Invisible wrote:
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem!
A problémám a következő: MPC 2000XL, és Korg K25 MIDI szinkronizációja. A következőt szeretném elérni:
A K25 USB-én keresztül vezérli a számítógépen futtatot szoftverszintit (pl: Nexus, mondjuk FL studióban megnyitva), és amit lejátszok azt rögzíteni szeretném az MPC 2000XL szekvenszerére.
Fontos tudnivaló, hogy a K25 csak MIDI OUT-tal rendelkezik. A megszólaltatás amúgy egy EMU 0404 külső USB-és hangkártyán keresztül történik (+Adam A5 pro monitorok), amelyen van MIDI IN és OUT is.
A kérdés az lenne, hogy hogyan tudnám úgy összekötni a dolgokat, hogy a fent említett folyamatot le tudjam bonyolítani, illetve az MPC-én a MIDI settingsbe mit kell állítani?
Ha valaki tudna segíteni, annak nagyon örülnék! Ahogy olvastam itt a fórumot Snaper_OFF-nak, és BYBASS-nak vannak ilyen irányú tapasztalatai, de bárki mástól is szívesen fogadok segítséget.
(Lehetőleg egy lépésről-lépésre dolgot

Mert már szórakoztam vele egy csomót, de valamiért nem stimmel a dolog...)
Nos,...
Az emlitett folyamat veghezvitelehez a bekotes a kovetkezo:
k25.usb=>szamitogep
mpc.out=>in.emu.out=>in.mpc
Az mpc-n ki kell valasztani,hogy ki adja a master tempot.(shift+9)
Vagy az mpc,vagy a soft seq.Ha az mpc,akkor softot extern szinkronra kell allitani..
Nagyon fontos ezen kivul,hogy jol legyen beallitva a soft midi in es out-ja is
Nem ismerem az FL studiot,de gondolom olyan ez mint az osszes tobbi soft seq...
Ami azt jelenti,hogy a vst-t egy midi savon megnyitod,itt a MIDI FROM az a kp25 lessz usb-n.
Erre nyitsz egy ujjabb midi savot,itt a MIDI FROM a vst-s midi sav lessz,a MIDI TO pedig az
mpc device szama(ahova fel akarod venni)
Ha vissza akarod hallgatni a felvetelt,a vst-s midi savnak a MIDI FROM-jat az mpc device szamara
allitod(ahova felvetted a seq-et)...