Április 28-a és május 1-je között kerül megrendezésre a Fokus Trenchtown fesztivál a palicsi erdőben található Etno Campban.
Új albumot mutat majd be a horvát Cubismo zenekar, a hazai Eyesburn és Ortodox Celts, de fellép a magyar elektronikus zene rangos képviselője is, az Anima Sound System. További ismert fellépők: Darkwood dub, Rambo Amadeus, Perpetuum Mobile, Ana Never. Ezek az előadók az úgynevezett Főtéren szerepelnek, ami mellett még két színpadot állítanak fel, amelyek közül az egyiken a reggae műfaj képviselői (a franciaországi Chalice S. System, akik a fesztivál egész idejére maradnak, MC Killo Killo, King Calypso stb.) mutatkoznak be, míg a másikon különböző elektronikus zenei műfajok képviselői (Steve Gerard, Amor, Oliver Ho, Tarmo Vannas stb.) lesznek hallhatók.
A négynapos jegy ára elővételben 1590 dinár, április 28-ára és május 1-jére 520 dinárért, április 29-ére és 30-ára pedig 490 dinárért kapható napijegy. A jegyek megvásárolhatók a korzón található IPS könyvesboltban. Bővebb információk a
www.trenchtown.org internetes portálon találhatók.
A Fókusz Alapítvány jóvoltából képzőművészeti, irodalmi, film- és fotóműhelyt is tartanak, ahol az alkotni vágyó fiatalok egész nap elfoglalhatják magukat.
A fesztivál egyik célja, hogy Szabadka és Palics multikulturális értékeit a zene útján békésen és vidáman közvetíthessék.
április 29.-én a Main stage-en Anima Sound System;
a Reggae stage-en pedig Memo Records & Love Alliance combination with Chalice Soundsystem (F):
- Biggiebwoy
- Krama
- Sun
- Mouse