i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 19:53, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 135 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 18:52, 06-01-2008 
pokemon

Conclusion wrote:
Én a hangtechnikusival voltam így (annyi különbséggel, hogy adedigra már 3 éve zenéltem így volt fogalmam a dolgokról). Mondjuk én lenyomtam az 1 évet de minek? :roll:

amugy en ezekkel kicsit fogalomzavarban vagyok, mert en is akartam, ilyesmit csinalni, csak nem ertettem mi az a hangtechnikus, hangmester, meg hangmernok (meg talan ez utobbi feladatkoret ismerem a legjobban).

Meg ezzel a papirral lehet vmit kezdeni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:11, 06-01-2008 
piper

nihilist wrote:
Conclusion wrote:
Én a hangtechnikusival voltam így (annyi különbséggel, hogy adedigra már 3 éve zenéltem így volt fogalmam a dolgokról). Mondjuk én lenyomtam az 1 évet de minek? :roll:

oktopus vagy oktáv?

nekem oktáv :)

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:14, 06-01-2008 
original nuttah

CJ Ice wrote:
Conclusion wrote:

amugy en ezekkel kicsit fogalomzavarban vagyok, mert en is akartam, ilyesmit csinalni, csak nem ertettem mi az a hangtechnikus, hangmester, meg hangmernok (meg talan ez utobbi feladatkoret ismerem a legjobban).

Meg ezzel a papirral lehet vmit kezdeni?

a hangmernok diplomahoz kotott.... fosuli v egyetem...soksok elmelet es kevesebb gyakorlat
a hangmesteri kepzesen a hangmanipulacios eljarasok gyakorlati alkalmazasara fektetnek nagy hangsulyt...lenyegeben studiomunka ...fokent gyakorlati orak
hangtechnikusi kepzes meg fokent az uzemeltetesrol szol ... ugyancsak javareszt a gyakorlatra megy ra

...elmeletileg

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:37, 06-01-2008 
piper

pact wrote:

a hangmernok diplomahoz kotott.... fosuli v egyetem...

és melyik egyetemen lehet ezt Mo.on tanulni? részemről csak max rádiózás vagy híradástechnika amit találtam :?

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:38, 06-01-2008 
original nuttah

Részben igaz amit pact mondot, de ez külföldre érvényes mivel kis hazánkban nincs hangméárnöki képzés (csak mellék szakágon veheted fel, de nem kifejezetten mérnöki)

Én az oktávba jártam, de bevallom nem tanultam sokkal többet mint amit netről addira megtanultam. Amiket meg nem tudtam nem érdekeltek (szinfonikus ültetés rendek meg egyéb számomra felesleges dolog)
Papírt ad persze, de nem mész vele semmire. Mehetsz az mtvbe kábelt tekergetni évekig aztán ha meghalt valaki akkor talán már a mikrofonos táskákat is viheted. Vicc.
Amire még esély lenne stúdióba dolgozni, de hát hol? Így is haldoklanak a zenei stúdiók. Semmi jövője. Engem csak érdekelt a téma és annyiban jó volt, hogy összefoglalta azt amit addig is tudtam csak ez ennyiért k*rva drága.
Az külön vicc volt, hogy ennyi cashért esztergomba akartak lehurcolászni rém unalmas hangszer oktatásra. A másik, hogy az órák mesedélutánok voltak...mondjuk a tanárok korrektek és jófejek, de hát mire megyek én ezzel? Akkor untam meg igazán mikor stúdió gyakorlaton is a kompresszorok működési elvét magyarázták. Feláltam elmentem és soha többet nem mentem vissza. Röhejvolt...ráadásul kint budán valami hegy tetején. :D (a vilinél ha valaki ismeri)

Szal ez 50-80 ezerért megérné. Majd 3 kilóért soha többet nem futnék neki.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:41, 06-01-2008 
original nuttah

sollabong wrote:
pact wrote:

és melyik egyetemen lehet ezt Mo.on tanulni? részemről csak max rádiózás vagy híradástechnika amit találtam :?

Már feljebb írtam. Viszont MO.-n a hangtechnikus is hangmérnök. Sőt az is akinek nincs papírja de stúdióba dolgozik. Ez van. Angliába meg a spanyoloknál vannak erős mérnöki képzések teljesen külön álló szakágakon. Nálunk nincs csak kőműves meg djsenkinszki dj és producer képzés. Fasza. :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:44, 06-01-2008 
original nuttah

sollabong wrote:
pact wrote:

igy h "hangmernok" par eve nincs..... en kommunikacio technikai mernokkent vegeztem, hangtechnika szakiranyon.... ami ugye mernok kepzes volt...de sajnos tavaly ez is megszunt....
elmeletileg a volt hangmanipulacios tanarom mostanaban lobbizik, hogy talan a BME keretein belul megint beinditson egy ilyen kepzest....
azt meg azert hangsulyoztam ki, h a hangmernok diplomahoz kotott, mert sokan egy technikusi kepzes utan is felveszik ezt a jelzot a nevuk melle....ami nem igazan korrekt...

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:46, 06-01-2008 
original nuttah

Conclusion wrote:
sollabong wrote:
pact wrote:

Már feljebb írtam. Viszont MO.-n a hangtechnikus is hangmérnök. Sőt az is akinek nincs papírja de stúdióba dolgozik. Ez van.

ez a borzaszto..... ulljon az is a padban tobb even keresztul... szivassak ezerrel.... beszeljen nyelvet....stb

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:05, 06-01-2008 
original nuttah

pact wrote:
Conclusion wrote:
sollabong wrote:
pact wrote:

Már feljebb írtam. Viszont MO.-n a hangtechnikus is hangmérnök. Sőt az is akinek nincs papírja de stúdióba dolgozik. Ez van.

ez a borzaszto..... ulljon az is a padban tobb even keresztul... szivassak ezerrel.... beszeljen nyelvet....stb

Egyet értek veled. Én annó közép suli után akartam egy egyetemet betalálni, de csak a hangmérnök ami érdekelt. Mikor infot kértem róla akkor lepődtem meg. Hivogattam mindenkit és jöttek ilyenekkel, hogy:

'Hát bekellene iratkozni villamosmérnökira vagy hasonló szakirányra és akkor másod vagy harmad évben felvehetem'

De bazz...engem a villamos mérnöki rohadtul nem érdekel az az igazság. Elég volt nekem a 4 év tömény elektronikából annyira, hogy most megint 4-5 évig tanuljam azt ami abszolult hidegen hagy.

Szal itthon nulla a hangmérnöki képzés (vagyis hát a fent említett alternatíva van még) ezért van az, hogy nálunk ha valaki már potit fogot az hangmérnök meg stúdió szakértő. Elszomorító.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:11, 06-01-2008 
original nuttah

nahja en is tanultam sok felesleges cuccot a szakirany elott (statika, anyagismeret, meres es iranyitastechnika....stb) gepeszmernoki kar keretein belul...de ez van...a felsooktatas errol szol... sajna

ha beindul a volt tanarom altal a BME-n az alabb emlitett kepzes, akkor talan az kozelebb fog allni a temahoz.....de ott is lesz tuti mindenferle egyeb tantargy : )

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:21, 06-01-2008 
pokemon

en mindenkepp szeretnek vmi ilyesmit, masod diplomakent, mert amikor en felveteliztem szinten csak ezek a kepzesek voltak. Mak hogy engem a programozas is erdekelt - igy elmentem oda - , es kesobb majd lehet hasznalni zenevel kapcsolatos dolgokra is, ahogy elnezem a dolgok mostani folyasat.
Bar akkor ezek szerint nem fogok megtudni olyan hu de sokat, ha meg tanulok ebben az iranyban is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:53, 06-01-2008 
original nuttah

Tanulni lehet hogy fogsz (sőt biztos...az más kérdés, hogy az otthoni körülményeid lehetővé teszik e hogy használd is a tudást). Én technikusira jártam nem mérnökire szal ott lehet oktatnak hasznosabbakat is de a mérnöki az valszeg inkább matek. Vagyis inkább elméleti.

Ha van lehetőséged és nem kifejezetten ezért mész akkor megéri felvenni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:16, 06-01-2008 
pokemon

hat ha egyszer ebbol a sulibol lepek(ertsd elvegzem/kirugnak) akkor a f*sznak lesz kedve meg matekot tanulni.
Most is analizis vizsgara gyurok:D

Last edited by C.J. on 21:20, 06-01-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:19, 06-01-2008 
pokemon

bocs duplapost

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:35, 07-01-2008 
corebreak

AUTODIDAKTA

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:58, 07-01-2008 
droid

Conclusion wrote:
pact wrote:
Conclusion wrote:
sollabong wrote:
pact wrote:

Egyet értek veled. Én annó közép suli után akartam egy egyetemet betalálni, de csak a hangmérnök ami érdekelt. Mikor infot kértem róla akkor lepődtem meg. Hivogattam mindenkit és jöttek ilyenekkel, hogy:

'Hát bekellene iratkozni villamosmérnökira vagy hasonló szakirányra és akkor másod vagy harmad évben felvehetem'

De bazz...engem a villamos mérnöki rohadtul nem érdekel az az igazság. Elég volt nekem a 4 év tömény elektronikából annyira, hogy most megint 4-5 évig tanuljam azt ami abszolult hidegen hagy.

Szal itthon nulla a hangmérnöki képzés (vagyis hát a fent említett alternatíva van még) ezért van az, hogy nálunk ha valaki már potit fogot az hangmérnök meg stúdió szakértő. Elszomorító.

Nem véletlenül a villanymérnöki áll legközelebb a hangmérnökséghez, végülis analóg és digitális jeleket mixelsz manipulálsz, elektroakusztikai eszközökkel rögzíted stb. Gondolj rá inkább úgy hogy vannak a villanymérnökök a műszaki diplomával és amit a hangmérnökök csinálnak az valami tök papíron túli dolog amit elsajátítanak mikor ilyen területen dolgoznak. De mondjuk ez fordítva ez azért nehezebb (bár lehetséges) hogy minden műszaki ismeret nélkül foglalkozol ilyesmivel.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:10, 08-01-2008 
original nuttah

Csak a gond tovább fokozva az, hogy az a mérnöki képzés nem is olyan nálunk, hogy megérje. Nincs meg itt hozzá a technikai feltétel és a szakmai háttér. Nem éri meg...nekem nem érte meg. (arról nem is beszélve, hogy több munkát így se fogsz kapni stúdióknál meg a rádió avagy tv csatornáknál illetve valszeg nem ez fog elválasztani a bomba rilíztől.. :) ) Pótcselekvésből belementem ebbe a technikusiba ami okés is, de ennyiért?! Kicsit elvannak szálva ezzel szerintem. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:35, 08-01-2008 
droid

Conclusion wrote:
Csak a gond tovább fokozva az, hogy az a mérnöki képzés nem is olyan nálunk, hogy megérje. Nincs meg itt hozzá a technikai feltétel és a szakmai háttér.

Ebben te tényleg olyan biztos vagy? Szerinted nem éri meg? Ennek sokkal több értelme van minthogy attól már hangmérnök valaki mert van valami saját koholt elképzelése arról hogy kell egy hangszerelést összemixelni hogy jó legyen, plusz rájön ez a félrevezető mentalitás hogy tök mind1 hogy szól az jó mert nincs szabályhoz kötve. De tegyük fel sokkal magasabb szintre emeled a tudásod és mindemellett beleásod magad ebbe a parányi alterületébe a szakmának, lehet hogy jobb mixeket csinálsz. Erre egy jó példa az hogy vannak jó mixek (autodidakta), és vannak nagyon nagyon jó mixek.

Ezzel nem azt akarom mondani hogy csak villanymérnök lesz képes jó mixet csinálni, de nemtudhatod hogy mit adna ha nem végzed el és ezt nem lehet elvitatni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:56, 08-01-2008 
souljah

menjetek külföldre.
eu miatt elvileg államit máshol se kell fizetni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:25, 08-01-2008 
én inkább boxolnék

kicsit elkanyarodtatok a témától...nem? :roll:

maradjunk a topicnyitó drum&bass keverési alapok-nál! :lol:

sztem...:)

habár nem értem...miér számokkal kell ezt elmagyarázni...
ezt csinálni kell...
na meg esetleg youtube-on pl. 1-2 videót sem árt megnézni

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 135 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]