S-Pekt wrote:
Echelon wrote:
ha a "sima" djk idoben elkezdtek volna producerkedni nem lenne problema, hogy mar senki sem kivancsi rajuk...
ha a "sima" dj azért kezd el producerkedni, hogy kíváncsibbak legyenek rá, abból tuti nem fog sok jó kisülni, miképp abból sem, ha egy producer azért kezd el dj-zni, mert a zenéi miatt kap felkéréseket (és felmerül bene, hogy így még pénzt is csinálhat a zenéjéből)
leegyszerűsítve: ha vki pusztán anyagi okokból kezd el akár producerkedni, akár djz-ni, abból valszeg semmi jó nem fog kisülni.
amúgyis tisztelni kéne mindkét "szakmát" annyira, hogy ne higgyük azt, hogy aki az egyiket csinálja, az kirázza kisujjból a másikat is. vannak persze producerek, akik hiába kevernek silányul, a nép a zenéikért nézi meg őket és azt meg is kapja.
én hallottam babits-ot a saját versét szavalni... maradnék a latinovits-féle verziónál.
ez így igaz, de sztem egy dj-nek nem válik hátrányára a producerkedés és fordítva. sőt, sztem az az igazi, mikor mindkettőt egyformán élvezi. nem arról beszélek h az összes dj prod is legyen, de a zenei alapok ismerete csak segíthet, nem fújni kell a producerekre, hanem tisztelni azt, amit elértek. itt magyarban sztem igenis vannak akkora tehetségek, mitnt a hollanfdok vagy angoloknál, de a szcéna a tisztelet helyett lassan keresztre feszíti őket, mer nem bakelitet vesznek, hanem samplekat? ez csak irigység, méghozzá durvább fajtából.
a sok salak meg előbb utóbb úgyis kihullik mindkét rétegből(gondolok főleg a legtöbb free netlabeles producerekre, akik azt hiszik 2-3 év zenélés után már kiadásra érett zenéik vannak (rspkt a kivételnek). és ugyanígy a "falusi" cdjk is. a lényeg csak annyi, h ne a divat motiválja az embert sztem.
pisz