i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:50, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 49  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 01:51, 15-12-2007 
droid

[mindscape] wrote:
nem véletlen h porosodik az emu
itt is poros szegény :lol:

dörti száundhoz dörti szempler yíkamón

:fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:58, 15-12-2007 
pokemon

koszi skacok

akkor sztem mindenkepp egy 1000-t veszek majd. Mar nagyon reg ota almodozom mpc-rol, most meg ugy nez ki vegre lesz ra keret.

De ennel tobbet sajnos semmikep nem tudok ra aldozni, foleg, hogy tulajdonkepp csak jatekra lesz. Ugy ertem, jelentos eredmenyem nincs, se megjelenes.
Hasznaltat meg nem nagyon szeretnek venni. Felek, hogy vmi nem lesz rendben, ilyen muszaki cikkekkel mar parszor megjartam, nincs szerencsem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:55, 16-12-2007 
droid

Sziasztok!

én nem tudom h ez ide illik e ebbe a tpikba csak az lenne a kérdésem, hogy ki milyen studio monitor hangfalat használ vagy mit ajál!
illetve mi a vélemény a bheringer ről konkrétan ezekről:

http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=495
http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=494

s ilyen árban ajánlantudtok e valami mást vagy jobbat?

köszi a segítséget előre is üdv dmsv

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:52, 16-12-2007 
original nuttah

hat ezek kb semmire sem jok....hallgasd meg oket.....pocsek
najo.....azert valamire lehet h megfelelnek, csak zenelesre nem

ebben az arkategoriaban allitolag az Alesis M1 jobb, bar meg nem hallottam/ lattam olyat....
de szerintem inkabb menj el egyik uzletbe es hallgasd meg mindet sajat cd-kel

....vagy meg gyujts picit : )

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:15, 17-12-2007 
original nuttah

Az a baj, hogy ha boltban hallgatás alapján dönt az ember az becsapos lehet egy mondjuk pc speakeren nevelkedet fülnek, mivel ezek elég nyersek és mivel nem nagyon emelnek sehol hanem a lineáris görbe felé próbálnak közelíteni így meglehetősen nyers lesz amit hallasz.
Egy stúdió monitorhoz is hozzá kell edzd a füled. (csak azért mondom mert ha meghallgatod nagy az esély arra, hogy mondjuk nem fog tetszeni valami vagy egy másik a referenciához képest pl egy behringert jobbnak hallasz mivel jobban szinez mondjuk mélyben és magasban....kvázi nem elég lineáris, de lehet jobbnak hallod mert nincs ehez a kategóriához (stúdió monitorhoz) hozzászokva a füled)

A behringerekről valóban nem jók a vélemények azonban ebben a kategóriába (40 ropi körül) a többi sem igazán jobb. Az alesis is hasonlóan gyenge mint a behringer habár aztmondják ra300-al vagy 150-el sokkal jobb.

Amit egyébként ugye a kategória referenciának tekintenek igen magas árkategóriáig az az emu pm5. Persze ez már egy fokkal drágább nálunk, de bécsbe 249 euro szal érdemes meggondolni.

De a legjobb az ha szaküzletbe mész ahol komolyabb referencia cuccok is vannak és ott A/B teszteben meghalgatod az általad kiszemeltet mondjuk egy genelecel vagy egy dynaudioval. Úgy nagyából reális képet kapsz már ha tudod mit kell hallani. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:35, 17-12-2007 
souljah

dmsv wrote:
ki milyen studio monitor hangfalat használ vagy mit ajánl!

pm5 pár :badsantathumbs:

jólenne megtoldani egy ps12-vel

:innocent:

ezt az emu 2.1 bundle-t amúgy bátran ajánlom. (mint Conclusion kollega)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:47, 17-12-2007 
original nuttah

Szerintem itt jobban jár:

http://www.friendlyhouse.at/studio-equi ... 1FTVVQTTU=

Igaz itt még az akciós ár van kint de asszem a mostani ára se sokkal több. 270 euro körül van párba. Vámmentesen jön át bécsből kb 10-15000 forintért itt is van.

(de azért ha ilyen rendelésen gondolkozol néhány emailt válts hát ha változtak az árak)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:33, 17-12-2007 
corebreak

Aki nem tudja mit akar az se hagyja el magát.
Home szinte majdhogynem egy komolyabb highend hifi is megteszi.
Genelec, Dynaudio, Yamaha, Mackie, stb...

Ezekkel érdemes foglalkozni, a többi sajnos olyan hogy egy idő után "kinövöd".

Inkább gyüjts még.

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:55, 17-12-2007 
original nuttah

'emut nem hallottam még, viszont mindenki viszi vissza őket mindenféle hibákkal, de ha ilyet veszel, a subládát nem úszod meg. '

A Behringer se fog subot adni szal akkor ilyen logikával ahoz se ussza meg a subot. :)

A hibák közül PM5-nél meg én egyről tudok és azok a ledek amik a müködésben hibát nem okoznak csak zavaróak és ha jól tudom ez sem álltalános hiba csak előfordul.

Mindenesetre ha tényleg ennyi a cash rá akkor tényleg tökéletes az a behri kezdésnek.

Az adamről sokan negatívan nyilatkoznak habár én még nem hallottam így ezt nem tudom megerősíteni.

Az alesis aktív meg tényleg egy kalap sz*r, de passzívban Ra300-al már veri a behringert. (mivel az alesisben az erölködő amit elszurtak)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:43, 17-12-2007 
corebreak

Ha elsődleges a szempont a az ár, akkor egyértelműen Behringer. teljesen értelmetlennek tartom azt, hogy valaki drágábbat vegyen, pláne ha első moncsi, mert akkor azt sem tudja pontossan mi kell neki, max annyit, hogy olcsó legyen.

A másik hogy írtam fentebb a Genelec, Mackie, Dynaudio, Yamaha dobozokat. tartom magam ahhoz hogy ezek JÓK, viszont azt elfelejtettem odaírni, hogy ha a szobába lesz, ahol alszol, tanulsz (???), filemzel, csajozol, akkor majdnem pénzkidobás, mert azért egy "teret" rendesen meg kell preparálni ahhoz hogy ott a nagy márka is jól szoljon.

Pl.: sztem ezeket nézegesd :

M-Audio Studiophile DX-4 38000.- (31667 + ÁFA) Ft (párban) (Hitspace)

AKCIÓ: Behringer Truth B2030A (B-STOCK) 44989.- (37491 + ÁFA) Ft (darabonként)

Fostex PM04 aktív közeltéri stúdiómonitor hangÁR: 25.000Ft (20.834Ft + ÁFA)
Kezdete: 2007.12.17 A készlet erejéig! (Hangáruház)

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:22, 17-12-2007 
original nuttah

Egyrészről....másrészről meg ebben az árkategóriában a behringer nem rosszab mint a szegmensben lévő társaik. Itt inkább max azt lehet mondani hogy más, de nem rosszabb.

Viszont én csak azért mondtam hogy érdemes meggondolni mert a szomszédjainknál a pm5 nem sokkal drágább mint itthon ez a behri és ha nem is a 2031a-n gondolkodik akkor subterületén ahoz is kell majd a sub.
Egylébként ahoz hogy korrekt szubot kapj kell a 10-12 col. Addig nem lesz pontos és a lineáris sub tartományban. Ez a behri féle 8 col kb olyan 100 hz-ig mehet le aránylag lineárisan persze csak akkor ha nem szinez itt ott, de fizikailag kevés ahoz hogy konkrétan használhatót produkáljon lentebbi tartományokba. Persze tökmindegy, mert ahoz már akusztika is kell. (nem is gyenge)
Viszont a pm5 abban a szegmensben amiben dolgozik jóval pontosabb eredményt produkál (pl magasban) és nem maszatol ami azért igen fontos lehet.

Szal a conclusion ( :) ) hogy kezdésnek megteszi az a cucc mindenki szerint. Tehát menj el hallgasd meg és ha szerinted tudnál rajta dolgozni akkor nyugodtan fektess bele. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:48, 17-12-2007 
partiarc

[mindscape] wrote:
a kis emu magában egyszerűen túl kicsi, fizikailag képtelenségnek tartom, hogy bármiféle bass kijöjjön belőle 60hz alatt
mondjuk azóta se hallottam élőben, tehát csak elméletben
wooferrel gondolom már elég jó a készülék
minden setup jobb wooferrel, ha ki tudod használni (szomszédok, szoba rezeg, stb)

Magában 60hz felett marad - kb. 67 az alja - de a pm12-vel érdemes meggondolni, mert ár-minőség arányban nehezen utolérhető. A fent soroltak szerintem közelébe sem érnek, bár azokat csak woofer nélkül hallottam. (Mondjuk ha lenne hozzájuk jó woofer, szerintem már tudnám.) Az is szempont, hogy ki tudd egészíteni egy megfelelő mélynyomóval, ehhez pedig készítenek olyat, amivel tényleg teljesen kompatibilis. (ezt DMSV barátunknak szánom természetesen, mint info...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:05, 17-12-2007 
original nuttah

[mindscape] wrote:
azért olyan 50-ig "lineáris" az
onnantól megy lefelé a görbe
talán olyan 40-ig hallani még
de nincs analizer a fejemben :lol:

100-120 Hz-ig lineáris az alatt meg adhagot csak már nem lineárisat. Ettől lehet becsapós. Annó még egy zenész fórumon volt erről vita és akkor arra jutottak, hogy 10 coll alatt nincs korrekt szub (nem véletlen hogy szubládák mérete is 10-12 col alatt nem igen vannak a stúdió monitorok világában...persze akusztika nélkül sincs) . De logikus is mivel egyszerűen fizikailag nem képesek a driveok lineárisan működni egy bizonyos méret elérése nélkül.

De persze hangsúlyozom, hogy addig nincs is értelme erről vitázni míg nincs egy fasza akusztika is hozzá, mert akkor jönnek a kiáltások állóhullámok és egyéb kellemes dolgok. :)

Szal a srácnak egyenlőre felesleges is, hogy korrekt, lineáris szubbal foglakozzon.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:13, 17-12-2007 
partiarc

Conclusion wrote:
Szal a srácnak egyenlőre felesleges is, hogy korrekt, lineáris szubbal foglakozzon.

Mondjuk ez a kategória egyébként sem a pm12, de bármilyen subbal érdemes foglalkozni. Tutira megváltozik az ember hangképről alkotott elkézelése, ha van lehetősége komolyabban használni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:47, 18-12-2007 
original nuttah

Igen...ez így van viszont a behri adatokban az is mindig szerepel hogy 'low noise' ami addig a pillanatig amíg nem adsz rá hangerőt megis állja a helyét. :)

De nem kell ahoz a specifikációkat ismerni, hogy tudd, hogy egy 8 colos drive 100-120 HZ alatt nem képes lineárisan szólni. Egyszerűen fizikailag nem tudja ezt megtenni. Ezért raktak az emuba csak 6 colost, hogy inkább az a tartomány amiben dolgozik abban legyen pontos és megbízható és kiegészíthető egy subládával. Ha 8 colos lenne benne akkor nagyon fedné egymást a láda és a közeltéri. Nem válnának annyira külön, hogy minden tarományban lineáris skálát kapjál.

Persze ettől még egy 8 colos drive szólhat 60 Hz-ig csak nagy eséssel.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:15, 18-12-2007 
partiarc

[mindscape] wrote:
a wooferes setupok akkor fedik egymást, ha úgy állítod be, mivel szokott lenni rajta ilyen kompenzációs kapcsoló vagymi, ami levágja a speakerek alsó frekvenciáit.

Ez tény. Frekvenciaváltó, tök precízen be lehet állítani. Nincs "fedik egymást" para, hiszen akkor vagy a woofer lenne "csonka" vagy a speakerek. Egyik választás sem lenne túl jó. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:16, 18-12-2007 
partiarc

a4s wrote:
[mindscape] wrote:
a wooferes setupok akkor fedik egymást, ha úgy állítod be, mivel szokott lenni rajta ilyen kompenzációs kapcsoló vagymi, ami levágja a speakerek alsó frekvenciáit.

Ez tény. Frekvenciaváltó, tök precízen be lehet állítani. Nincs "fedik egymást" para, hiszen akkor vagy a woofer lenne "csonka" vagy a speakerek. Egyik választás sem lenne túl jó. :)

Mármint ez is tény... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:07, 18-12-2007 
droid

lassan a kérdésem átt csap a frekvenciák harcába!:D :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:21, 18-12-2007 
original nuttah

Szerintem haggyuk mert nem vezet ez sehova.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:05, 19-12-2007 
original nuttah

Nem akarok én semmi bizonyítékkal szolgálni mivel van egy olyan érzésem hogy személyeskedésbe fog átmenni abból meg nem kérek meg amúgy is partalan a vita szal felesleges is.

A lényeg hogy kezdésnek megfelel az a behri.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 49  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]