i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 05:28, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 81 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 23:32, 29-10-2007 
metalhead

tegyük fel több delay-em van, tape delayek is mondjuk-különböző tempókkal. az egyik hangra ez van téve, a másikra amaz. ezek sendbe jönnek vissza-persze külön, mindegyik sajna máshogy. ezeknek a háttérben visszhangzós szöszmöszöknek kellene egyetlen csatorna ahova kimennek tovább és tegyük fel még tudok az egészen alakítani [lowcut, bármi... még filterezném akár és nem egyenként szeretném a send csatornákra az autofiltert rátenni.]
igaz sehol nem találok erre utalást hogy működne valami ilyen de nem nagy cucc és jó lenne

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:20, 30-10-2007 
ujonc

neked vmi moduláris host kéne: Energy XT, Tracktion...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:32, 30-10-2007 
piper

9b0 wrote:
neked vmi moduláris host kéne: Energy XT, Tracktion...

kifejtenéd kicsit? nem tudok ezekről semmit :oops:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:28, 30-10-2007 
ujonc

tudnád kötözgetni az effekteket, ahogy neked jólesik...

http://www.energy-xt.com/xt2.php

(oldal alját skubizd)

ezt ajánlom... ha bonyolultabb effektláncod van, akkor itt modulárisan fel tudod építeni ahogy akarod, és ez a host VST plug-inként be tud épülni bármely másik host alá is... tehát tudsz plug-ineket is futtatni a plug-inben... bár szerintem önmagában is bőven megállja a helyát.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:04, 30-10-2007 
corebreak

9bO

De rég "láttalak".

Te nem akarsz kicsit beleszólni a keverősdibe. Érdeklene a véleményed...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:02, 30-10-2007 
metalhead

9b0 wrote:
tudnád kötözgetni az effekteket, ahogy neked jólesik...

http://www.energy-xt.com/xt2.php

(oldal alját skubizd)

ezt ajánlom... ha bonyolultabb effektláncod van, akkor itt modulárisan fel tudod építeni ahogy akarod, és ez a host VST plug-inként be tud épülni bármely másik host alá is... tehát tudsz plug-ineket is futtatni a plug-inben... bár szerintem önmagában is bőven megállja a helyát.

yeh kösz a tippet, tracktiont ismerem ezek közül, nagyon okos kis program a maga pár megájával [és egy srác programozta az egészet]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:11, 31-10-2007 
ujonc

implant wrote:
yeh kösz a tippet, tracktiont ismerem ezek közül, nagyon okos kis program a maga pár megájával [és egy srác programozta az egészet]

Az az EnergyXT (Jorgen Aase). :) Tracktion mögött a Mackie áll már pár éve. EnergyXT-t azért ajánlom, mert olcsó, és nem kell lemondani az eddigi hostodról. Ha bonyolult effekt routingot akarsz, akkor bedobod, mint egy VST-t, és az odavaló effekteket az ExT-be töltöd fel. Elvileg az automatizálás is megoldott, bár nem próbáltam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:13, 31-10-2007 
ujonc

Snaper_OFF wrote:
9bO

De rég "láttalak".

mit szóljak hozzá... nálam a mix végén mindig ott fityeg a dynamix, ergo kb. olyan, mintha alapból limiterrel csinálnám. ezzel már alapban hülyének vagyok nézve.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:07, 31-10-2007 
corebreak

9b0 wrote:
Snaper_OFF wrote:
9bO

De rég "láttalak".

mit szóljak hozzá... nálam a mix végén mindig ott fityeg a dynamix, ergo kb. olyan, mintha alapból limiterrel csinálnám. ezzel már alapban hülyének vagyok nézve.

Akkor én is pont olyan hülye vagyok mint te:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:07, 31-10-2007 
original nuttah

9b0 wrote:
Snaper_OFF wrote:
9bO

De rég "láttalak".

Szerintem senki nem néz hülyének. Én mondjuk enélkül dolgozok nyersen és a végén kezdem el csak a mastet piszkálni, de hát ez munkamenet függő. A keverés (mix) szerintem az a része a zenélésnek ami elég nagy szabadságot ad ezért bőven belefér az is, hogy limiterrel együtt készíted a mixdownt. Breakbeatbe, dnb-be és úgy álltalában az elektronikus iparban mivel így is úgy is agyonlimitálják a trackeket ezért már részlet kérdés ,hogy limiterrel vagy anélkül dolgozol. A végeredmény a lényeg.

Tehát szerintem mindenki elfogadja, hogy limiterrel keversz és senki nem fog 'hülyének' nézni (már bizonyítottad párszor az ellentetjét... :wink: ). :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:58, 01-11-2007 
droid

Conclusion wrote:
9b0 wrote:
Snaper_OFF wrote:
9bO

De rég "láttalak".

Szerintem senki nem néz hülyének. Én mondjuk enélkül dolgozok nyersen és a végén kezdem el csak a mastet piszkálni, de hát ez munkamenet függő. A keverés (mix) szerintem az a része a zenélésnek ami elég nagy szabadságot ad ezért bőven belefér az is, hogy limiterrel együtt készíted a mixdownt. Breakbeatbe, dnb-be és úgy álltalában az elektronikus iparban mivel így is úgy is agyonlimitálják a trackeket ezért már részlet kérdés ,hogy limiterrel vagy anélkül dolgozol. A végeredmény a lényeg.

Tehát szerintem mindenki elfogadja, hogy limiterrel keversz és senki nem fog 'hülyének' nézni (már bizonyítottad párszor az ellentetjét... :wink: ). :D

függetlenül attól hogy limiterrel csinálod vagy nem, szerintem a tisztaság a legfontosabb, a sokszor ellenőrzött eqzás.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:30, 01-11-2007 
ujonc

Ha nem néztek hülyének... (sok "tapasztalt" embernek fogok ellentmondani asszem)

minden sávot addig csesztetek, amíg minden nem tetszik rajta. inkább cserélem le / csinálom újra a hangokat ahelyett, hogy elkezdjek EQ-zgatni - ebből kifolyólag soha nem EQ-zom. egy szám evolúciója alatt van, hogy háromszor-négyszer teljesen újra arrange-olom a dobokat (meg mindent általában).

saját zenéimet soha nem EQ-zom a master sávon sem... ha kevésnek találom a magasat, vagy a mélyet, akkor a dobsávokat szoktam úgy átcsinálni, hogy elég legyen a magas, vagy ha kevés a mély, akkor átírom a bassline-t, vagy lecserélem a lábdobot, hogy minden működjön.

nagyon ritkán írok meg sávokat úgy, hogy mellette hallgatom az addigiakat. meghallgatom a zenét sokszor, kitalálom, mi lenne oda a jó, megpróbálom azt megvalósítani, de olyankor már nem hallgatom hozzá az eredetit... tudom az akkordmeneteket általában fejből, így a basszust pl. dob nélkül rakom össze, a dallamokat / additív hülyeségeket pedig a basszus és a dob nélkül. ezek önmagukban továbbvisznek, elvisznek más irányba a tervezettől, ugyanúgy, ahogy maga a zene sem az lesz, amit alapban gondolok. de ha tetszik, meghagyom... egy picit serkenti a kreativítást az, hogy "süketen" készülnek a sávok... ami pedig nem passzol, utólag javítom.

ott figyel zenélés / keverés közben a Dynamix a masteren, mert így zenélés közben is a végleges hangerőt hallom, és nem kell utólag visszanyúlkálnom a mixhez, ha a hangerőarányokat rosszul lőttem be. ha nem tud elég hangos lenni track, akkor vmi nem stimmel a mixben, lehet utánanézni, mit szartam el... más master effektet nem használok soha.

ha a dobok rendben vannak a számban, akkor nagyjából minden OK lesz már: a dobok az egész spektrumot lefedik, ha ők jól szólnak, akkor már nagy gond nem lehet, maximum az arányokat kell jól lődözni (persze, lehetnek gondok...).

delay effektek rendszeresen kapnak egy erős hipass filtert: a keverőbe csak a wet jelet kötöm be, a dry marad külön sávon, hogy annak a hangerejét szabadon változtathassam. az echok kimenetét pedig hipass filterrel szoktam ellátni, hogy ne foglalják feleslegesen a helyet a basszustól (mivel ott kisebb a játszótér)

basszusra nincs jobb a szűrt négyszögjelnél. :D (ehhez képest most egy nagyonmegszűr fűrész szól abban, ami készül, de a négyszögnél akkor sincs szexibb).

és nem drumandbass-t csinálok.

edit: és K240 a zisten.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:40, 01-11-2007 
droid

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:14, 02-11-2007 
corebreak

9b0 wrote:
basszusra nincs jobb a szűrt négyszögjelnél. :D (ehhez képest most egy nagyonmegszűr fűrész szól abban, ami készül, de a négyszögnél akkor sincs szexibb).

és nem drumandbass-t csinálok.

:!: :!: :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:04, 02-11-2007 
droid

9b0 wrote:
nem igaz! a K271 az isten! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:15, 02-11-2007 
piper

Espeedie wrote:
9b0 wrote:
nem igaz! a K271 az isten! :D

K171 studio az isten :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:06, 03-11-2007 
soulproof

9b0 wrote:
Ha nem néztek hülyének... (sok "tapasztalt" embernek fogok ellentmondani asszem)

minden sávot addig csesztetek, amíg minden nem tetszik rajta. inkább cserélem le / csinálom újra a hangokat ahelyett, hogy elkezdjek EQ-zgatni - ebből kifolyólag soha nem EQ-zom. egy szám evolúciója alatt van, hogy háromszor-négyszer teljesen újra arrange-olom a dobokat (meg mindent általában).

ja ez valoban kisse meglepo
es ha sok a mely a labdobba inkabb kicsereled mint h kiszedd a sok melyet?
ez azert idohatekonynak nem nevezheto, plusz az is lehet ha nem lett volna benne sok vagy keves valami (azaz gyursz rajta, akar eq-val) akkor jo lett volna

nem teljesen ertem ezt az eq iranti ellenszenvet egyebkent, meselj mi tortent :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04:33, 03-11-2007 
original nuttah

futureform wrote:
nem teljesen ertem ezt az eq iranti ellenszenvet egyebkent, meselj mi tortent :D

:P

the bird is the word

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:00, 03-11-2007 
corebreak

9b0 wrote:
saját zenéimet soha nem EQ-zom a master sávon sem... ha kevésnek találom a magasat, vagy a mélyet, akkor a dobsávokat szoktam úgy átcsinálni, hogy elég legyen a magas, vagy ha kevés a mély, akkor átírom a bassline-t, vagy lecserélem a lábdobot, hogy minden működjön.

Én sem értem, pedig maga SILK is ezt írta egy fórumon...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06:11, 04-11-2007 
ujonc

relatíve egyszerű a magyarázat:

nekem általában az eq kevés. például lábdob. általában két layeren van. az egyik egy szintetikus, ahol mindent úgy lövök be, ahogy akarok, ergo eq-zni CPU pazarlás. a másik layer pedig egy hipassolt akusztikus bd általában, aminek csak a magas frekijeit hagyom meg (ergo egy hipass filter megteszi), illetve szépen elnyújtom egy kompival (Dynamixxal). és ennyi. felesleges az EQ. ha sok a magas, egyszerűen visszaveszek a hipassos layer sávon... ha sok a mély, basztatom a szintetikus rész envelope-jait. mindehhez hozzájön, hogy a dobot külön projectben csinálom (eddig akármilyen gépem volt, általában ez a project mindig addig csesztetődött, amíg a CPU-m bírta), így a keverésnél már egy dobsávom van, ahol speciel nem akarok gyengíteni / erősíteni egy EQ-val frekiket minden hangszertől (bd, snare, hi-hat), hanem csak a hangerőket akarom szépen belőni... szerintem az is elég koncentrációt igényel (általában van egy plusz bd / snare sávom is ezek mellett, de van, hogy egyben csinálok meg mindent).

bassline-nál megintcsak nem az eq segít rajtam, ha sok a mély, vagy kevés a magas. hipass filter, vagy szűrő envelope csesztetés, vagy szűrőépítgetés, esetleg (ha rezonancia is játszik) filter RC állítgatás megold mindent.

részemről ezek hozzák a jobb eredményt, és nem a szarpofozás EQ-val. ízlések és pofonok.

EQ-t akkor szoktam használni, ha konkrét meló van, konkrét határidővel (1 nap - 1 hét). akkor nem pöcsölhetek azzal, hogy minden alapból legyen a helyén (értsd: ahogy én szeretném), hanem kompromisszumokat kell kötnöm. ilyenkor minden igényemet lejjebb kell adnom: preseteket használok, EQ-zom őket, szinte minden egy projectben van, szinte minden real time, effektezést (persze, alapokon kívül... szal reverb és panorama nem ide tartozik) totál a meló végére hagyom, hogy ne azon múljon... jobb, ha a lényeg készen van, és elfogadhatóan szól. ha marad időm, akkor szórakozhatom a sávokkal még... ilyenkor is a maximumot igyekszem kihozni belőle, csak egyszerűen biztosra kell menni, hogy a határidőt ne bukjam.

edit:
utóbbira egy példa:

tőcsd le

ez egy 1 éjszakás meló volt, egy autómárka pár perces filmje alá kíséretnek (folyamatos narrációval, dramaturgia nélkül)... és az egyetlen dnb szerű cucc, amit 8 éven belül csináltam... szal csínján a kritikával. :D

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 81 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]