fatilla wrote:
örülök hogy tetszik Marci, raw formátum,2.8 rekesznyilás, 1/4000 záridő, 75mm,
egy eleg gyengus(fenyero) sigmaval (70-300mm 4-5.6).... nehezen megy a 70-200mm 2.8 beszerzése...habár a fotó alapján nem panaszkodhatok a minőségére, csakhat a fenyero...ami egy k10es pentax esetében különösen fontos tényező (max ISO:1600 és már 800nal erosen zajos)
4-es objektivvel fotoztal 2.8-on?

(bocs kozben elolvastam a tobbi hozzaszolast is)
amugy ugy vettem eszre (meg persze egy csomo tesztet vegigneztem:) hogy a legtobb lencse 5-7 korul lesz igazan eles, ha csak tehetem es nem akarok kifejezetten a melysegelessegre menni, probalok minel magasabb rekesznyilason fotozni, a zaridot meg 1/1000 korul tartani (kulteren marmint),szigoruan 200iso-n.
ez a pentax hasonlo lehet a d70esemhez, ezen 400iso felett mar botranyosan zajos minden, persze neha jol nez ki a hangyas 1600-as kep is de azert megis.

ha maradok kinn tartosan, valszinuleg fel even belul beleugrok egy d3 lizingbe, azzal aztan barhol barmit
nalam 400 isonal meg tiszta a kep...amugy a kepminosegre nem lehet panasz...szeretem ezt gepet a maga korlataival egyutt..viszont latod 4.5 is eles lett a kep es itt muszaj volt a melysegelesseggel operalni hogy kiemeljem oket a tomegbol..
azzal tenyleg barmit barhol...en szeretnek az analog temara is visszakanyarodni,azert barmilyen csucsgeprol legyen szo szerintem elvitathatatlan a film arnyalatgazdagabbsaga..ezt a jovoben foleg beallitott fotoknal szeretnem hasznalni vagy olyan esetben ha nem harom pillanat all rendelkezesre...