i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 18:41, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2771 posts ]  Go to page Previous  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 139  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 19:41, 01-05-2007 
original nuttah

Persze. Ezzel egyetértek csak nehogy a legrosszabkor szakadjon szét alattad. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:44, 01-05-2007 
metalhead

Conclusion wrote:
Persze. Ezzel egyetértek csak nehogy a legrosszabkor szakadjon szét alattad. :D

csak nem :D ha meg igen legalbb lesz egy szep esesem :D:D:D:D
de mivel a vaz 1 eves sincs igy nem aggodom egyenlore 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:48, 01-05-2007 
ujonc

Conclusion wrote:
A magellánnal meg nekem se volt eddig különösebb bajom (kivéve ugye hogy most eltört :evil: ), de egy specialized-el például vagy egy egyszer kipróbált KTM-el könnyebnek tünt minden.

ennyi a lényeg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:51, 01-05-2007 
metalhead

zakson wrote:
Conclusion wrote:
A magellánnal meg nekem se volt eddig különösebb bajom (kivéve ugye hogy most eltört :evil: ), de egy specialized-el például vagy egy egyszer kipróbált KTM-el könnyebnek tünt minden.

ennyi a lényeg.

ok de pl mi?

jobban ugrassz banihoppot vagy mi? mert en is probaltam mar masikkal dolgokat es nekem nem volt nagy kulonbseg sot ... semennyire. de igazabol mindegy amig faszaul porog a gep addig nem igazan foglalkozom pl en vele.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:43, 01-05-2007 
original nuttah

Hát hegyi menetben sokkal magától értetődöbb a súlypontja például a gépnek és elsőre meg is lehet találni ami nem minden geometriáról mondható el. Nagyon merev és nagyon stabilan éreztem magam rajta. Pontosan körülírni nem tudom, mert én se vagyok versenyző vagy tesztelő, de nagyon fasza volt. :)

Crossnál is csak hosszabb túráknál fogod érezni a különbséget. 20-30 km-nél még nem annyira szembetűnő (habár nekem első ráülésnél is nagyon nagy élmény volt), de 100-150 km után tudsz különbséget tenni. Ha pedig hegyi menetekről (freerideról) beszélünk akkor meg egyértelműen a súlypont a masszivitás érzet ami döntő. Ennek a függvénye mennyire vagy bevállalós.

De ha sokat bikeozol akkor érzed a különbségeket eléggé. Ha meg nem akkor annyit úgy se számít.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:50, 01-05-2007 
metalhead

Conclusion wrote:
Hát hegyi menetben sokkal magától értetődöbb a súlypontja például a gépnek és elsőre meg is lehet találni ami nem minden geometriáról mondható el. Nagyon merev és nagyon stabilan éreztem magam rajta. Pontosan körülírni nem tudom, mert én se vagyok versenyző vagy tesztelő, de nagyon fasza volt. :)

Crossnál is csak hosszabb túráknál fogod érezni a különbséget. 20-30 km-nél még nem annyira szembetűnő (habár nekem első ráülésnél is nagyon nagy élmény volt), de 100-150 km után tudsz különbséget tenni. Ha pedig hegyi menetekről (freerideról) beszélünk akkor meg egyértelműen a súlypont a masszivitás érzet ami döntő. Ennek a függvénye mennyire vagy bevállalós.

De ha sokat bikeozol akkor érzed a különbségeket eléggé. Ha meg nem akkor annyit úgy se számít.

szerintem o nem fog annyit igy ezert nem is szamit :D szal ennyit a dragabb vazakrol ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:17, 01-05-2007 
original nuttah

Hát nyílván aki nem használja komolyabban annak nem kell komolyabb cucc ugyan úgy, hogy aki mp3-at hallgat nem kell befektessen komoly több százezres hangrendszerbe.
Én nem is erre reagáltam hanem arra amikor az jött elő hogy KTM és magellán vázak között nincs komoly különbség mert mind a kettőt kínába gyártják. :D Ez nem érv. Hobbyra kirándulgatni napi melóhelyre vagy iskkolába járáshoz bőven elég a magellán. Ezt nem is vitattam, de aki komolyabban kimegy terepre annak már valszeg kevés lesz.
Mindennek megvan a felhasználási területe illetve az igényekhez képest van kínálat. Ezt kell mérlegelni és eldönteni mi kell.
Én most még egy authort szeretnék beszerezni, mert nagyomn szimpi, de csak a merida után. Majd meglátjuk az mit bír (már mint a merida).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:38, 01-05-2007 
ujonc

silent soul wrote:

szerintem o nem fog annyit igy ezert nem is szamit :D szal ennyit a dragabb vazakrol ;)

sztem ha valaki 100 rugo felett akar kolteni a bringajara, akkor hasznalni is akarja.

amugy a kulonbsegekhez meg hozzatennem a kanyarodás és útfekvés dolgait. egészen másképp kanyarodik egy magas szintu canga. foleg XC használatban, lejtős ösvényen komoly a kulonbseg, de Crossozásnál, varosban, sikterepen, szlalomnal, autók között is jol jon az idealis kialakítás.

és még hozzá tartozik a dologhoz, h nem elérhetetlenek ezek a gépek egyáltalán.. pl a mongoose-ok merida árban vannak, és sokan nagyon szeretik őket, egy igen régi gyártó gépei. a trek is olcson indul, meg a wheeler is, és ezek remek cangák, ezeket erdemes venni.

amugy meg cannondale-t minde haztartasba :) vagy Gary Fishert amit igy reklámoznak: a whole new way to stay on track :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:19, 01-05-2007 
original nuttah

Conclusion, tényleg nem veszekedésből meg jobbbantudásból
tényleg csak azért hogy tiszta legyen az embereknek.

szal vissza a magellan vs. merida témához.

lehet hogy neked másnak tűnnek a vázak de mind a HFS mind
a Serpens ugyanolyan és nem, nem más gyárban készülnek Kínában
meg más tesztek meg mittudomén hanem tökugyanott tökugyanaz
csak a matrica más.

De ez csak egy példa.

És nyilván vannak a magellannak belépő szintű vázai de ha megnézel
egy pyxis team vázat a maga 1400 grammjával és tökéletes merevségével, megtudod hogy miért használja itthon sok profi maraton versenyző.

De értem én hogy a márka fontos, én is bedőlök néha hasonló
felületességnek.

Amúgy egy példa a korrekt külföldi gyártó mentalitásra, hogy Univega nevű
baromi nagy multú német gyár külön feltünteti a kínai
alapú vázú gépein hogy "taiwan" és ezek a gépek itthon
100-150-be kerülnek, mert attól még Univega mindegyik,
de semmivel sem tudnak többet mint egy 60 ezres magellan
és ez így van minden nagy külföldi gyártónal, azzal a különbséggel
hogy ott nem írják rá, és lám, ahogy a példa is mutatja a csali már
gazdára is talált.

úgyhogy aki komolyan gondolja a bringázást és mindenképpen
külföldi gyártő gépét akarja venni az minimim 150 felett gondolkozzon, de ha nem a tudat a fontos, hogy külföldi gyártó
váza van alattad és fontos az ár/érték-minőség akkor 150 alatti
bringáknál egyértelműen a magyar "gyártók"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:23, 01-05-2007 
original nuttah

'szal vissza a magellan vs. merida témához. '

Akkor én se veszekedés gyanánt de magellán vs KTm illetve specialized volt a téma nem a merida. Azt tekeverted be a játékba. :)
Én csak megemlítettem mint lehetséges megfelelő váz a felsorolásomba és te kieleted. De hogy miért pont a meridát?! :)
A merida se egy felső kategóriás cucc.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:28, 01-05-2007 
original nuttah

Ha meg súlynál tartunkl és tényleg profizmusról akkor carbon váz és nem magellán. Szerintem.

Mon erre van pénz és a támogatótól azt kapják. Nyílván ha a magellán támogat egy versenyzőt akkor az nem mehet specialized vázzal. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:33, 01-05-2007 
original nuttah

Conclusion wrote:
'szal vissza a magellan vs. merida témához. '

Akkor én se veszekedés gyanánt de magellán vs KTm illetve specialized volt a téma nem a merida. Azt tekeverted be a játékba. :)
Én csak megemlítettem mint lehetséges megfelelő váz a felsorolásomba és te kieleted. De hogy miért pont a meridát?! :)
A merida se egy felső kategóriás cucc.

ok, aszt hiszem elbeszéltünk egymás mellett :)

szal én nem a felsőkategóriás vázakról a (matts, a hfs és még
tökömtudja micsoda se felsőkat)
én olyan vázakról nyomom az oldalakat amik a max 150 rugós
bringákban vannak ami max felső-közép kategória.
a magellanak nincs max 1-2 felsőkategóriás váza, tekintve
hogy itthon nem tudnák eladni, mert nem használnak annyian
olyan minőségű bringákat.
és itt a fórumon is az emberek 90%-a a100 ezres kategóriára kérdez rá
és ezekben a döntésekben próbáltam segíteni.

a marediat helyett meg simán mondhattam volna a ktm-et vagy specit (a 150-es kategóriáig)
csak a hfs-serpens nagyon adja magát és mindenki ismeri mindkettőt

amúgy az author 40-50 ezres vázai kb a legjobbak olyan áron
baromi jó minőségű easton és colombus csövekből amit más
gyártók csak a 100+ ezres vázaikon használnak szal azok nagyon megérik.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:43, 01-05-2007 
original nuttah

:) Igen szerintem is érdektelen a vita. Rohadt sk gyártó rohadsok alkatrész. Nehéz eldönteni mi a legmegfelelőbb. Én csak azért lettem kicsit szkeptikus a magellánnal mert eltört. De ez lehet csak én miattam van. De láttam már kona stinkyt és eltörve pedig tényleg csak egy lépcsön jött le a gyerek. Tehát nem tudom. Hibák mindenhol lehetnek.

Egyébként KTM-et is lehet kapni 'olcsón'. Ami ösztelós 149-ért (mondjuk ez elég fentartással kezelendő....149-ért ösztelós....hát.....kikéne próbálni és akkor mernék róla mondani véleményt)

http://www.georgesport.hu/bike/bikes.php?bike=40

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:53, 01-05-2007 
original nuttah

Conclusion wrote:

Nah, ez a tökéletes példa arra amit írtam, hogy ez a felszereltség
kb ilyen vázzal egy magyar gyártónál fele ennyibe kerül.

itt van Az oldal alján Altrix Storm FS, szinte ugyanazok az alkatrészek és 69.900.-
http://neuzer.hu/company.php?CategoryID=25#prod_4

Tökéletesen alkalmatlan mindenre, kb merev váznak lehetne használni városban mert mozogni tuti nem mozog semmit se,
csak úgy mint a 150-es KTM fully bringa.

Egy jó fully váz kerül csak ennyibe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:02, 02-05-2007 
ujonc

Conclusion wrote:

Mon erre van pénz és a támogatótól azt kapják. Nyílván ha a magellán támogat egy versenyzőt akkor az nem mehet specialized vázzal. :D

sajnos a magyar profik epp ugy amatorok, hogy egy havi brutto atlagkeresetbol kene hogy kiallitsanak egy uj bringat minden evre.. hidd el, ha mehetnenek egy carbon trek-kel, (1 misi kb.) akkor azzal mennenek.. vagy valami titanium custom made geppel.

amugy, visszaterve a temara, abban igaza van a Matykonak, hogy ha valaki nem tud sokat szanni a vasarlasra, akkor erdemes a magyar gepekben gondolkodni. de 100 felett, es mar 150 alatt is lehet igazan jokat fogni, csak oda kell ra figyelni. 169 ezer fonrintert meg alad raknak egy cannondale F300 biciklit is a maliban, es akkor aztan tenyleg mehet a vérbe minden más. de tudnek meg par jo vetelt 120-ert (pl wheeler pro49, trek 4400, stb), es nem lenne koztuk se magellan, se merida, se rst telo, hanem csupa jol megepitett, tartos gep, V fekekkel, alivio/deore szintu felszereltseggel, bar ha lehet, akkor inkabb sram x5.

fekek ugyeben meg annyi, h egyre inkabb gondolkodom, h a varosi bringamra is teszek egy tarcsafeket, mert ha valahol meg kell tudni allni a foldon, akkor az egy kikanyarodo auto elott van. varosba ez biztos fontosabb, mint egy valto. es ha tarcsafek, akkor csak bowdenes, es csak Avid BB7 vagy BB5.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:09, 02-05-2007 
original nuttah

Azért ezzel megint vitatkoznák. Ránézésre arra a storm fsre rá se mernék ülni. :lol:
Azért beláthatod hogy az a KTM ezerszer jobb vázszerkezettel rendelkezik. Meg a suntour egyik legrosszab telója is van benne(már mint az altxba). A KTMbe is suntour van de egy sokkal jobb darab.

De egyébként szinte minden darabjában jobb az a KTM. Én nem érzem annyira túlárazotnak főleg nem az altixhoz képest.

És hiddel. Mozog rendesen az a rugotag. Nem mutatóba tették rá. :D

Last edited by Conclusion on 00:11, 02-05-2007, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:11, 02-05-2007 
original nuttah

zakson wrote:
Conclusion wrote:

sajnos a magyar profik epp ugy amatorok, hogy egy havi brutto atlagkeresetbol kene hogy kiallitsanak egy uj bringat minden evre.. hidd el, ha mehetnenek egy carbon trek-kel, (1 misi kb.) akkor azzal mennenek.. vagy valami titanium custom made geppel.

amugy, visszaterve a temara, abban igaza van a Matykonak, hogy ha valaki nem tud sokat szanni a vasarlasra, akkor erdemes a magyar gepekben gondolkodni. de 100 felett, es mar 150 alatt is lehet igazan jokat fogni, csak oda kell ra figyelni. 169 ezer fonrintert meg alad raknak egy cannondale F300 biciklit is a maliban, es akkor aztan tenyleg mehet a vérbe minden más. de tudnek meg par jo vetelt 120-ert (pl wheeler pro49, trek 4400, stb), es nem lenne koztuk se magellan, se merida, se rst telo, hanem csupa jol megepitett, tartos gep, V fekekkel, alivio/deore szintu felszereltseggel, bar ha lehet, akkor inkabb sram x5.

fekek ugyeben meg annyi, h egyre inkabb gondolkodom, h a varosi bringamra is teszek egy tarcsafeket, mert ha valahol meg kell tudni allni a foldon, akkor az egy kikanyarodo auto elott van. varosba ez biztos fontosabb, mint egy valto. es ha tarcsafek, akkor csak bowdenes, es csak Avid BB7 vagy BB5.

'sajnos a magyar profik epp ugy amatorok, hogy egy havi brutto atlagkeresetbol kene hogy kiallitsanak egy uj bringat minden evre.. hidd el, ha mehetnenek egy carbon trek-kel, (1 misi kb.) akkor azzal mennenek.. vagy valami titanium custom made geppel.'

Én pont erről beszélek. :)

A tárcsafékből meg inkább BB7-es mert nagyobb a tárcsája.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:12, 02-05-2007 
ujonc

Matykó wrote:
Conclusion wrote:

Nah, ez a tökéletes példa arra amit írtam, hogy ez a felszereltség
kb ilyen vázzal egy magyar gyártónál fele ennyibe kerül.

hat lehet, h a ktm hatul nem sokat rugozik, de rigida felnivel adjak, conti explorer gumikkal, kalloy nyeregcsovel, shimano fekekkel, shimano agyakkal.
mar bocs, de ez a két gép még ránézésre sem egy kategoria (nézd meg a két geometria közti különbséget - az altrix váza abszolut a hobbista kertvárosi változat, a ktm-é meg a komolyabb gépekre hajaz), az alkatrész lista alapján meg még szembetűnőbb a különbség.

én egyiket e venném meg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:57, 02-05-2007 
original nuttah

Ok srácok, de ha majd a tényekre is kiváncsiak vagytok
akkor kérdezősködjetek versenyzők, boltosok
- és egyéb, nálam sokkal jobban hozzáértők között -
a http://forum.bikemag.hu -n, ott esetleg elhiszitek amit én itt mondtam :)

ez meg azért elég vicces :D

Conclusion wrote:
A tárcsafékből meg inkább BB7-es mert nagyobb a tárcsája.

a bb5/bb7 csak a féknyereg, olyan tárcsát veszel hozzá amit akarsz.
a különbség hogy a bb7-nél könyebb a belső pofa állítása. fékhatásban tökugynaz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:22, 02-05-2007 
original nuttah

Igen...elnézést elírtam....én ismerősömnek szettbe volt ezért írtam (nem tudom miért nem gondolkodtam... :lol: ). :D

De akkor legalább egálba vagyunk a KTM vs altrix témával. :lol:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2771 posts ]  Go to page Previous  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 139  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]