phreek wrote:
megacrash wrote:
phreek wrote:
szóval egyáltalán nem csak a lencse, bár tény, hogy olyan, mint abroncs a felnin - jófajtával gördül csak igazán...
csak a lencse. a vaz az tok masodlagos.
imho
imho vagy nem imho, akkor sem viccbõl vannak ilyen meg olyan vázak.. hogy mást ne mondjak, fotós kollégánk vett részletre canon eos 1d mark III-at, és amilyen színei vannak, az valami csuda. dinamika szintén, színzaj iso1600-on elenyészõ, világosabb keresõ, tartósabb zár, por- és páravédelem, és akkor még a számtalan elõnyt, kártyára írás gyorsaságát stb nem is említettem.. persze, ha a 350d a fotózás kettes golfja, akkor ez egy bentley. csak érzékeltetni akartam, hogy nagyon is van különbség váz és váz között... amikor én cseréltem, szintén ezt tapasztaltam. viszont tényleg az objektív a korona a cuccon, ezt aláírom. ezért gyúrok most egyre inkább L-es lencsékre, talán nyugdíjazásomra már lesz is végre egy kisebb obiparkom

hogy egy picit belekotyogjak én is: egy adott gyártó különbözõ gépeinél is ua. a képérzékelõk vannak. az eltérés a vázakban jellemzõen a finomságokban rejlik. pl. mennyire gyorsan dolgozza fel a maximális felbontású képet a proci (nyilván egy d80 lassabban mint a d200, és a d40 meg még lassabban), mennyi a funkció gomb - h ne kelljen állandóan bosszankodván a menübe lépbe kiválasztani pl az iso, fehéregyensúly, és mittomén még mennyi mindent. a jobb gépeknél opcionális lehet egyes gombok beállítása. különbség, h mennyi mindent látsz a keresõben, beleértve az infokat is, meg persze különbség lehet a váz anyaga, mert nyilván egy magnézium ötvözet tartósabb, de ha aránylag vigyáz az ember, a mûanyag is kiszolgál simán 3 évet. annyi idõ alatt pedig annyit fejlõdik a technika, h úgyis érdemes váltani, ha komolyabban foglalkozik ezzel az ember, akár hobbi, akár profi szinten. az elõbb említett apróságok miatt került az egyik gép jóval többe, mint a másik. s ezért gondolom azt, meg ken rockwell is

, h érdemes egy 'butább' vázat venni és inkább egy minõségibb objektívre elkölteni a sok pénzt, melyet utána nem kell lecserélni. kvázi befektetés egy fix fényerejû nehezék.
én nikon párti vagyok, de tény, h az 1Ds mark III egy másik ligában játszik.