Én csak annyit szeretnék írni: AKG K240 úgy jó, ahogy van.
Minden más fülesnél, ami eddig a fülemen volt, valamit túl soknak, vagy túl kevésnek éreztem. Amikor elkezdtem használni az AKG-t, még álmodni sem mertem arról, hogy lesz normális lehallgatórendszerem valaha, pláne nem azt, hogy valaha közelébe is kerülök ilyeneknek, vagy urambocsá, vegyek magamnak (év végére tervezem egy pár BM15-ös házbakerülését). Viszont azután, hogy a fülem hozzászokott a 240-eshez (beletelt egy hónapba, és folyamatosan rajta hallgattam zenéket), egyszerûen a nevesebb monitorládák hangja sem volt szokatlan, hanem természetes. Viszont... egy hagyományos HIFI fülestôl, hangfaltól, a Westendes dübörgéstôl, vagy DJ fülestôl nagyjából kifutok a világból, értelmetlennek is tartom rajtuk lehallgatni a dolgokat (DJ fülesem mégis van, fellépésnél másban szart sem lehet hallani... pedig még oda is próbáltam a 240-et erôltetni... kell viszont oda a zártság, és a nagy hangerô).
A 240-en a basszus nem túl kevés, hanem pont jó. Szerintem. Pont elég mélyre megy, hogy bármit be tudjak jól lôni, a magasaival pedig tuti nincs gond. Utóbbi inkább lehet hangkártyapara szerintem.
Lehetnek embereknek szubjektív preferenciáik: jobban szeretik a Sennheiser, vagy Beyer soundot. Az biztos viszont, hogy a K240 semmivel nem rosszabb, mint ôk, maximum más. Szerintem tökéletes.
Tér: fülesen is meg lehet tanulni belôni ezt, csak mivel elôbb érzed a változásokat, ezért tényleg egyszerûbb és szerencsésebb hangfalon csinálni. Ha fülesen lövöldözöm a sztereot, akkor nem vagyok elég bátor, és nagyon keveset panorámázom... tudatosan szoktam arrébtekerni dolgokat, mint ahol elsôre jól esik. Meg az is tény, hogy a sztereora nem vagyok túl igényes.
(és Macc WWAYM cuccokat is használ(t))