|
Inkább olvassátok:
MASHEEN interjú:
1.Mikor találkoztál először a Drum and Bass-el, mi volt az első benyomásod?
Először 1993-ban hallottam, akkor 12 éves voltam. Elkezdtem Prodigy-t hallgatni, de igazán akkor fogott meg mikor egy öreg mix kazettán felkeverve hallottam ezeket a zenéket.
2.Mi volt az első, a dj-zés vagy a producerkedés?
Elsőként dj-zéssel kezdtem, pár év után döntöttem úgy, hogy többre vágyok és zenék írásába kezdtem.
3.Honnan ered a Masheen név?
A Masheen név a vezetéknevemből származik (Trevor Sheen). Erősen mechanikus hangzása van, ami tökéletesen jellemzi a gépies zenéimet.
4.Játszol valamilyen hangszeren?
Nem, nem játszom semmilyen hangszeren, egyszer próbálkoztam billentyűssel, de nem volt elég türelmem hozzá. lol J
5. Mikor kezdtél el a zeneírással foglalkozni?
1997-ben történt, az ötleteimet és kísérleteimet valami mással szerettem volna kifejezni, mint a keverés.
6.Miért a Drum and Bass-t választottad?
A zene magával ragadott, nagyon energikus volt, ami tetszett, de nem csak tört ütemet hallgatok, jóformán minden stílust figyelemmel kísérek.
7.Mondanál pár szót magadról, mint dj, a cd-t vagy a bakelitet részesíted előnyben?
Mindkettőről szeretek játszani, de többnyire cd-t használok, mert könnyebb az utazás velük és egyszerűbben, gyorsabban tudom a zenéimet cd-re rögzíteni.
8.Mi a véleményed a többi dnb ágazatról?
Szeretem a többi stílust is, mint a jump up vagy vobli, csak úgy gondolom, hogy azok kicsit komolytalanok számomra.
9. Mi a véleményed a globális dnb szcénáról (észlelsz különbséget a különböző országokban?)Úgy gondolom Európában nagyszerű a szcéna. Az általam készített zenék jobban elfogadottak az európai országokban, úgy vettem észre, hogy sokkal jobban fogadják itt a techno alapú zenéket.
10.Mi a véleményed a magyar dnb szcénáról?
Egyszer játszottam Magyarországon és nagyon élveztem, az emberek sokkal őrültebben táncolnak itt, mint a többi európai országban, továbbá sok nagyszerű producer él itt.
11.Érzel különbséget az Angol és az Európai partik között?
Európában a promoterek nagyobb figyelemmel készülnek egy partira, ami rendszerint jóval nagyobb, mint egy hasonló Brit buli. Jobban kedvelik a keményebb vonalat és a technoid dnb-t Európában.
12.Számos producer vágya hogy filmzenét is készítsen. Te hogy állsz ezzel?
Talán egyszer én is írok, mindig érdekeltek a dnb-en kívül eső zenék is.
13.Írsz/Írtál más a stílusban is zenéket?
Készítettem pár minimál, techno illetve house zenét és néhányat egyéb stílusban is, de ezek soha sem fognak megjelenni.
14.Mondj pár szót a kapcsolatodról a DSCI4 records-al.
A DSCI4 A&R menedzsere vagyok, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden demó először hozzám érkezik, amit én megfelelőnek találok, azt továbbítom Trace-nek és ő dönti el véglegesen, hogy jelöli-e a saját kiadóján vagy sem.
15.Mikor/Hogyan határoztad el magad, hogy megalapítod a Contamined Recordings-ot?
Egy ideje már terveztem a Contamined-et, és idén sikerült összehozni. Fő célunk a Tech / illetve a neuro szcéna terjesztése.
16.Mik a te/Contamined Rec. jövőbeli tervei?
Természetesen tovább működtetni a kiadót, megjelentetni a saját és új tehetséges producerek munkáit is. Bakelit és mp3 formátumban is elérhető az összes kiadvány mindenki számára.
|