direct wrote:
van 100 rongyert... mi a turoert? miert van szuksegem nekem arra ha PM5-osom lenne? Meg ha 30 rongy lenne elfiloznek rajta, de igy... eselytelen!
Mindenesetre van a PM5 hatuljan "mely szint" allito, azt majd feltekerem, remelem az is megteszi!

Egyebkent valoban nincs sok melye az E-MU-nak, de szerintem hozza lehet szokni..
tehat a kerdes adott..
Nem _kell_ a szub, csak nagyon jól tud jönni, nagyjából mindennél. Nem stílusfüggő sztem, hip hopban is lehet kerek egy lábdob, dnb-ben a szub..... Akkor érzi az ember, hogy jó a szub-dolog, amikor vele újrahallgatja a kedvenc zenéit és rájön, hogy eddig olyan volt, mintha lenne ott valami alul, most meg tényleg ott van. És rájössz, hogy ami ott van, kurva nehezen tudod kikeverni egy fülesen, vagy egy közeltéri monitoron. Persze, lehet elég jó eredményt elérni azokkal is, csak marha nagy segítség, hogy fizikailag is ott van.
a Mélyszint-állító egyébként egy trimmer kapcsoló, azzal csak vágni tudsz, de azt se 12dB-ket, csak 2-4. Ez arra van kitalálva, hogy a helyiség akusztikájához tudd alakítani a hangfalat, ha pld közel van a falhoz, sarokban van, ilyesmi. Magasak detto...
A PM5 gyárilag 67Hz-ig van definiálva, de ugye az nem azt jelenti, hogy ott egy meredek vágás van, hanem, hogy ott kezd el esni, tehát az alatta levő frekik nem lineárisak.
Egyébként ezt mondom, hogy mindenhez hozzá lehet szokni. Szóval ezek nem annyira kötelező darabok, csak nagyon jól jönnek sokszor, sok szarakodást tudnak megspórolni.