Biztos nem csak én vagyok nagy Star Trek fan, so lenne 1 kis project-em.
Szedjük már össze, h mégis
pontosan mit jelöl ha vki
kék,
piros, ill.
sárga ruciban virít.
Amit én tudok: a TOS (The Original Series) idejében a sárga volt a parancsnoki szín. A piros meg a mérnöki. Ez késõbb pont az ellenkezõjére változott. (Most csak a legevidensebb példa kedvéért: Kirk [Mondjuk õ csomót van
zöldben.

] vs. Picard, Scotty vs. Geordi La Forge) A kék az ugye mindig vmi tudománnyal/orvoslással kapcsolatos. (Spock

Beverly Crusher, Dax) Meg így egyenruhaügyileg, van oan, h fekete alap+szín, meg szín alap+fekete. Meg vmikor eccercsak átváltanak ien
szürke felsõszegélyes+fekete alapos 'pulcsira', amihez társul 1 vmien színû 'póló'... Ez mér' van???
A másik, ami nem nagyon kapcsolódik ehhez. Mégis hány rangfokozat van a Csillagflottában???

Én ennyirõl tudok: tiszt: ensign (zászlós) 1 'pötty', lieutenant (hadnagy) 2 pötty, lt-commander (???) 2 teli pötty+1 üres pötty, commander (parancsnok?) 3 pötty, captain (:roll:) 4 pötty, admiral (Speciel itt se vágom, h vannak-e oan különbségek, mint a hadseregben a sokcsillagos tábornokok között...). Oan nincs, h 1 teli+1 üres, stb???
Aztán még vannak ienek, h chief (O'Brien), yeoman (Példát nem tudok, DE fõleg a TOS-ben van.).
Remélem ki tudtok segíteni óóóóóóóóriási nagy problémámmal.
Vagy csak nekem van tele 35 DVD-m az össze létezõ ST-el???