sinner|57' wrote:
deep, roller, atmos stb. van meg boven dnb almufaj...
a wobbli engem is elszorakoztat, mar ha a hangos rohogest lehet annak nevezni. ezeknek a zeneknek a 90% olyan bugyuta es egyszeru hangokra/temakra alapozik, h nem tudom epp esszel felfogni, h ki az aki ezeket komolyan gondolja (tudom, 'rider es a fel londoni scena

) ...
a playtime, a bandwagon bluez es a twistdem out ota csak erolkodes az egesz imho' .
baj akkor lenne, ha csak ilyen zenek porognenek.
az tényleg nagy baj lenne, de azért én védeném kicsit a wobble-t.. ennek a stílusnak is megvan a maga szépsége.
persze, hihetetlenül sok buta, prosztó wóbli/bóvli zene készül, de azért van nagyon jó wobble is..
azt se felejtsük el, hogy a wobble nem egy új jelenség. majdnem az elejétől kezdve ott volt a dnb-ben, csak inkább jump up formájában nyilvánult meg! gondoljunk csak sok-sok korai Ganja Kru zenére, Super Sharp Shooter, Tiger Style, Bad Boy Dj, Mash Up Da Place, You Must Think First (ezek alapvetően jungle-darabok, de ha figyelmesen meghallgatja az ember, akkor már felfedezhető bennük a kezdetleges wobble-bézz, meg egyéb motívumok), meg bristoli zenékre, Dj Die - Clear Skiez, Krust - Warhead, stb.
lehet, hogy reggel, amikor munkába megyek, meg este, amikor munkából jövök, "kifinomultabb" dnb-t, liquid, dubwise, drumfunk-vonalat hallgatok, nagyon szeretek régi Source Direct-eket is hallgatni, meg jungle-t, ragga-jungle-t, ilyeneket, de ugyanakkor a wobble egy tökéletes "eszköz" az aktív hétvégi kikapcsolódáshoz, stressz-levezetéshez. szerintem a legtöbb ember, amikor már több éve hallgat dnb-t/jungle-t, akkor egyre jobban preferálja a mélyebb, kifinomultabb hangzásokat, de egy idő után elérkezhet az ember egy olyan fázisba, hogy a sok deep sound meg sok-sok amen break után kicsit elkezd hiányozni a nyersebb, vadabb, egyszerűbb zene. én például 3-4 évvel ezelőtt nagyon megutáltam ezt a "köcsögdudás", "prosztó" vonalat, de az elmúlt 1-2 évben újra értékelem a wobble-t. mindennek megvan a maga helye és ideje! a wobble-nak is!
még annyit, hogy a wobble az nem csak jump-up szerű buta, ordenáré zenéknek a gyűjtőneve. akármilyen meglepő, szerintem az Artificial Intelligence-számokra simán rá lehet fogni, hogy wobble! mekkora wobble-bézz van az AI-számokban (amik ugye alapvetően liquid stílusú zenék).