|
| metalhead |
 |
|
na, aki lemaradt, pár dolgot összepötyögtem közben az interjúból, mert annyira ráértem..
mi volt a koncepció az albumodhoz?
"amire először gondoltam, az az, hogy a melódia a legfontosabb dolog. az a fejedben ragad. talán azért mondom ezt, mert rock albumokat, beatlest hallgattam, és mindegyik erről szólt." (...) "olyasmit szerettem volna, amiért az államokban is elismernek, hiszen európában ma már bármit megtehet az ember. persze azt se feledjük, hogy ez nekem már egy egy éves lemez, letudtam, kész, már új dolgok elébe nézek."
kedvenc számod az albumodról?
"az utolsó track. nem azért, mert olyan jó volna, hanem mert boldog vagyok, hogy valami mást is csináltam, mint szoktam."
ennyire szereted németországot, hogy mindent itt adsz ki?
"nem, így alakult. 1999-ben a lo-fi stereo-n jött ki például az első rilizem, a bidooba. de nincs különösebb szándékosság ebben, csak képbe kerültek ezek a labelek. de hát a legtöbb techno kiadó mégiscsak itt van."
mivel készülsz mostanában?
"például egy misfits remixszel, archipel-en(?) jön majd ki....."
miért van az, hogy vagy három éve nem adtál ki semmit a poker flat-en?
"haha, nincs igazán jó indokom. de hát amúgy sem adok ki olyan sok zenét, ha megnézed. és egyébként is szeretek időt adni a dolgoknak, amik majd csak kilyukadnak valahova."
hogy látod, merre halad az elektronikus szcéna?
"lefelé, de zajosabb lesz (...)"
mit gondolsz a dubstepről?
"elég jól működik, szépen gyarapodik, de hogy a next big thing lenne, azt nem tudom."
mit javasolsz a feltörekvőknek?
"ne hallgassatok túl sok technót. hallgassatok rengeteg mást. pláne ha zenéket is készítesz, a legjobb az, ha minél többfélét hallgatsz, hiphopot, country-t, dance-t, mert minél nyitottabb vagy, annál érettebb zenéket fogsz készíteni."
|
|