nihilist wrote:
.ico wrote:
tegnap lattam a dark knight ot es nagyon tetszett fokepp joker karaktere fogott meg nagyon nagyon jol jatszotta a srac,
én egy kicsit tartok ettől a filmtől, bár mindenki ezt mondja.
szerintem Tim Burton annak idején tökéletesen eltalálta az egész hangulatát. sötét, és monumentális város, joker meg groteszk amilyennek lennie kell.
azota megneztem dvdn vagy otszor,
ez teljesen mas megkozelites. semmi gotika. sokkal komolyabb hangvetellel, lelegzo karakterekkel, tim burton egy mesefilmet csinalt (nem mintha azt nem szeretnem nagyon), errol meg nem hiaba irjak azt mindenhol hogy 'epic crime drama', egesz mas kontextusban van a sztori mint az osszes eddigi kepregenyfilm (talan az unbreakablet lehetett ilyen komolyan venni), es sztem kb. lelegzo karakterekkel
en napokig a hatasa alatt voltam, nem csak ledger, de az osszes szinesz kibaszott nagyot alakit, a sztori olyan szepen fel van epitve hogy ket ora utan sem ul le picit sem, meg az egyertelmu logikai bukfenceket is ugy athidaltak hogy vegig abszolut komolyan veszed a filmet, mintha nem is egy gumiruhas gyuros csavo meg egy bohoc kergetnek egymast hanem kb. a keresztapat vagy a scarfacet nezned
(jokernek amugy van nehany eleg kemenyen tony montanas megmozdulasa:) nem is tudom elkepzelni hogy lesz-e harmadik resz es ezt hogy fogjak uberelni