i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 13:10, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2008/03 KKC - About Siddhata
PostPosted: 01:21, 17-03-2008 
ujonc

Üdv
Egy atomoszférikus hangulatű darab.
Check: http://www.b-kormos.extra.hu/AboutSiddhata.mp3

Have Nice Day!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:23, 17-03-2008 
droid

Haliho
A dob az elég kidolgozott lett a baj hogy túl sokáig fut monotonba néhol a végükre kellett volna egy kiss roll!A pad freq-jét kicsit megbabráltam volna a helyedben, de valójában így is jó!Ami még belefért volna az egy bass szólam kicsit betórztítva reverbel és egy kis delay-al, kicsit az is feldobná a hangulatát!
További jó zenélést!
Üdv

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:31, 17-03-2008 
original nuttah

' az egy bass szólam kicsit betórztítva reverbel és egy kis delay-al'

Nos ez abban az esetben ha layerekre bontod és a mid reecet reverbezed vagy delayezed. Ha a subot is akkor azzal csak káoszt csinálsz és elkened.

Amúgy a zene érdekes. Nincs igazából eleje és szerintem ilyenjellegű atmospheres témáknál jót tesz egy lágy felvezetés.

A groove-ot ilyen jellegű zenéknél én lágyabra venném. Nem áll jól neki ez a drabális ütés bár nem lenne rossz egy erősebb zenébe még egy kis process után.
Bass szinte abszolult nincs a track alatt ami drum and bass-nél eléggé nagy hátrány. :)
Továbbá hiányzik néhány fx hang vagy csak úgy hátulról előre jövő kis hangok (mondjuk rövidebb szinit futamok vagy elnyújtott padek esetleg vocal foszlányok) amik egy reverbel vagy hosszú delayel eltünnek.

A leállás utánni hangok amik igazából szerintem még megoldásra várnak. Kicsit szétesik tőle az addigi hangulat illetve ahogy említette Alex még a groove roll is beleférne helyenként.
Amúgy ez már fejlödőképes mister "B". :)

Tessék updatelni. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:19, 17-03-2008 
ujonc

thx a hozzászólást.
már-már művészi megfigyelőképesség mr.Conclusion :D
meglátjuk.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:09, 17-03-2008 
ujonc

A nemzőképes vagy nemzőképesebb még jobban hangzana Mr.Concli :D:D

Várok további észrevetéleket is , bár Conclusion barátunk elég széles skálán kifejtette, álláspontját. :D:D , vagy hogy mi nem kerek, azért még pár észrevételt szivesen veszek.

Have Nice Day!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:04, 19-03-2008 
ujonc

Üdv
Conclusion barátom álláspontjának analízise folytán végülis pár dologgal meg lett spékelve, a zene :D bár nem olyan nagyon kiugró dolgokkal a dobok maradtak, de pár "ujdonság" került bele.

check

http://www.b-kormos.extra.hu/AboutSiddhata.mp3

H.N.D!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:04, 19-03-2008 
ujonc

Áhhoj...sok jót nem tudok elmondani róla.....technikailag jó....a dob nekem egy kicsit kiugrik...túl nagyot t a snare és én meg raknék bele több méllyet, egy kicsit tompítani a dallamot....az effekteket jól kikeverted...de ezenkívül semmi...én nem találtam benne mondanivalót......remélem nem gáz, hogy lehúztam...egy kérdésem volna: mire gondoltál, vagy mit éreztél miközben csináltad? Mi adott ihletet? és ez tényleg nagyon érdekel...hátha abból a lelkiállapotból kiindulva, valamit elmesél a muzsika....szerintem egy zenének az a legfontosabb dolga, hogy az ami benned van....a lelked pillanatnyieszenciájaként lecsapódjon a művedben.....persze ez a belülről jövő zenének a tulajdonsága...és mivel gondolom te sem üzleticélból muzsikálsz, hanem azért hogy kifejezd magad, ezért itt is kellett lennie valami mozgatórugónak...és EZ érdekel engem...hogy megértsem a zenédet.....(szerintem ezt még néhány helyen felfogom tenni)
Előre is kössz a választ......
és még egy........nem az a lényeg hogy én mit mondok...vagy mások.....ha eléred azt amiért írtad a zenét...akkor már minden másodrangú......de lehet hogy én vagyok vaskalapos

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:46, 19-03-2008 
ujonc

Üdv
Érdekes megközelítés, nincs vele gáz
mivel nem hinném hogy létezik olyan hogy objektív zene, épp ezért olyan sem létezik hogy egy zene tetszen mindnenkinek, tehát az is meglehet hogy semmitmondó lessz vkinek, amellett vkinek nem, a készítőnek mondjuk általában nem az :D , ja , hát olyat se igen tudnék mondani, ami alapján te megérted hogy én miért csináltam meg a számot. ez teljesen szubjektív, ha számodra nincs üzenete, akkor írhatnék igazábol bármit attol nemigen válna "kedvessé" a fülednek. leginkább az atmoszférikus hangulatra törekedtem, tulajdonképpen meg is lett,tehát olyan mailyennek lennie kell Nekem...........meg Nekem teljesen be is jön,... mondjuk leginkább ezért is raktam fel hogy azt írja meg aki megírja , hogy milyen feelingeket hoz le. ja amugy Implant & Nihil érdekelne a véleményetek.

Feel Good!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]