http://pixinfo.com/hirek/2002-12-10_112316
Szerintem azért kérhettek el 100e Ft-ot anno a fent forgó probléma szervízeléséért, mert Magyarországon csak 1db Fuji hangsúlyozom Márka képviseleti szervíz létezik, amely fogalom nem összetévesztendő a Márkaszervíz fogalmával. Ez a többi vezető fgép márkára mint Canon, Nikon ugyanúgy vonatkozik. Ebből eredően ez a cég egy magántulajdonban lévő vállalkozás, melynél fogva a vállalkozás tulajdonosa olyan árat határoz meg, amilyet kíván. Amennyiben a termék még garanciális, a szervíz díjtalan, amennyiben garancián túli, a vállalkozó saját költségén küldi ki külföldre, tehát oda-vissza postaköltség +alkatrész csere+ a szervízdíj kint + a saját haszon mert ugye vállalkozásról beszélünk.
Mellesleg szerintem a Fujinak is kellett egy kis idő, ami alatt bevizsgálta a problémát, és nyugodt szívvel kijelentette h ez bizony seria hiba. Ameddig hivatalosan ezt meg nem erősítették ,addig garancián túli esetekben bizony előfordulhatott h igen is elkérték ezért a kis túráért azt a 100e Ft-ot, a fentebb említett okokból kifolyólag.
ezt a linket ajánlanám figyelmedbe, mely elolvasása után rákattintva a hibás termékek sorozatszámai között felfedezni vélheted a szóban forgó s2-t, és megleled a válszt kérdésedre.
ui: egyébként jóval később dolgoztam a Fuji márkaképviseleti szervízben mint 2002, tehát 2002ben közöm nem volt ehhez a problémához. Ergo, ehhez a témához nem tudok többet hozzászólni.