i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 18:16, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 49  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:31, 07-12-2006 
ujonc

a4s wrote:
Persze, csak az E-MU-nál mintegy a hangkártya mellékszolgáltatásaként kapod,

Éppen tudom :)

a4s wrote:
ezek a dolgok meg azért elég sokba kerülnek. ( Úgy értem hangkártyára mindenképpen szükség van.) Egyébként bármelyiknek örülnék.

Hááát, mondom, nem szeretnék a saját termékünkről rosszat nyilatkozni, de: otthonra elegek tanulgatni, vagy arra is nagyon jók, hogy realtime vissza tudd adni egy énekesnek a fülesébe az effektezett jelet. De ezek nem versenyeznek sem a DSP-s effektekkel, sem a komolyabb VST/AU-kkal sem. Debiléket sem akarom reklámozni mindig, de EQ-ra és dinamikára a WWAYM cuccok nagyon széles mosollyal kiröhögik az EMU dsp effektjeit. Azok pedig kurva olcsók, lásd ingyenes eq, vagy az nwmax.

Ez egyfajta ajándék, de szerintem emu kártyát nem azért kell venni, mert dsp-s effektjei vannak, hanem mert kurva jól szólnak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:35, 07-12-2006 
original nuttah

Ha már emu...nem tud valaki hasonló ingyenes fx-et a vocal morphe-hoz hasonlót? Egy ideje már keresgélek ilyet de valamiért nem leltem ilyenre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:15, 08-12-2006 
partiarc

bjmatt82 wrote:
a4s wrote:
Persze, csak az E-MU-nál mintegy a hangkártya mellékszolgáltatásaként kapod,

Éppen tudom :)

a4s wrote:
ezek a dolgok meg azért elég sokba kerülnek. ( Úgy értem hangkártyára mindenképpen szükség van.) Egyébként bármelyiknek örülnék.

Hááát, mondom, nem szeretnék a saját termékünkről rosszat nyilatkozni, de: otthonra elegek tanulgatni, vagy arra is nagyon jók, hogy realtime vissza tudd adni egy énekesnek a fülesébe az effektezett jelet. De ezek nem versenyeznek sem a DSP-s effektekkel, sem a komolyabb VST/AU-kkal sem. Debiléket sem akarom reklámozni mindig, de EQ-ra és dinamikára a WWAYM cuccok nagyon széles mosollyal kiröhögik az EMU dsp effektjeit. Azok pedig kurva olcsók, lásd ingyenes eq, vagy az nwmax.

Ez egyfajta ajándék, de szerintem emu kártyát nem azért kell venni, mert dsp-s effektjei vannak, hanem mert kurva jól szólnak.

Tudom, hogy tudod... :)

Én is tudom :) WWAYM cuccokat használok Deb jóvoltából :D :D

Csak azért mondtam, mert mind a Liquid mix, mind pedig az UAD - az 1-es is, vagy hogyan vannak ezek a csomagok - kétszáz fölött van, az E-MU-t pedig ugyan a sound-ért vettem, - akkor másra még nem is gondoltam - de ezt-azt tudok használni az effektjei közül is. (Én spec a compressort, és néha eq-t is, illetve zengetőt) Nem kéne? És UAD, Liquid, vagy VST selection? ( az érdekel, hogy szerinted melyik az ideális, bár asszem leginkább a tudás lenne az... :D )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:51, 09-12-2006 
corebreak

Nekem az a bajom az ilyen kurva DSP effektekkel hogy ha megcsinálsz egy projectet és elmented és adja Isten 5 év mulva atom kidobná a MetalHeadz csak le kéne nekik masterelni meg ujra, akkor ha nincs meg az EMU karid (ami valószínű mert senki nem használ egy karit 5 évig) akkor nincsenek meg azok a DSP effektek sem...valahol ez a bajom a vasakkal is...nincs meg bennük az a rugalmasság mint a pluginekben...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:51, 09-12-2006 
ujonc

Snaper wrote:
Nekem az a bajom az ilyen kurva DSP effektekkel hogy ha megcsinálsz egy projectet és elmented és adja Isten 5 év mulva atom kidobná a MetalHeadz csak le kéne nekik masterelni meg ujra, akkor ha nincs meg az EMU karid (ami valószínű mert senki nem használ egy karit 5 évig) akkor nincsenek meg azok a DSP effektek sem...valahol ez a bajom a vasakkal is...nincs meg bennük az a rugalmasság mint a pluginekben...

Sántít. Ha pluginből jön ki újabb verzió, akkor a régit már nem fogja megtalálni egy projekt. Sávonkénti export, nyers/masterelt stb, az általában elég.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:36, 09-12-2006 
ujonc

a4s wrote:
Nem kéne? És UAD, Liquid, vagy VST selection? ( az érdekel, hogy szerinted melyik az ideális, bár asszem leginkább a tudás lenne az... :D )

Dehogynem, kéne. VST-kből bőven vannak faszák, még senkinek nem dobták vissza a kiadók azért a zenéit, mert nem Germanium limiter volt a végén, hanem egy Dynamix/L2. :)

De ahogy írod, a tudás a legfontosabb. Én nem vagyok hardver-mániás egyáltalán. Ha egy szoftver jól csinálja amit kell neki, akkor azt használom. Ha nem úgy csinálja, hanem valamilyen más módon is el tudja érni a kívánt hatást, az is jó nekem. Pld Blue Tubes-ból volt valami stereo enhancer, az pld sztereó szélesítésre egyáltalán nem volt jó, de cinekre bevált fix eq-nak :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:43, 11-12-2006 
ujonc

Snaper wrote:
valahol ez a bajom a vasakkal is...nincs meg bennük az a rugalmasság mint a pluginekben...

Ezt nemondtad volna :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:56, 11-12-2006 
original nuttah

Snaper wrote:

De a rugalmasságért cserébe mit kapsz. Szól úgy az a moog modular v2 vst mint at eredeti?... :wink: Mellesleg a szintik is egyre inkább abba az irányba kezdenek elmenni, hogy minnél jobban tudjon kommunikálni a számítógéppel. Persze kényelem és konfort tekintetében a vstk elönyben vannak, de hangzásba nagyon csúnyán háttérben (máramelyik)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06:27, 12-12-2006 
corebreak

Nem biztos hogy minden VST olyan krvára de szarul szól sztem. Nem is olyan rég beszélgettem egy sráccal akinek van egy MS20-a. Na vettek egy Legacy Collectiont és azt mondta a srác fullra nem lehetett különbséget tenni a Legcy Collos MS20 meg az eredeti között...ezt ő mondta én nem teszteltem...csak érdekes...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:09, 12-12-2006 
original nuttah

Snaper wrote:
Nem biztos hogy minden VST olyan krvára de szarul szól sztem. Nem is olyan rég beszélgettem egy sráccal akinek van egy MS20-a. Na vettek egy Legacy Collectiont és azt mondta a srác fullra nem lehetett különbséget tenni a Legcy Collos MS20 meg az eredeti között...ezt ő mondta én nem teszteltem...csak érdekes...

Én nem modtam, hogy szarul szólnak, de azért egy vasat nem igazán közelítenek meg főleg a moog szintű cuccok esetében.
A korgnál amit mondtál igaz, de azt is hozzákell venni, hogy nem mindegy mennyire lestrapált az az ms20.
Egyébként én is egyedűl a korg cuccoknál érzem az igazi megszólalást. Eddig mind a karma mind a legacy collection a kedvenceim közé sorolható.Ezek tényleg jól sikerültek, de ez egy gyártó a rengeteg közül... :) A legtöbb(sőt szinte az összes esetben a kivételeket leszámítva addig szól aránylag jól amíg benem rakod a zenédbe.....aztán észre lehet venni milyen szépen eltudnak tünni...elvékonyodnak) nem igazán jó még.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:27, 12-12-2006 
mindscape

plusz számoljátok bele, h rendben, nagyon jól szól a szinti,
viszont kell normális analóg digitális átalakító is, h ezt rögzíteni is tudd azt, a normális pedig azt jelenti h nem olcsó :fog:

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject: VAsaló
PostPosted: 14:11, 12-12-2006 
ujonc

Ezért kell analógra rögzíteni.

A jó öreg 2 szalagos magnó x8 sáv,tascam mts1000el szinkronizálva.Aztán meg direktszándékoscd íróval kiaudiocd izálni.

Amúgy sokkal kényelmesebb a pc mint a vas,viszont ajánlanám például a sherman filterbank jellemzésének azon részét,amelyben a gyártó bá' leírja hogy speckó funkciók azért nem kaptak benne helyet( midi szinkron stb) mert azok elvették volna a teret,és a sok fölös pluszkör miatt rontották volna a hangzását.( Áldja meg az isten)

Másodsorban a drágalátos hardvergyártók azon mocsok tulajdonságát,hogy amíg nem volt hájtek szemplingtechnika,addig kb versengésszinten hozták ki a jobbnál jobb cuccokat,mind funkciógazdagságban ,mind kezelhetőségben,mind hangminőségben és ennek jellegésben.Namost mindezekután rájöttek ők arra hogy azér oké,meg jólvan,de marketingezni is kellene.

Bejöttek a klóncuccok,amik régi aggyal de a v.2 be már lcd volt rajtuk,a v.3 ba már usb-s pc-s editor.

Meg itt van például a Vírusos TI Polár,ami szerintem nem annyira polír mint amennyire futtatják.Ami nem azt jelenti hogy szar,de amennyire verik körülötte a port,annyira azért nem frankó,szép,higénikus kinézet,Elcédé,kinemmaradhat,de azért na.

Nameg,a régi vasak új köntösben marketingfogás.Blöeee,hányinger.

Szerintem ez is olyan mint a dohányzás,van aki úgy szereti hogy az utcán rohanva hiphopp rágyúlik,van aki meg kellemesen egy kávézóban,teázóban akárhol kényelmesen helyet foglalván,megsedri a finom kis zacskósból,meg egyéb karakterdolgok.

Én szeretek tökölni meg pepecselni a szemplerekkel,oké,a nyak meg a szem persze fáj egy idő után az 5x15ös kis lcd bámulása okán,de mégis.Nem olyan mint amikor hiphopp tekerek csavarok megvagyok.Ez mintha nagyobb körültekintést meg tiszteletet kívánna meg,bár lehet csak én vagyok vasfetisiszta.

Üdv

Profile  

Post subject: Re: VAsaló
PostPosted: 16:34, 12-12-2006 
ujonc

2A wrote:
Ezért kell analógra rögzíteni.

Ja, meg EMU kártyával, vagy Apogee Ensemble-vel.

2A wrote:
Meg itt van például a Vírusos TI Polár,ami szerintem nem annyira polír mint amennyire futtatják.Ami nem azt jelenti hogy szar,de amennyire verik körülötte a port,annyira azért nem frankó,szép,higénikus kinézet,Elcédé,kinemmaradhat,de azért na.

Konkrét példákat légyszi, hogy most miért szól rosszabbul mint bármelyik az előző szériákból, plusz 80 polifónia és pluginnel vezérelhetőség mellett.

2A wrote:
Nameg,a régi vasak új köntösben marketingfogás.Blöeee,hányinger.

Ja, pld szar feature, hogy a Little Phatty-ben a patcheket nem csak fényképezővel tudod menteni, hanem a saját memóriájába.

2A wrote:
Ez mintha nagyobb körültekintést meg tiszteletet kívánna meg,bár lehet csak én vagyok vasfetisiszta.

Nem tisztelet meg fetisizmus kell hozzá, hanem ésszerű hozzáállás, hogy el tudd dönteni mi mire való.

Profile  

Post subject: thx
PostPosted: 17:12, 12-12-2006 
ujonc

Nos,most jól megkaptam.

Köszönöm a felvilágosítást.

Bár nem teljesen értem miért vezérelnéd pluginnel ha televan tekerővel.

Bocsáss meg tudatlanságomért,s ésszerűtlen hozzáállásomért.

"Amúgy a tudd mit mire-ről meg csak annyit,hogy nekem van otthon 3 micromodular,ebből kettőt 2 vst szinti hajlító meg modkerekére kötve használok,egyet meg master volume nek meg panorámának"

Profile  

Post subject: Re: thx
PostPosted: 18:59, 12-12-2006 
son of nitrous

[quote="2A"]Nos,most jól megkaptam.

Köszönöm a felvilágosítást.

lehet van potik meg iylenek nélküli kivitel(csak agy)és akkor szépen be lehet suvasztani valahova.

Profile  

Post subject: Re: thx
PostPosted: 02:56, 13-12-2006 
ujonc

2A wrote:
Nos,most jól megkaptam.

Nem kaptál meg semmit, csak ha már megosztod azon véleményedet, hogy a TI nem jó, akkor támaszd alá valami kézzelfoghatóval, nem "szerintem"-ekkel, mert az nem érv. Egyedül már a polifóniáért is megéri az árát...

2A wrote:

It's ok, if you dont get it.

2A wrote:
"Amúgy a tudd mit mire-ről meg csak annyit,hogy nekem van otthon 3 micromodular,ebből kettőt 2 vst szinti hajlító meg modkerekére kötve használok,egyet meg master volume nek meg panorámának"

Figy, ha te ilyen érzelgős faszságokat irkálsz, hogy "az LCD ki nem maradhat", meg "rögzítsünk analógra", mindezt 2006-ban, akkor hajrá. Vegyél még 3 microt, aztán surroundban vokóderezhetsz, LCD nélkül, így nem vakít meg idejekorán.

További jó fórumozást, nálam lement a biztosíték.

:hulye:

Profile  

Post subject: .
PostPosted: 03:36, 13-12-2006 
original nuttah

itt lehet kerni az NW cuccokbol? :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:46, 13-12-2006 
ujonc

:oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07:57, 13-12-2006 
corebreak

Faszér kell itt a balhé...én is szívesebben tekerem a vasakat de néha igenis kényelmesebb befeküdni a fotelba, betolni CH1-re egy atmospheret és akkor máris spóroltam egy órát...

Profile  

Post subject: Érzelgés
PostPosted: 20:54, 13-12-2006 
ujonc

Üdv.

Amennyiben érzelgés szeretettel és mély tisztelettel tekinteni zenei eszközökre,amelyek hosszú fejlesztés eredményeként láttak napvilágot,anyagi vezéreltségtől mentesen( még jóval mielőtt a pc labdába rúghatott volna)annyiban vállalom,érzelgek.

Aláírom,én kezdtem.Akinek a vas annak vas,akinek a pc annak a pc.

Mindenjót.

Zenéljük.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 49  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]