i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 12:45, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 584 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 18:41, 17-01-2008 
ujonc

Hali!
A kérdésem, hogy hogyan lehet egyszerre több hangszer automatizálását felvenni? Van itt nekem egy m-audio oxygen, és a potikat faszásan beállítom, de mindig csak a kijelölt hangszer változásait veszi fel.
Előre is köszi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:45, 17-01-2008 
ujonc

jah és nem tudja valaki hol van a virtualdj cd-m? :D egy órája keresem, de minden megvan, csak az nincs :D
Egyébként lehet valamit kezdeni egy oxygen8-al és a vdj-vel? Be lehet a potikat/billentyűket ugyanúgy bármire állítani?
köszi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:44, 18-01-2008 
piper

Pinus Nigra wrote:
Hali!
A kérdésem, hogy hogyan lehet egyszerre több hangszer automatizálását felvenni? Van itt nekem egy m-audio oxygen, és a potikat faszásan beállítom, de mindig csak a kijelölt hangszer változásait veszi fel.
Előre is köszi.

felveszed egy hangszer automatizációját, aztán elkezded megint és akkor a másikét..etc

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:00, 18-01-2008 
ujonc

sollabong wrote:
Pinus Nigra wrote:
Hali!
Előre is köszi.

felveszed egy hangszer automatizációját, aztán elkezded megint és akkor a másikét..etc

jaja, így csináltam, de pont ezaz, hogy jobb lenne egyszerre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05:54, 18-01-2008 
original nuttah

Pinus Nigra: Szerintem egyszerre csak egy automatizalast tudsz felvenni..
Egyebkent miert kellene egyszerre felvenni tobbet? szerintem egyszerre csak egyre koncentralj egyszerre, ugy biztos pontosabb - kidolgozottabb lesz az automatizalas.

Ha pedig ugyanazokat az "automaizalasokat" szeretned mindegyik masra alkalmazni, akkor masold at a "beallitasokat" a tobbi savra, es akkor egyszerre tobbre tudod ugyanazt alkalmazni..

Reasonben ilyenrol en nemtudok, de ettol fuggetlenul lehet, hogy lehet..

mas:

Van egy Reason projectem, amiben el lettek mentve a hangok (mastol kaptam, es igy egyszerubb volt mintha az osszes reffilt feltoltotte volna), szoval idaig minden okes volt, de most valamiert nem talal 4 hangot..

Nem toroltem ki egyiket sem, se mast, amit hasznalnek belole, viszont mi ilyenkor a teendo? *csillagot kaptak a hangok, es az elejen is megkapom, hogy hianyoznak a hangok.

esetleg valami otlet?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:07, 18-01-2008 
piper

jobb klikk arra amit automatizálni szeretnél, ott van edit keyboard mapping - megtekered a potit amit ki akarsz rá osztani és kész is!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:26, 18-01-2008 
piper

direct wrote:
mas:

Van egy Reason projectem, amiben el lettek mentve a hangok (mastol kaptam, es igy egyszerubb volt mintha az osszes reffilt feltoltotte volna), szoval idaig minden okes volt, de most valamiert nem talal 4 hangot..

Nem toroltem ki egyiket sem, se mast, amit hasznalnek belole, viszont mi ilyenkor a teendo? *csillagot kaptak a hangok, es az elejen is megkapom, hogy hianyoznak a hangok.

esetleg valami otlet?

hát amikor reklamál, hogy nincsenek meg, akkor ad olyan opciókat, hogy "search&proceed" "proceed" "open dialog" "cancel".
na neked az open dialog kell és ott manuálisan megkeresgélheted a hangokat.. a search and proceed nekem nem indig találja. valószínűleg más lett azoknak a hangoknak az elérési útvonala.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:51, 18-01-2008 
original nuttah

sollabong wrote:
direct wrote:
mas:

esetleg valami otlet?

hát amikor reklamál, hogy nincsenek meg, akkor ad olyan opciókat, hogy "search&proceed" "proceed" "open dialog" "cancel".
na neked az open dialog kell és ott manuálisan megkeresgélheted a hangokat.. a search and proceed nekem nem indig találja. valószínűleg más lett azoknak a hangoknak az elérési útvonala.

Kedves S.

Ahogy azt mar elozoleg is irtam, kaptam a projectet, es abban voltak elmentve a hangok, tehat se eleresi utvonal, se kulon hangok nem kellettek hozza, mert benne volt a file-ban. idaig mukodott. Semmilyen eleresi utvonalat nem valtoztattam meg. Es igen, vegigmentem azon amit irtal meg tegnap este, ropke 3 ora alatt, meg csak hasonlot sem talalt..

:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:51, 18-01-2008 
piper

direct wrote:
sollabong wrote:
direct wrote:
mas:

esetleg valami otlet?

Kedves S.

Ahogy azt mar elozoleg is irtam, kaptam a projectet, es abban voltak elmentve a hangok, tehat se eleresi utvonal, se kulon hangok nem kellettek hozza, mert benne volt a file-ban. idaig mukodott. Semmilyen eleresi utvonalat nem valtoztattam meg. Es igen, vegigmentem azon amit irtal meg tegnap este, ropke 3 ora alatt, meg csak hasonlot sem talalt..

:)

nem figyeltem, szori :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:58, 18-01-2008 
metalhead

sollabong wrote:
direct wrote:
mas:

esetleg valami otlet?

a válasz egyszerű-a reason refillből nekem nem ment semmit hiába pipálom be azokat, refillből nem lopja ki őket
csodálkozom hogy az elején működött neked
szerintem unpackoljátok a kért samplékat

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:40, 18-01-2008 
droid

Pinus Nigra wrote:
Hali!
Előre is köszi.

ilyen cuccokra próbáld ki az Energy XT-t, felveszed a midi cuccost ás rákötheted korlátlan számú midi inputtal rendelkező cumóra, sőt akár még a midi sávra külön külön rakhatsz moduláló/efektező plugint ;)

EXT rulez :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:59, 19-01-2008 
original nuttah

implant wrote:
sollabong wrote:
direct wrote:
mas:

esetleg valami otlet?

a válasz egyszerű-a reason refillből nekem nem ment semmit hiába pipálom be azokat, refillből nem lopja ki őket
csodálkozom hogy az elején működött neked
szerintem unpackoljátok a kért samplékat

ez igaz, viszont amik nekem hianyoztak, azok kivetelesen wav-ok voltak.. es valamiert a kuldott "projectben" a refillek is belevoltak mentve , ettol fuggetlenul nekem sem sikerult meg ilyet csinalnom.

Elkertem a wavokat nagynehezen - ujra, tehat reszemrol a porblema megoldodott .
koszi :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:00, 19-01-2008 
ujonc

Köszi a válaszokat, meglesem majd ezt az energy xt-t.

Viszont van mégegy problémám: nem tudok minden potit beállítani a kontrollbillen. A learn funkció nem müxik mindegyiknél, de ha manuálisan adom meg, akkor sem. Mindenféle oxygen presettel próbálgattam mi lehet a probléma? FL studioban pl müűködik mindegyik.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:22, 24-01-2008 
ujonc

Matrix szekvenszer resolution ptoiját lehet valahogy autmotaziálni? Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem, pedig kéne. Szám már majdnem kész van, csak ezt a részét kéne még felvenni, de nem tudom sehogy.
előre is köszi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:51, 03-02-2008 
ujonc

Semmi tipp? :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:14, 04-02-2008 
droid

sziasztok!

engem olyan progi érdekelne a reasonhöz ami kibontja a refileket s nem válogat köztük! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:26, 04-02-2008 
pokemon

Pinus Nigra wrote:
Matrix szekvenszer resolution ptoiját lehet valahogy autmotaziálni? Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem, pedig kéne. Szám már majdnem kész van, csak ezt a részét kéne még felvenni, de nem tudom sehogy.
előre is köszi

tordeld fel kisebb szekciokra, azokat kulon patternbe tedd, es csak a valtast automatizald.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:27, 04-02-2008 
metalhead

/refill/ olyan nincsen :D
egyet találsz, válogat, és 90% h vírusos.

a refillek monnyanak le.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:14, 12-02-2008 
én inkább boxolnék

Reason 4.0.1 is a maintenance update that resolves a few minor issues and, as a response to user feedback received for Reason version 4, brings some small workflow changing alterations.

General

* More tolerant error handling when loading custom fonts.
* Selected installer language was not used when upgrading from 3.0, this is now fixed.
* We have improved the error handling when copying Remote maps and codecs during start up.
* All sample players (NN-XT, NN-19, Dr Rex and Redrum) - High Quality Interpolation is now enabled by default.
* Improved handling of mono/stereo connections while auto-routing.
* Dragging devices to the rack from the tool window only worked with the top-most window, now it works with any window.
* More robust error handling during startup, avoiding certain timing problems in Windows.

Sequencer

* Automation type for Dr Rex transpose parameter was continuous - changed this to stepped.
* In certain situations Command-A did not work properly on Mac OS X.
* Notes with same Start or End position could change the play/stop order randomly. This could only be noticed while playing chords on a monophonic device. This is now fixed.
* Fixed note trig queuing for extremely short notes. This was causing phased effects when doubling clips exactly on two layers.
* "Reset automation override" could default to wrong value.
* Pressing Stop the second time moves the song position locator to previous start position, it could sometime move to song start if the locator had been repositioned during playback.
* MIDI import of file with redundant note information is now filtered.
* Uncombining a Combinator deleted the Combinator's sequencer track. This is now fixed.
* Reason could take a long time to respond when entering extreme numbers in position editors.
* Overriding parameter automation by loading a patch did not always indicate automation override. Now fixed.

Improved workflow in sequencer

* If a clip is selected in Arrange mode and you switch to Edit mode, the clip is automatically opened for editing. This only happens if the clip is on the current track.
* You can press [Esc] to close an open clip in Edit mode. If the clip was opened from Arrange mode, this will automatically switch the sequencer back to Arrange mode.
* Changed Zoom behavior: The program now zooms on the song position locator if it's in view. If not, it zooms towards the left edge of the current view.
* Drag and drop now also works in left-handed mouse configurations.
* Text-entry of a tempo with a decimal in the transport panel or when editing the static value was counter-intuitive: Typing something like '120.5' or '120.05' delivered 120.005. This is now fixed.
* Added label to velocity and pattern lanes.

Remote

* Added Remote support for:
* Akai MPD24
* Akai MPD32
* Akai MPK49
* Edirol PCR-300/500/800
* Frontier Design Group Alpha Track
* Line 6 KB37
* M-audio ProjectMix I/O
* M-audio Axiom 25/49/61
* M-audio Oxygen 8 v2
* Fixed a performance problem with the Remote Override "learn" feature.

Browser

* Performance problem when having many ReFills installed.
* Reason could crash when saving if there was more than 300 ReFills installed -fixed.
* Better error handling while file searching in browser.
* Broken search for missing sounds in songs created with OS hide extensions enabled - fixed.
* Changed wording of memory usage in patch browser to avoid confusion.
* Saving patches in Reason version 4 and ReFill packer had a backward compatibility issue - fixed.
* Sometime the static value was not imported correctly when loading old songs - fixed.
* If an opened patch or sample had been moved or deleted while Reason was running this could prevent the user from saving the song - fixed.
* Reason could in certain cases unexpectedly quit when saving on Mac OS X - fixed.

Combinator

* If many devices in a Combinator were programmed to switch "Receive notes" on/off in the Combinator's programmer, some devices responded slower than other devices. This is now fixed.

Malström

* Increased the buffer size of Malström's Comb filter, this fixed problems with high sample rates.

RPG-8

* Fixed velocity CV and knob/automation lag when in random mode.
* Fixed broken velocity change of tied single note when in ON-mode.
* "Render Arpeggio To Track" was broken when pattern automation lane was enabled.
* New shortcuts: Shift pattern right: Ctrl + J (Win) or Cmd + J (Mac) Shift pattern left: Ctrl + K (Win) or Cmd + K (Mac) Random sequencer pattern: Ctrl +R (Win) or Cmd + R (Mac) Alter Pattern: Ctrl + T (Win) or Cmd + T (Mac)

Thor

* Thor's sequencer have new shortcuts:
Shift sequencer pattern right: Ctrl + J (Win) or Cmd + J (Mac)
Shift sequencer pattern left: Ctrl + K (Win) or Cmd + K (Mac)
Randomize pattern: Ctrl +R (Win) or Cmd + R (Mac)

Audio Card

* Reason could go silent if the sample rate was changed in Windows Vista or on an aggregated audio card driver in Mac OS X. This is now fixed.

ReWire

* Fixed a ReWire problem with FL Studio, making it more robust.
* Made Ableton Live and Reason ReWire connection more robust.

ha érdekel valakit írjon... 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:03, 13-02-2008 
ujonc

őőőő, köszi, mert ez jó megoldás tényleg, csak így kicsit bonyolult lenne :) folyamatos "potirángatással" kibaszott jó riffet sikerült csinálnom, csak felvenni nem tudom :) most egyengént patternekbe beállítani...áájjj, az húzós :) lehet felveszem wavba és cubaseben összerakom...de az se az igazi.

CJ Ice wrote:
Pinus Nigra wrote:
előre is köszi

tordeld fel kisebb szekciokra, azokat kulon patternbe tedd, es csak a valtast automatizald.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 584 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]