Az Etyekre vezető utakon megint ott voltak a rendőrök. Megint megállítottak minden autót, még a partibuszt is. Megint kábítószert kerestek. Megint bevittek embereket.
A partibuszon egy arc, rekaciója, miután a rendőrök leszálltak: "Na, Etyekre se jövök többet, bazmeg!" Nos igen. Ennyit ér egy "kábítószer-ellenes rendőri fellépés": nem az a reakció, hogy jujj, megijedtem, nem drogozom többé, hanem hogy nem _itt_ fogom nyomni, hanem máshol, ahol nem basztatnak. Az ilyen rendőri akciók (azon kívül, hogy pénzbe kerülnek, és máshonnan vonják el az erőforrásokat) ennyit érnek. Meg statisztika-javítást.
Lehet mondani, hogy fuck da police, de persze nem csak erről van szó. Máshová miért nem mennek ki? Állítólag a polgármesternek nem tetszik a pardey, ő akarja elzavarni innen a jónépet. Nehogymá takaros kis falucskájáról visszataszító kábszeresek gyülevész orgiája jusson eszébe országnak világnak. Lehet. Fuck da polgármester?
Máshol csupa partiarc a polgármester, meg a rendőrfőnök, ezért nem zavartatják magukat? Aligha. Bizonyítani nem lehet, de mindenki hallott róla, hogy szokás ide-oda pénzeket elhelyezni, hogy a megfelelő szervek becsukják a szemüket. És itt jön képbe a partiszervezők felelőssége... Ha bulit szervezel, gondoskodj a partizók biztonságáról... és ha nem tudsz, akkor ne szervezz partit... fuck da bizniszmen?
Nem tudom, én csak találgatok. Lényeg az, hogy ez így nagyon gáz.