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:02, 06-12-2006 
son of nitrous

Conclusion wrote:
Egyébként úgytudom ettől jók a core 2-ök. Mármint attól, hogy hiába 2 vagy a 2,4 Ghz kevésnek tűnik 1066 Mhz az fsb-je (asszem ez valamilyen busz sebbesség, de ehez már nem igazán értek teljes egészében csak halvány emlékeim vannak.. :D) . A norma p4-eseknél én eddig max 800 Mhz-et láttam(nekem is ilyen asus lapom volt ami ezt támogatta...persze a procim.... :D). A másik elönye amit megint csak hallottam és azért merem mondani mert ha nem igaz akkor legalább megtudom mi az...tehát... hogy virtuálisan 2 prociként kezeli a rendszer. Ezt például az új live 6-omnál tudnám rendesen hasznosítani......

hat, a nagy fsb sose baj. a procik meg nem virtualisan, hanem tenyleg tobb magosak. mostanaban altalaban 2, de mar jonnek a 4 magosak is. csak ugye olyan soft kell ra, ami mindezt kezeli, tehat erzi a parhuzamossagot. ilyet viszont nem sokat lattam meg zenei progik teren.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:25, 06-12-2006 
original nuttah

duplabe wrote:
Conclusion wrote:

hat, a nagy fsb sose baj. a procik meg nem virtualisan, hanem tenyleg tobb magosak. mostanaban altalaban 2, de mar jonnek a 4 magosak is. csak ugye olyan soft kell ra, ami mindezt kezeli, tehat erzi a parhuzamossagot. ilyet viszont nem sokat lattam meg zenei progik teren.

Live 6....... :evil: :evil:
Egyébként találtam már egy olvasmányos(tehát nem szak) cikket...
http://www.pcworld.hu/story.php?sid=6618

Illetve a hivatalos...
http://www.intel.com/cd/channel/reselle ... 306974.htm

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:02, 06-12-2006 
ujonc

duplabe wrote:
parhuzamossagot. ilyet viszont nem sokat lattam meg zenei progik teren.

Legtöbb host kezeli a multicore procikat, viszont a pluginek nem. És nem is fogják sztem, nekem ez a véleményem és asszem debnek is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:38, 06-12-2006 
original nuttah

bjmatt82 wrote:
duplabe wrote:

Legtöbb host kezeli a multicore procikat, viszont a pluginek nem. És nem is fogják sztem, nekem ez a véleményem és asszem debnek is.

Arra pedig lehet használni a dspt ( itt az effektekre gondoltam).(ugye?..... :roll: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:02, 06-12-2006 
ujonc

Conclusion wrote:
bjmatt82 wrote:
duplabe wrote:

Arra pedig lehet használni a dspt ( itt az effektekre gondoltam).(ugye?..... :roll: )

Milyen dsp-t? :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:24, 06-12-2006 
original nuttah

bjmatt82 wrote:
Conclusion wrote:
bjmatt82 wrote:
duplabe wrote:

Milyen dsp-t? :)

Hát vagy külön dsp kártyára gondoltam vagy a kártyákra integrált dspre (ugye a régebbi emukon is van ilyen.....ezek mondjuk csak az emu saját fx-eit képesek emudspből számolni). Hülyeség lenne?.... :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:29, 06-12-2006 
corebreak

Ez a baj a PC-kel. Mac ek már nagyon-nagyon régóta támogatják a több jelfeldolgozó egységet...PowerMac G4-től pedig mind képes befogadnia a single meg dual procit...minden para nélkül...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:35, 06-12-2006 
original nuttah

A pckkel nekem inkább most az a gondom, hogy nem igazán alkalkamazzák a firewire-t. Nézegettem a drágább laptopokat is, de a macbookon kívűl nem igazán találtam olyan cuccot ami támogatja ezt a mamár standardnek számító cuccot(vagyis már egy ideje standard)....szánalmas komolyan... :( Usb-n meg zenéljen az akinek kedve van hozzá... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:39, 06-12-2006 
original nuttah

A másik amin tűnödtem,hogy oké veszek egy sony vaiot(most tudok nagyon olcsón egyet), de mit érek vele, ha az sem fogja jobban szeretni az asio-t mint a mostani gépem? Nekem nem tűnik teljesen kompatibilisnek ez a szabvány a windowsal..... ez igaz vagy csak nálam vannak vele gondok?..... és minek wavból ezer féle?.....néha kiakadok amikor ilyen olyan wavba kell konvertálgassak, hogy a zenei appok vigyék....áhhhh....rendeltem az imént egy macet svájcból(imac intelcore2dou 2 ghz 17 ")... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:43, 06-12-2006 
ujonc

Snaper wrote:
Ez a baj a PC-kel. Mac ek már nagyon-nagyon régóta támogatják a több jelfeldolgozó egységet...PowerMac G4-től pedig mind képes befogadnia a single meg dual procit...minden para nélkül...

Nem a PC-vel van baj. A pluginek, a hangszerek, az effektek nem tudnak egyszerre két magon futni. Egyszerre egy magon fut, ha az túlcsordul, akkor reccs van.

De általában nem szokott gáz lenni, általában nem zabálja le egy szinti, vagy effekt az egyik procit magában, csak hát a jövő inkább arra menne, hogy minél gyorsabb procik vannak, annál pontosabb közelítések lehetnek az etalonhoz, oszci, szűrő szinten, akár effekteknél, pld FFT-alapú eq-k, reverbek, akármi. Deb mondta a múltkor, hogy ő inkább a Cell-ekben látja a jövőt, de vszeg meg kell várni, amíg az ipar ezeket a procikat és architektúrát akarja kifuttatni.

DSP-s effektekből én az EMU-ét nem szeretem, arra jó, hogy direktbe visszaadni vkinek a fülesbe, stb, de sztem komoly melóra annyira nem jók. DSP-s effektekből UAD-ot és Liquid mixet kell szerezni, azok tényleg faszák és rengeteg prociidőt megspórolnak, gyak az összes "általános rendeltetésű" effektet leveszik a gépről.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:20, 06-12-2006 
partiarc

Persze, csak az E-MU-nál mintegy a hangkártya mellékszolgáltatásaként kapod, ezek a dolgok meg azért elég sokba kerülnek. ( Úgy értem hangkártyára mindenképpen szükség van.) Egyébként bármelyiknek örülnék.

Profile  

Post subject: Emu
PostPosted: 22:12, 06-12-2006 
ujonc

Üdv

Nem vágjátok hogy Emu E5000ultrában lehet e a groupokra külön külön kiosztani effekteket,vagy csak a master a meg b mehet az egészre?

Illetve hogy a link funkció mi a picsa akar lenni.

Köszönettel:

2A

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 49  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]