temetal wrote:
inoksz wrote:
temetal wrote:
Hát, te tudod, de sztem fujit ne vegyél mert 1 rakás :szar:

ez igy kisse eros...
kifejthetned mitol szarabb a fuji mint az olympus...
amugy meg ebben a kategoriaban gondolkozva teljesen mindegy mit veszel.valaszd azt amelyik neked jobban tetszik(formasabb/szinesebb/praktikusabb/nagyobb a kijelzoje/stb.stb).
akar meg a canonokra is erdemes egy pillantast vetned;)
menjbe valahova es probalgasd ki oket, aludjra egyet es vedd meg amelyiket te erzed.
ok akkor kifejtem...kodakról és fujiról annyit h dolgoztam szervízben, láttam hallottam eleget róluk, tudom milyen tipushibáik vannak, vacakok az alkatrészeik stb...ha vmi elromlik 1 vagyon a szervízelésük, hosszú a várakozási idő...stb. azért nem mindegy teljesen, hogy mit veszel 30e forintért, de ha nem muszáj ne vegyél egy kalap műanyagot ami 3 hét után lefagy, mert szoftrveresen hibás, vagy mert letörik róla az elemfedél 3 nap mulva és szinén viheted vissza kicseréltetni...
az olympus melletti érveim: 28mm nagylátószög, fémház, 3"lcd (ami azért tényleg nem kis méret) egyszerű menü(magyar nyelvű is)...
canon is jó, de ennyiért nem kapsz nagy tudású canont, sajnos ilyen árban fémházról pl ne is álmodj...hát röviden ennyi..
eddig 3db fujim volt, az elso az egy muanyag hazas kopakt volt.soha semmilyen problema nem volt vele kb 1,5 evig folyamatosan az oldalamon logot hoban sarban fagyban Buliban.
mind szinileg mind teljesitmenyileg meg voltam vele elegedve.
a masik 2 fujim az egy s2 es egy s3 volt. az s2 azota is tokeletesen mukodik, igaz mar masnal...az s3 meg vesztartalek lett mar es pihen a szekrenyben.
szerintem minden egyes elektrotechnikai cikknel meg van annak az eselye, h valaki nem ert hozza nem meg feleloen hasznalja es tonkre megy.
ez a dolog egy szervizben halmozottan csapodik le.es mivel a leheto legolcsobb kataegoriarol beszelunk, igy meg az is biztos h nagy reszt olyan emeberek fogjak venni akiknek minimalis hozza ertese sincs.
nekem volt femhazas casiom pl es semmit nemert h femhazas volt, ossze vissza mukodott szar kepeket csinalt, es fel is adta.mig a muanyag vazas canont tobb mint 5 ev utan tettek tonkre anyamek.
felre ertes ne essek, en nem az olympussal van bajom, mert en is azt szoktam ajanlani ebben a kategoriaban a canon utan.csak azzal volt bajom ahogy talatad a fujirol a velemenyedet.
en nikonos vagyok es azt pl kompaktban nem is ajanlanam...
remelem erthetoen fogalmaztam:D