Pinus Nigra wrote:
Koncert és live közötti különbség érdekes. Rockbandával nyomtam annó vagy 20-30 koncertet, de az más. Meg azért egy alapvetően hangszeres zenénél ha mondjuk gépről megy a dob meg a gitár akkor azt playbacknek hívják, hacsak nem a dobgépet mondjuk egy fószer irányítja, tehát akkor meg félig elektronikus félig hangszeres koncert. Apollo440 pl a szin-en tavaly nyáron elég fain produkciót csinált, félig elektronika félig nem.
Live act lehet pl, hogy teljesen elektronikus zene alapból, de csinálsz egy olyan fellépést, hogy hangszerekkel. Vagy, hogy tényleg ott rakod össze. De végülis koncerten is ott rakod össze. Ha egy rock/akármi banda mindig kb ugyanúgy nyomja a számait az teljesen elfogadott, viszont ha elektronikában mindig ugyan az, akkor szerintem azt nem fogadják el live act-nek. És még ha arra gondolunk is, hogy egy gitárszóló mindig kicsit más, hosszabb rövidebb, akkor is, elektronikánál ez szerintem nem elég a közönségnek.
És ez szerintem pont abból adódik, hogy több a variáció, a lehetőség a modulálásra, alakításra, mível gyakorlatilag végtelen hangot tudsz kihozni egy elektronikus cuccból. Csak ez élőben nehéz. Fél live szettet meg aki kb tudja mi a live, az nem live-nak fogja tekinteni, aki meg nem, az egy sima dj-re is azt mondja, hogy live.
Erre a fogalmazásra összességében egy erős kettes alá adható, már sorry.