silent soul wrote:
talan a Kinizsi utcaban levo 576 ban foglalkoznak vele
az nem 576 ;)
---Disztroj--- wrote:
Na igen , és ehhez meg ugye az jön , hogy ha a játékok miatt fejleszteni kell a gépet , akkor nem marad lé a gamékra.
Amíg nem optimailizálják a játékokat megfelelően, addig nem értem miért vannak fennakadva azon, hogy nem fogynak.
Emellett egy csomó mostani megjelenésű játék hemzseg a bugoktól(pl. a Crysis elképesztően), ami ugyancsak fájdalmas pont lehet.
akkor egy kis infó játék fogyásokból és véleményről első kézből!
disztroj jól közelíti meg. én is ezért véltottam konzolra. amíg mondjuk átlag 5 évente kell egy konzolt cserélni, durván egy közepes pc árából, addig a pc-t hardcore gamernek kb évente upgrade-elni kell. csak vegyünk egy csúcs videokártyát. mennyi most a 8800 csúcskategóriája? 120-130? sok.
aki pc-n játszik szerintem elég fontos szempontja a warez.
warez-ről nekem az a véleményem, hogy nagyon sokan nem nem akarnak költeni játékokra (bár azt is megérteném a jelen gazdasági helyzetben) , hanem igenis szeretnék rendesen kipróbálni azt a játékot amiért pénzt adnak. demok nagyon sokszor édes kevesek. és mire a warez verzióval kiszüttyögte magát addigra általában az ára is kedvezőbb. magyar gamer kivár.
ezt a haldokló pc-s játékpiacos jelmondatokat pedig a cd-s nagy kiadók kárálásához tudom hasonlítani.
ott is elbeszélgetnék a fejesekkel. mitől várják az ordas nagy fogyásokat lilibaba? crystal? meg a sok "mocsok"
ha a médiában is minőségi kiadványokat tolnák akkor az emberek rászoknának a ZENÉre.
mellesleg a cikkben a Crysis meg az UT3 lett összehasonlítva.
nem egyszerű itt sem a helyzet. vegyük észre a kb egyidőben kijött pc-s játékokat:
1. Crysis, az atom grafikán kívül nem sok jót hallottam róla
2. UTIII magyar piacon épphogy kijött, az összehasonlítás angol piacra szólt.
3. Gears of War, rengetegen várták, UT motor!!!
4. Call of Duty 4 nincs hozzáfűzni valóm.
5. Moha Airborne aki ezt megvette nemcsodálom ha azt mondja soha nem ad többet pénzt játékért.
ezzel csak annyit akartam szemléltetni, hogy rengeteg "nagy" cím jelent meg. ezek közül rengetegen 1-et max kettőt fog venni. tehát adott egy réteg mondjuk x fővel. plusz 10 % szórás. mondjuk vegyünk egy idealizált elosztást az x fő 1/5-e veszi meg az egyik játékot....
ha ez az egész nem egyszerre jelenik meg szerintem a fogyások is máshogy alakulnak.