ICR wrote:
es az ilyen remekmuvek ellenere sincs presztizse a scifinek (vagy van? sztetek hol foglal helyet az irodalomban, milyen a szakmai illetve kozmegitelese a mufajnak?)
Hát nemtom.
A volt magyar tanárom, aki egyben "kedvenc" ofõm is volt elég degradálóan nyilatkozott annak ellenére, h például a férje tele volt jobbnál jobb könyvekkel, és nekem egy elég értelmes embernek tûnt. Az már más kérdés, h 1. Mér' állt össze 1 ien nõvel?! 2. A tanár a 20 éves fõsulis jegyzeteibõl olvasott fel, és úgy "tanított".
Másfelõl vannak nekünk oan emberek mint pl. Kuczka Péter, akik meghonosították itthon a scifi-t, és tettek érte, h sokakhoz eljusson. Ellentétben az USA-val nálunk nem úgy nézett ki a dolog, h szép, színes képregények formájában a, hogyismondjam, gyengébb képességû emberek olvasták fõleg, hanem inkább a fiatal értelmiség, a prolikhoz meg kb el se jutott. (Én meg azt nem tudom, h ennek a 2 szónak (proli, értelmiségi) van-e egyáltalán vmi értelme. Mind1.) Nemhiszem, h 1 jómunkásembernél ott állna felstócolva a Galaktika 1-50, mint nálam...
So, sztem igenis van presztizse, azok az emberek akik szeretnek olvasni, és van annyi eszük, h felfogják mirõl is szólnak ezek a sztorik (Persze a kettõ vhogy együtt jár.

), azok teremtenek neki elég presztizst.
Egy gyakorlati példa meg, h a Galaktika is újraindult mittoménhány év után, és azóta is van, vagyis van rá kereslet.