i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:25, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2008/05 4trax-latino-reminiscence
PostPosted: 19:52, 29-05-2008 
partiarc

dnb experts,

május végéig adtam magamnak határidőt, hogy ezt:
http://4trax.extra.hu/4trax_latino_reminiscence.mp3
befelyezzem.
Hát ez sikeredett.A végét még megcsinálom rendesen.(és a hibákat korrigálom.)
Hogy mit azt majd megmondjátok.
:wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:38, 29-05-2008 
original nuttah

az ami az első percben elhangzik koncepciónak nagyon tetszik

onnantól már kaotikus kezd lenni az egész és a koncepció is elvész a sok hang sűrűjében, disszonanciában sincs hiány, és nem illik vég nélküli zenét postolni.
tudom nem kell követni a szabályokat de dnbben a 30 mp-es intro nem valami jó..
az első 1 percben végbemenő kevéske koncepciót vidd tovább sokkal kevesebb de annál odaillőbb hanggal és akkor egy kellemes darab lesz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:46, 29-05-2008 
souljah

ico felhívta a figyelmemet eme darabra és nem ok nélkül tette eme nemes cselekedetet
valóban jó kis cucc ez, csak koncepció nincs benne, egymásra vannak pakolva a hangok (amik egyébként jó hangok)
valóban ne kövessük a sablonokat, de azért felvezetés elfér, meg kiállás meg katarzis rész (merthogy azzal a fúvóssal eléggé el lehetne utaztatni az embert), szóval mindennek legyen meg a maga helye
nagyon jó lesz ez, úgyhogy ez esetben tőlem is számíthatsz ultimátumra, megcsinálod vagy fizecc (sört) :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:49, 29-05-2008 
souljah

ja és ami lemaradt, dehát enélkül nem maradhat a topic így szárazon: a dob kérdésköre
erőtlen
a megoldásokat sokszor kibeszéltük, több variáció lehetséges
- maradsz egy tiszta loopnál, de jól kikevered, kompresszálod, eq-zod
- egymásra pakolsz sok loopot és ezt a masszát kompresszálod, eq-zod, variálod

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:51, 29-05-2008 
partiarc

Köszi, lehet h igazad van .Gyakran esek abba a hibába h zsúfolom a sávokat.Az a bajom hogy sokáig elhúzom a zeditálást.A végén meg már unom aztán nem tudom mi kell bele mi nem...

Profile  

Post subject: ajjaj
PostPosted: 21:01, 29-05-2008 
partiarc

Spinant nem vagy egy kicsit maximalista???
De igazad van ám.Tudom érzem a hibákat ,bosszant is hogy nem tudom nyomósabbra művelni a zütemet.
Erősíts meg hogy megbirom csinálni 1 db kompjuterrel.
Mondjuk engem a fúvóka idegesített már a vége felé.
Ez a "tiszta loop" dolog érdekes .Asszem tudom mit monc.
Na köszi szép n!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:07, 29-05-2008 
souljah

bocs, most meghallgattam megint
igazából van ereje a dobnak, de a kick nem jön ki a bassz alól, és igazából a snare-val van nekem bajom, olyan slappy és halkan taccsan
így elvész a groove
egyébként meg had legyek már maximalista : D
jó zene ez, nagyon jók a hangok, a riffek, ezért próbálom tukmálni a dolgokat ;)

plusz a fuvóka nem idegesítene ha szétdobálnád a hangokat, amit mondtunk, hogy ne legyen minden egybe, egy nyolcadig egy téma, aztán drop, jöhet a másik, aztán drop, jön a fuvoka, ilyesmi, ne kínálj meg bennünket már az első percben mindennel, így akkor a 3 percben se lesz unalmas a track, mert új hangot pakolsz

képes vagy rá egy pécével
mptracker petit tudom felhozni aki egy sima lapossal és valami cédéhez kapott fülessel írta meg a deep inside-ot, amitől leesik rólam a gatya és nedves leszek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:40, 31-05-2008 
impulsecreator.hu

ico es spinant velemenyevel nagyjabol egyetertek

az elso fel perc nagyon igeretes bevezeto, arra szamitottam, hogy egy nagyon profin megmasterelt zenet fogok hallani
aztan ido elott, tok ertelmetlenul vege lett a felvezeto resznek, ami meg talan nem is lenne oriasi gond, de akkor robbanjon be aminek be kell robbannia, mert ez igy ebben a formaban kiabrandito
a dobloop nagyon gyenge, szerintem tul van kompresszalva valami mert hallani ahogy hullamzik a zene es csapja le a limiter a dolgokat
a rhodes tema akar meg jo is lehetne, egesz funky és gruvi, de ahogy pakolod ra a dolgokat, egyre novekszik a kaosz, egyre disszonansabb lesz minden, stb
gyakorlatilag nem erzem, hogy barmi is passzolna barmivel
a ferfiszoveg mindenhez kepest hangosabb, es kb azt a hatast kelti, mintha valaki belemagyarazna a zenebe, ami egy radiomusorban megy eppen... ez kisse zavaro

oszinten szolva a nyers, indokolatlan es abszolut nem epito kritikaid olvasva arra szamitottam, hogy te jobbat tudsz ennel, sorry

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:05, 31-05-2008 
partiarc

sorry f da fail

Last edited by 4trax on 22:13, 31-05-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:09, 31-05-2008 
partiarc

4trax wrote:

oszinten szolva a nyers, indokolatlan es abszolut nem epito kritikaid olvasva arra szamitottam, hogy te jobbat tudsz ennel,

Köszi Gergő!
Először is nagyra értékelem a munkátokat!!
De ezt nem vágom hogy miért írod.

Tehát ha nem tudok építő kritikát akkor jobb zenét tudok írni vagy mi?
Nem vagyok zenei szakember, nem ebben a világban mozgok ezért ne várj érdemit tőlem. Arra ott vagytok ti.

:roll:

Na mind1 én nem vagyok profi editor csak zenehallgató.Amit hallgatok arról el tudom dönteni mi a jó de amit írok arról nem igazán.Ezért jók a kritikák.Az hogy nem szól jól a zene tudom.Mostanában igyexem hangsúlyt fektetni erre is.Remélem a következő jobb lesz.
Megfontolom amit tanácsoltok.
Az biztos hogy elbűvöl ahogy mondjuk Mpéter /ztr /mindsc/nyomja.
:)
köszi még 1x[/quote]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:30, 31-05-2008 
partiarc

Ja Spinant köszi hogy szántál rám időt!!! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:10, 01-06-2008 
droid

Hello!
Letöltöttem és meghallgattam én is.
Egyetértek az előttem hozzászólókkal.
Alapjában véve nekem is tetszik a zene, nagyon sok jó, finom ötlet van benne. Intro valóban nagyon ígéretes és az sz-tem sem feltétlenül baj, hogy hirtelen leáll és más jön, de valami még hiányzik belőle ide, egy kis űr lesz így a kettő között. Amikor először végighallgattam, nekem az volt az érzésem, hogy túl sok mindent akartál belesűríteni ebbe a számodba. Sok téma van benne és lehet emiatt is érződik az, hogy nincs egyben a zene. Sz-tem az intros témát érdemes lenne tovább vinni, vagy a zenében több helyen visszahozni és emelett kevesebb hangot használni, viszont azokat okosan, átgondolva a zene felépítését, koncepcióját.
A dob erőtlen, mindenképp gyúrj rajta. Ha újragondolod a zenét kevesebb több alapon, és a dobon is javítasz, nagyon jó zene lesz ez, úgyhogy hajrá hajrá :wink:

Profile  

Post subject: OK
PostPosted: 18:15, 01-06-2008 
partiarc

Ok gyurmázok rajta :)
Bár az intro visszajön 1x emlékszel?

Péter vmi új tőled??

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:36, 01-06-2008 
droid

Igen, egyszer visszajön, tudom, de sz-tem többször is vissza lehetne hívni azt a témát, esetleg apróbb változtatásokkal.

4trax wrote:
Péter vmi új tőled??
Mostanában nem sok időm van zenélésre, sok más dolog van, de van egy pár számkezdeményem, amit mindenképpen be szeretnék fejezni, szóval nem tűntem el :wink:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 14 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]