fu de sokat irtatok, nade igy hirtelen:
Migu wrote:
A Hardware is ráállt klasszikusainak mp3-as értékesítésére, Tech Itchtől is lehet vásárolni, Dom+Roland Productions-t is, plusz egy-két korábbit is, és értesüléseim szerint Freak/Obscene is fontolgatja back catalogue-jának mp3-asítását.
ok kivancsian varom es majd ha az ffrr, v es chronic back catalog is elerheto digitalisan, lehet h beruhazok egy final scratchre vagy seratora
scum daddy wrote:
viszont érdekes módon mindig a vinyl harcosok lázadnak
cdjk mikor baszogatták a sima djket h le vannak maradva zeneileg egy évvel kb?
pl ezzel a posztoddal is ezt tetted, ha jol erzem

a kulonbseg talan annyi, h a "sima dj-k" nem feltetlenul veszik ezt magukra, tobb okbol. ma a zenek nagy resze 2-3 honap alatt a boltokba kerul legalabb promon, tehat nemigazan tudnak lemaradva lenni. a masik ok, hogy talan ma mar szinte minden dj kap jo vagy kevesbe jo dubokat. rendszerint veszik a faradtsagot, hogy megtanuljanak legalabb kicsit cdzni es porgetik is a tegnap elkeszult, ma kapott zeneket. a kep tehat kisse arnyaltabb sztem.
futureform wrote:
persze azert cdn sok szam all rendelkezesre es sokfajta "producer dj" van, van aki csak a sajatjat/ sajat stilusat tolja van aki probal djkent viselkedni, minda2nek vannak elonyei hatranyai

nos en ugylatom, h a masodik kategoria csak elvetve letezik, az a nehany pedig kifejezett dubplateharcos (cyantific, logistics, ...)
az elso kategorianal jon be viszont a (sztem eleg lenyeges) kerdes, vajon jot tesz e a szcenanak, buliknak, kozonsegnek (a kozonseget igenis a dj is formalja!) a kizarolag kozeli ismerosei es sajat zeneit jatszo producerdj-k - bocsanat, hogy igy mondom, de az en izlesem szerint - egysiku szettjei.
termeszetesen en teljes mertekben megertem (es igyekszem nem hazabeszelni, kitudja mikor kezdek zenetirni

), hogy a producereknek miert szukseges es jo ha djzni kezdenek...
talan csak az arannyal csusztunk el valahogy
Father Sun wrote:
ha vinilt veszek, avval segítem a producerek fennmaradási lehetöségeit, ezáltal a színtér fennmaradását és fejlödéset (több normális körülmények között dolgozó producer = több kidolgozott minöségi muzsika), és közvetve a közönség is elégedettebb lesz
ha cd-röl játszom akkor szélesebb, érdekesebb szelekciót tudok pörgetni (olcsóbb, több számot tudok szerezni, kiadatlan, exkluzív anyagot tudok játszani, stb) és ezáltal vitálisabb lesz a színtér és elégedettebb a közönség
csoki kell, vagy cuki?
csodalatos ahogyan leirtad, csak eppen tul elmeleti...