i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:53, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 49  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12:09, 01-08-2007 
metalhead

Acetone EC-1 Tape Echo Demo
http://www.youtube.com/watch?v=V2b7fhDU ... ed&search=

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:47, 01-08-2007 
corebreak

SCSI-hoz ért valaki behatóbban?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:23, 01-08-2007 
ujonc

mennyire behatóan?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:03, 02-08-2007 
corebreak

:D

Megoldottam...sampler-scsi kapcsolatban volt hiba, de csak helyesen kellet jumperelni a CD-t:D:D:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:10, 09-12-2007 
pokemon

kerdesem lenne

a korai ed rush optical matrix es bad company zenekben milyen vasak szolnak, kulonos tekintettel a bass-re???

mondjuk a creep-ig bezarolag

kosz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:17, 09-12-2007 
Vicces hogy pont ők kritizálják a progressive house-t,'már nem olyan mint régen,elvesztette a varázsát...' :)

Post subject:
PostPosted: 17:15, 09-12-2007 
pokemon

[mindscape] wrote:
minord wrote:
kerdesem lenne

a korai ed rush optical matrix es bad company zenekben milyen vasak szolnak, kulonos tekintettel a bass-re???

kosz

elvileg emu sampler, mackie mixing board, prophet szinti, ilyesmi

http://www.breakbeat.co.uk/
itt van felül egy interview velük a régi időkről

valamiert azt gondoltam h virus szintijuk is volt....tul evidens a label alapjan....lol

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:56, 09-12-2007 
corebreak

minord wrote:
kerdesem lenne

kosz

Jól mondták fentebb csak kiegészíteném.

Lényegében véve amit hallasz az szinte minden egy E-MU E6400 vagy E64 classic-ból jön (nem látszik jól egy videón). A bass-eket azt 1000millioszor resamplingelték az E-Mu-val de a bejövő jeleket egy Osc OSCar illetve egy SC Pro-One produkálta.
Mackie mixer, stb, azok megvannak, meg a klasszikus Yamaha studio speakerek. Ha mindezt nyakonöntjük Ed Rush partitapasztalatával és Optical technikai géniuszával akkor kapjuk meg a klasszikus Virus száundot.

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:24, 09-12-2007 
original nuttah

Snaper_OFF wrote:
minord wrote:
kerdesem lenne

kosz

Lényegében véve amit hallasz az szinte minden egy E-MU E6400 vagy E64 classic-ból jön (nem látszik jól egy videón). A bass-eket azt 1000millioszor resamplingelték az E-Mu-val de a bejövő jeleket egy Osc OSCar illetve egy SC Pro-One produkálta.
Mackie mixer, stb, azok megvannak, meg a klasszikus Yamaha studio speakerek. Ha mindezt nyakonöntjük Ed Rush partitapasztalatával és Optical technikai géniuszával akkor kapjuk meg a klasszikus Virus száundot.

ennyi,

remeljuk megertetted! :D

(sorry!)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:55, 09-12-2007 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
minord wrote:
kerdesem lenne

kosz

es akkor miert akai s1000? azt kik hasznaltak

amugy az eredeti kerdesben szerepelt a bad company is, ha valaki roluk tud esetleg valamit azt is koszonnem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:23, 10-12-2007 
corebreak

minord wrote:
Snaper_OFF wrote:
minord wrote:
kerdesem lenne

kosz

es akkor miert akai s1000? azt kik hasznaltak

amugy az eredeti kerdesben szerepelt a bad company is, ha valaki roluk tud esetleg valamit azt is koszonnem

MSN : snaper@freemail.hu

:D:D:D

Szal...én nagy vas fan vagyok.

S1000. Igen. AZ első megfizethető árú sampler. Mondjuk nem is az 1000-es sztem a lényeg hanem ehhez még egy 100ast adjunk hozzá. Az 1100-as volt az ami rohadtul megindította az otthoni készrezenélést. Ebben volt már effektproci (ami a mai behrikhez képest is gagyi, de akkor nem volt szoft, és lényegében véve reverb meg echon kivül nem használtak semmit (meg filter, de az ugye nem az effektprocin van)) meg hard disk recording funkció, illetve iszonyatos SMTP generátor, amivel IZOMpontosan lehetett TRHU-val vezérelni mondjuk egy akkor divatos Alpha Juno 2-est...(reece). (Persze ha volt valami kis MIDI seq...) Az S1000/1100 vonalat szinte mindenki használta aki számít, de ha hallanai akarod hogyan szól igazán, akkor sztem valami oldskool jungle mixben meghallod, DJ Red Alert, Mike Slammer, stb, ők csak ezzel ameneltek.

Bad company.
Hm...
Hát a klasszik EIB idejéna D-Brige-ék is szintén nagy EMU fanok voltak. Írták is hogy szinte az összes száund abban lett megcsinálva. Főleg ugye mert a zászlóshajó E4X, E4XT, E4XT Ultra, illetve E4 Platinum (ultra), már használták a live outputos/inputos re-sampling funkciót, vagyis ha kicsavartál valamit akkor azt vissza fel tudtad venni, kvázi "render"-ként.

Általánosságban elmondható hogy dnb berkeken belül megy az EMU.

Akai-val szemben viszont mondanék azért pár dolgot.
Dobokra csak Akai. Ez a vonal él nagyjából, de vannak kivételek, pl Calyx-nak csak egy darab 3000XL-e van és nincs mellé EMU-ja, szal ő vagy abból csinál mindent, vagy nagyon eldugta az emut, vagy kontaktol.
Namost. Akaiból nem mindegy hogy milyened van. A régiek azok már régiek, túl karcos hangjuk. Az ujak meg nagyon digitek és sokszor bugosak (5k, 6k, Z sorozat).

Szal ha venni akarsz valami vas samplert, akor sztem a 95'ös Akai sorozatból valamlyik (S2000,S3000XL,S3200XL), vagy egy olcsóbb Emu...(ESI sorozat)

A legnagyobb különbség tényleg csak az a kettő közt, hogy melyik mire használható legjobban. Míg egy E-Mu-ban kurvasok filter van és eszméletlen layerezési lehetőségek, addig egy Akai S3000XL mondjuk iszonyat durva gyorsasággal osztja ki a hangmintákat így dobkitek gyártására baromi jó...és jobb is dobra mint egy EMU. NAMEG! Azt nem sazabd elfelejteni...HOGY. Az Akai samplerek mindig ujjat hoznak, többek közt ezér is lett elszúrva az ujabb rack széri (5k,6k,Z), ezzel szemben az EMU tartja magát a "ha jó valami miér basszuk el" elvhez. Így ha ugyanolyan Z-Plane filterekkel akarsz csavarni, ugyanolyan AD DA-n, ugyanolyan hangzásban mint a nagyok, akkor nem kell megvenni egy nagyonsokezer forintos ultra-t vagy esetleg egy classicot szintén sokér (bár classicnak kurvajó meleg hangja van az ultrákkal szemben, de az ultra meg ultra gyors), hanem eccerűen lősz magadnak egy ESI-32-őt vagy 2000-et és megtanulod a használatát. Így ha kinövőd, akkor már pontossan tudni fogod melyik emu-ra lesz szükséged, mire kell gyüjteni.

Azomban ha valaki komoly hobbiként üzi ezt, javalsom szerezzen be egy Akai-t is. Az akaival kurva jó groove-okat, brékeket lehet csinálni, legyen szó one shot ból építkezésről van loophasználatról. Az EQ-ja gyilkos egy Akainak és kurvadurvaán lehet kiosztani az EB16os effektprociját is.

!!!MAC userek ne vegyenek S2000-et, mert kurva kicsi a kijelzője a MESA editor szoftver viszont csak OS9 alá van...classin environment-el meg nem meg!!!! Nekem is most lesz cserélve. Ileltve már eladtam na:D:DD

Na.

Most azt nemtom miér kezdtem el ajánlgatni hogy mit vegyél:D Lehet azér mer vasmániás barom vagyok, és ezér megen feketepont jár majd.

Amit még érdemes megemlíteni az a bejövő jelek. A sampelerek ugyanis nem tartalmaznak hangokat. Ezek lehetnek betöltött minták, CD-kről, vagy ROM-.okből (Emuknál). Vagy lehetnek szintik cuccai is. Erre hirtelen nagyon jó példa DJ Teebee. Virus, csavargatja, felveszi, csavargatja, használja.

Na jólvan befogom lepcses szájamat:D:D:D

Bár végülis ez a HW topik...kiélhetem magam:D:D:D:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:21, 10-12-2007 
pokemon

mpc1000

ha dobra veszed akkor mpc

ha meg nem dobra akkor emu

ez alapjan az s1000nek pont semmi ertelme

az egyetlen aminek ertelme van az az s900/950 aminek a hangja az amit a regi hiphopokban hallani mivel a legendas mpc60 engine van benne (12bit)

szerintem

Last edited by minord on 11:31, 10-12-2007, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:24, 10-12-2007 
corebreak

minord wrote:

mpc1000
mam mb33 II
lexicon mpx100
alesis comp

Ez van most? Vagy ilyet szeretnél?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:32, 10-12-2007 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
minord wrote:

mpc1000
mam mb33 II
lexicon mpx100
alesis comp

Ez van most? Vagy ilyet szeretnél?

epp szerkesztettem

de ez van es jobbat nagyobbat es szebbet szeretnek:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:23, 10-12-2007 
corebreak

minord wrote:

mpc1000

ha dobra veszed akkor mpc

ha meg nem dobra akkor emu

ez alapjan az s1000nek pont semmi ertelme

az egyetlen aminek ertelme van az az s900/950 aminek a hangja az amit a regi hiphopokban hallani mivel a legendas mpc60 engine van benne (12bit)

szerintem

Dobra jön ide egy nagyobb akai valszeg, de most a tapipadok miatt nem akarok már 2x annyit fizetni. A dobolós részt nem is hangzás miatt hagyják sokszor akaira, hanem a pontosság és a kva gyors editálás miatt.
S900/950 meg mai setupba olyan szinten integrálhatatlan mint állat, alig van benne memő:D ha ilyíen bitvadász vagy akkro ott az S700, annak alig van valami memója meg azt is asszem 11khz meg 8 biten tudja(? nem tudom pontossan de túl alap az biztos)

Nem dobra emu van.:D

Jó kis setup ez. Az MPC mellé raknék még egy EMU-t, mert ugye olyan furinak tűnik egy bassline egy tapipados MPC-ből...

De érdekelne milyen a mam? Én az Oxygen féle OX-303-ra várok nagyon, eléggé meggyőző a hangja és csavarni jó lenne egy:D

Lexicon miatt írigy vagyok, bár az 1000-esben lévő EB16 is elég ara amire nekem kell (ilyen van az enimben is).

Viszont a 3630-as (ha az van...) az milyen? Az Alesis kompi...én is náztem Samsont, meg egy nevenincset (abban még sidechain is volt)....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:16, 10-12-2007 
pokemon

nano comp van......a softos kompjaimat szejjel veri de nincs uad kartyam meg egyebek csak ingyen soft

azert egy akai mpc tobb mint tapipadok....bar pusztan a tapipadokert is megeri, de az mpc eredetileg inkabb egy ultra pontos es mindenszempontbol csodalatos seq es csak masodsorban egy sampler (midi production center volt regen ma mar music production center)

mam nekem tetszik de zajos mint a franc viszont sivit is mert hogy 18db a szuro es nem 24 (vagy szaros 12) kellene melle egy masik padokhoz tehat inkabb kiegeszito szintinek jo

lexicon az viszont no comment....reverbben es delayben mindent alaz a tobbi effektje viszont rakas.....

persze miota a savok egy hangkartyaban futnak ossze azota alesis es lexicon pihennek de el nem adodnak foleg a lexicon infity reverbje miatt amitol minden hang olyan szep hosszu lesz mint az orszagut

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:34, 10-12-2007 
corebreak

minord wrote:
nano comp van......a softos kompjaimat szejjel veri de nincs uad kartyam meg egyebek csak ingyen soft

Az tuti megeszik. Az a bajom nekem is a szoft kompikkal hogy (és tuti bennem van a hiba), hogy nem érzem azt a hatást ami a könyvekben le van írva.

minord wrote:
azert egy akai mpc tobb mint tapipadok....bar pusztan a tapipadokert is megeri, de az mpc eredetileg inkabb egy ultra pontos es mindenszempontbol csodalatos seq es csak masodsorban egy sampler (midi production center volt regen ma mar music production center)

Kinek a pap kinek a papné:D Én bízom a host-omban és az inteface-emben:D Meg az SMPT generátoromban:D:D:D

minord wrote:
mam nekem tetszik de zajos mint a franc viszont sivit is mert hogy 18db a szuro es nem 24 (vagy szaros 12) kellene melle egy masik padokhoz tehat inkabb kiegeszito szintinek jo

Igen...nekem is kéne valami ilyesmi padokra...csak ne lenne annyi mintacédém:D:D:D

minord wrote:
lexicon az viszont no comment....reverbben es delayben mindent alaz a tobbi effektje viszont rakas.....
persze miota a savok egy hangkartyaban futnak ossze azota alesis es lexicon pihennek de el nem adodnak foleg a lexicon infity reverbje miatt amitol minden hang olyan szep hosszu lesz mint az orszagut

Elhiszem. Nekem Midiverb 4-em van (mint Fanu-nak:D:D:D:D), de nálam is állt sokáig, nekem is kariban futnak össze a cuccok. De ha megjon a 3000esem, akkor digit outom megy az ő in-jébe és jól kihasználom majd a hard disk recording funkcióját. :D

Midiverb sem rosz, mondjuk igencask low cost megoldás egy Lexiconhoz képest. Viszont az tuti hogy TC-nél lényegessen jobb a chorus-a, meg ebben an leslie is, ami csodákat tesz egy rhodes mintával.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:25, 10-12-2007 
original nuttah

direct wrote:
Snaper_OFF wrote:
minord wrote:
kerdesem lenne

kosz

ennyi,

remeljuk megertetted! :D

(sorry!)

hu,sorry..

el sem olvastam az elozo postokat, csak valahogy beleolvastam, majd reagaltam 'volna..

tehat Snaper valaszolt ra amit, en meg kb annyit akartam ezzel,hogy annyira jol leirt valamit,hogy foggalmam sincs mirol beszel. Szerintem neki sincs 'tutitippje', marmint honnan tudna? es az mennyire 'biztos forras'? es miert ne kamuztak volna egy ujsagnak,oldalnak par kerdesre, 'mar csak azert is '!?

mind1, en csak akkor hiszem ha Ok mondjak,
amugy meg sokkal durvabb ha mindenkinek van egy 'egyenisege, ilyesmi :)

tenyleg sorry az OFF - ert! :\

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:12, 10-12-2007 
metalhead

out of the box dvd amit ők adtak ki
nekem ez a tippem bár nincs meg :=]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:12, 10-12-2007 
pokemon

direct wrote:

mind1, en csak akkor hiszem ha Ok mondjak,
amugy meg sokkal durvabb ha mindenkinek van egy 'egyenisege, ilyesmi :)

tenyleg sorry az OFF - ert! :\
[/size]

mirol beszelsz?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 49  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]