i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:21, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10987 posts ]  Go to page Previous  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 550  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12:44, 05-05-2008 
souljah

linda wrote:
Nation2Nation wrote:
linda wrote:
ervelo essze:
mennyivel kevesebb / tobb a vilagunk azaltal, hogy tele vagyunk elektronikus kutyukkel

Ez komoly? :shock:

jaja
nekem hugom meselte, de kozben latom az indexen is
http://index.hu/politika/belfold/eretts9059/

nevetséges... arra kap valaki érettségin pontokat mert képes leírni azt hogy: mennyire jó az hogy a távkapcsoló miatt nem kell felállnia az ágyból?! ezért van ennyi diplomás....

Ezek után azon sem csodálkoznék ha a matek érettségin az lenne hogy: írj egy Pitagoraszi számhármast.. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:03, 05-05-2008 
original nuttah

Nation2Nation wrote:
ezért van ennyi diplomás....

jol sejtem hogy nincs folyamatban diplomad, ezert utalsz mindenkit, akinek van / lesz? :D

amugy ez a kozepszintu erettsegi volt, a felvetelizeshez emelt szintut kell irni, ami azert nehezebb.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:13, 05-05-2008 
souljah

linda wrote:
Nation2Nation wrote:

jol sejtem hogy nincs folyamatban diplomad, ezert utalsz mindenkit, akinek van / lesz? :D

amugy ez a kozepszintu erettsegi volt, a felvetelizeshez emelt szintut kell irni, ami azert nehezebb.

ezek szerint lejött az irónia :D
és igen ezért haragszom a felsőoktatásban tanulókra :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:19, 05-05-2008 
állat

ez megvan?
juli 30. DjKrush a ZöldPardonban

továbbá: juni 25. Paradise Lost, juli 24. Zion Train, aug 19. EZ Rollers
:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:27, 05-05-2008 
partiarc

linda wrote:
Nation2Nation wrote:

Nem kell a felvételihez emelt szintű érettségi (kivéve romanisztika, anglisztika ill. germanisztika szakokon).
S egyébként a felvételizők hozzák azt a "színvonalat", amit ez az érettségi sugall. Sőt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:35, 05-05-2008 
original nuttah

thsprrw wrote:
linda wrote:
Nation2Nation wrote:

Nem kell a felvételihez emelt szintű érettségi (kivéve romanisztika, anglisztika ill. germanisztika szakokon).
S egyébként a felvételizők hozzák azt a "színvonalat", amit ez az érettségi sugall. Sőt.

igazad van, nem kotelezo emelt szintut irni. arra ertettem, hogy az emelt szintu erettsegi megirasa utan kapsz meg tobbletpontot (asszem 40-et / targy, nem biztos).
magyarul egy csomo nepszeru szaknal a ponthatar kozelebe sem kerulsz ha nem emelt szintu erettsegit irsz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:36, 05-05-2008 
poszthumusz

thsprrw wrote:
linda wrote:
Nation2Nation wrote:

azért normális felsőoktatási intézménybe emeltszintűvel lehet csak bejutni (remélem).
ez a kétszintű érettségi amúgy ritka nagy faszság, a 3 éves BA képzéssel együtt, örülök, hogy még ezek előtt kerültem be ebbe a gyatra felsőoktatásba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:50, 05-05-2008 
partiarc

linda wrote:
thsprrw wrote:
linda wrote:
Nation2Nation wrote:

igazad van, nem kotelezo emelt szintut irni. arra ertettem, hogy az emelt szintu erettsegi megirasa utan kapsz meg tobbletpontot (asszem 40-et / targy, nem biztos).
magyarul egy csomo nepszeru szaknal a ponthatar kozelebe sem kerulsz ha nem emelt szintu erettsegit irsz

100.000-en adtak be jelentkezési lapot, ennek csak töredéke fog emelt szinten érettségizni. 40 többletpont akkor jár emelt szintűért, ha legalább 30%-os és az adott tárgyból számolják a jelentkező érettségi pontjait. Na most mivel az emelt szintű érettségi nehezebb, mint a középszintű, nagyon sokan pontban ugyanott vannak a középszintűvel (mivel a százalékos eredményből számolják a pontokat), mint az emelt szintűvel, ezért nem mennek emelt szintűre. Arról nem beszélve, hogy nem csak most érettségizők felvételiznek, hanem még régi, egyszintű érettségivel rendelkezők is, innentől az is visszás lenne, ha csak emelt szintűvel lehetne adott szakra bekerülni.

Plastik : pont emiatt nem csak emelt szintű érettségivel lehet bejutni.

Még jelezném amúgy, hogy 4 év múlva a többezer állástalan andragógus országa leszünk.

Last edited by thsprrw on 15:13, 05-05-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:51, 05-05-2008 
partiarc

Roki wrote:
ez megvan?

ebben a pillanatban lett meg

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:53, 05-05-2008 
braindeath

hah, elvagytok tevedve kicsit, foleg Nation2Nation

ha leirod ilyen szinten (na jo, vagy kicsit emelkedettebben) amit ide leirtal, meg hasonloan magvas gondolatokat, attol meg mindig nem lesz 40%-nal jobb erettsegid, azzal meg almodozhatsz a felsooktatasrol csak

egyszerunek tunik a tema (az is), de akkor is 'minosegi' iromanyt kell kiadni a kezedbol, szoval amit most itt sokan belekepzelnek, az kb 40%-ra eleg legjobb esetben

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:53, 05-05-2008 
poszthumusz

thsprrw: így meg mi értelme az egésznek?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:58, 05-05-2008 
braindeath

az emeltszintu erettsegi csomo mindenre jo
peldaul jelenleg 80 pluszpontot lehet szerezni a 400-on felul, de csak 50-et lehet elerni nyelvvizsgaval
szoval nekem hiaba van felsofoku angol (50 pont) meg kozepfoku nemet (35 pont) nyelvvizsgam, akkor is csak 50 pontot kapok, ezert meg emelteznem kell, hogy kapjak azert pontot (40et) es meglegyen a +80

plusz nyelvbol ha emeltezel, 60% folott kapsz kozepfoku nyelvvizsgat ingye', illetve amint mar irtatok, bizonyos szakokhoz szukseg van ra

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:06, 05-05-2008 
partiarc

plastik wrote:
thsprrw: így meg mi értelme az egésznek?

Értelem, öreg, te miről beszélsz? :D A világon semmi értelme sincs. Nekem már az is magas, hogy miért azon mérik a sikert, hogy 100.000-en jelentkeztek. 10.000-nek volna értelme. Meg mi a fasznak egyáltalán egy 10 milliós országba 60+ felsőoktatási intézmény?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:07, 05-05-2008 
souljah

boby wrote:
hah, elvagytok tevedve kicsit, foleg Nation2Nation

Nyílvánvalóan sarkított a véleményem, csupán arra próbáltam célozni hogy nagyságrendekkel könnyebb a mostani érettségi mint az előző rendszerbeliek....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:09, 05-05-2008 
braindeath

Nation2Nation wrote:

es ha nehezebb lenne az erettsegi, akkor kevesebb hely lenne az egyetemeken, vagy hogy gondolod ezt

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:13, 05-05-2008 
souljah

boby wrote:
Nation2Nation wrote:

es ha nehezebb lenne az erettsegi, akkor kevesebb hely lenne az egyetemeken, vagy hogy gondolod ezt

azt meg arra értettem hogy nem egy diplomás ismerősöm van aki azon kívül hogy a saját szakterületén képes(talán) megállni a helyét de olyan dolgokat mond hogy az elképesztő.... konkrét példa hogy nem tudták (egy társaságban többen is) hogy Belgium ország vagy város.... :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:22, 05-05-2008 
Nation2Nation wrote:
boby wrote:
Nation2Nation wrote:

azt meg arra értettem hogy nem egy diplomás ismerősöm van aki azon kívül hogy a saját szakterületén képes(talán) megállni a helyét de olyan dolgokat mond hogy az elképesztő.... konkrét példa hogy nem tudták (egy társaságban többen is) hogy Belgium ország vagy város.... :shock:

szép csapat :shock:

Post subject:
poszthumusz

nyilvánvaló, tömegoktatásnál meg kell találni a legkisebb közös többszöröst, tehát színvonal nincs az előadások többségén, még a jobb egyetemeken sem.
az ügyintézés egy rakás szar, plusz mindenért büntetnek és lehúznak, a vizsgákon a tudás általában kb. 20%-ban számít, and so on, and so on...
de azért vannak szép pillanatok is... :fog:

Profile  

Post subject:
állat

rone wrote:
Roki wrote:
ez megvan?

ebben a pillanatban lett meg

:)
ja, lehet, h rossz topikba írtam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:04, 05-05-2008 
partiarc

sztem az otthoni felsooktatassal az alapproblema,hogy nagyon elmeleti,azt gondoljak,hogy mindent meg lehet tanulni egy konyvbol,vagy peldakon keresztul. ahelyett,hogy mondjuk szimulnanak egy szituaciot es azon keresztul gyakorolnak be amit vegulis olvasnak a konyvekben.

fontos,hogy tudd az elmeletet,de gyakorlat nelkul szart sem er az egesz,ezert van kurvasok diplomas allasnelkuli. az allashirdetes eleve ugy kezdodik,hogy legyen gyakorlatod,de ha 4evet rohadtal az iskolapadban es dolgozni max nyaron volt lehetoseged,mert ugye a reszmunkaido nem ismert fogalom otthon,akkor nem sok esellyel indulsz egy allasmegszerzesere.
en 2evet tanultam otthon egy felsooktatasi intezmenyben,elvileg turisztikai manager vagyok,gyakorlatilag senki.
kotelezo szakmai gyakorlat volt,de azon kivul,hogy hogy kell a nemetek jol lehuzni ill a szerencsetlen gyakornokokat nem sokat tanultam.

a kinti egyetemen(anglia) fel ev alatt tobbet tudok a szakmarol,mint otthon eves tanulasok utan.
az a celjuk,hogy egy szakmat adjanak a kezedbe,az elso szemeszterben mar a suli sajat ettermeben foztem,szolgaltam fel.
megertem,hogy nem sok intezmenynek van erre kerete,de akkor talan specializalodni kellenne 1-2 szakra,hogy tenyleg hasznalhato tudast adjanak at.
es talan japanisztikara es hasonlo szepen hangzo,de ertelmet nem mutato szakra nem sok szukseg van...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10987 posts ]  Go to page Previous  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 550  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]