i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:03, 21-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10987 posts ]  Go to page Previous  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 550  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09:04, 27-08-2008 
piper

L.A.S. wrote:
volt már valaki a láthatatlan kiállításon? érdemes elmenni?

én még anno az olofban voltam. elég kemény, szerintem mindenképp érdemes. egy pár dolgot átértékeltem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:26, 27-08-2008 
metalhead

nemsokára doom3 élőben
http://www.origo.hu/tudomany/20080824-i ... -lhc-.html

:perv:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:28, 27-08-2008 
poszthumusz

http://www.guardian.co.uk/world/2008/au ... a.georgia2

harmadik világhábrú mixed with hidegháború. jó lesz...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:38, 27-08-2008 
partiarc

plastik wrote:
http://www.guardian.co.uk/world/2008/aug/26/russia.georgia2

még mindig nem tudom eldönteni, hogy az "amelyik kutya ugat, az nem harap" alaptézisből induljak e ki ezzel kapcsolatban, vagy ideje lenne nekem is felülvizsgálni a ruszkikról kialakult képemet? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:53, 27-08-2008 
metalhead

Szerintem kezdjünk el lassan de biztosan atombunkert építeni... :?

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:57, 27-08-2008 
poszthumusz

pollack wrote:
plastik wrote:

még mindig nem tudom eldönteni, hogy az "amelyik kutya ugat, az nem harap" alaptézisből induljak e ki ezzel kapcsolatban, vagy ideje lenne nekem is felülvizsgálni a ruszkikról kialakult képemet? :D

elemzők azt mondják nem lesz nyílt háború. legalábbis az oroszok és a NATO között semmiképp. megint indul a feszkó, és megint kurva szar helyen vagyunk. :D
csehek, lengyelek, balti államok már elkezdtek parázni, egyáltalán nem ok nélkül.
mivel magyar külpolitika nagyjából nem létezik jelenleg, így elég a NATO és EU állásfoglalásokat olvasni ezzel kapcsolatban (meg az elemzésemet ha megírtam :fog: ).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:07, 27-08-2008 
faalb wrote:

felesleges
de kezdj el oroszul tanulni, mert oda megyünk hadifogságba! :twisted:

Post subject:
PostPosted: 12:08, 27-08-2008 
partiarc

plastik wrote:
pollack wrote:
plastik wrote:

elemzők azt mondják nem lesz nyílt háború. legalábbis az oroszok és a NATO között semmiképp. megint indul a feszkó, és megint kurva szar helyen vagyunk. :D
csehek, lengyelek, balti államok már elkezdtek parázni, egyáltalán nem ok nélkül.
mivel magyar külpolitika nagyjából nem létezik jelenleg, így elég a NATO és EU állásfoglalásokat olvasni ezzel kapcsolatban (meg az elemzésemet ha megírtam :fog: ).

Ha amerikai rakétapajzs telepítésre adtam volna írásos engedélyt én is be lennék szarva, ugyanúgy, mintha balti állam lennék és tradicionális ellentét feszülne köztem és a ruszkik közt. Ezeket nem mosnám össze Magyarországgal. Magyar külpol pedig leginkább az oroszok felé létezik: mi vagyunk a Nato-s haverok, ha ez eddig nem derült volna ki minden szinten - de kiderült (olajvezeték, no pajzs, stb.) Szóval nézőpont kérdése, de az "elemzők" mindig túl általános kategória. Azt jelenti, hogy senki nem áll a mondanivalója mögé névvel, mert maga sem hiszi, hogy tud vagy sejt bármit is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:36, 27-08-2008 
partiarc

szerintem alaphangon nincs sok okunk a feszülésre, mert hogy az oroszok mit csinálnak a kertjük alatt, az közvetlenül nem igazán érint minket - más kérdés, hogy ezek mennyire jelzésértékűek a távolabbi jövő szempontjából. az ukránokkal, grúzokkal, moldávokkal, meg a közép-ázsiaiakkal gyak. bármit megtehetnek, de ők is tudják h a FÁK határain túl már sok babér számukra nem terem. a NATO-val azért nem akarnak packázni, mert az hasonló lenne az orosz-grúz konfliktushoz, csak ott a fasz másik végén állnának a muszkák :P
hacsak!
... nem vetik be az energiafegyvert. mert viszont akkor mindenkinek kijut majd a szopásból. és az már nem hidegháború utánérzés lesz, hanem 3. világháború előérzet :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:44, 27-08-2008 
poszthumusz

elemzők alatt elemzésekre gondoltam, amiket konkrét emberektől olvastam. :P
pollack: szerintem az is elég szopás ha Magyarország lesz újra a nyugati világ határa, főleg ütköző-zóna nélkül (ez jelenleg Ukrajna).
nyilván nem akarnak nekimenni a NATO-nak, de a birodalmi státusz elvesztése, majd ennek a szerepnek azt újbóli felfedezése kiegészülve a hidegháború elvesztésének megalázottságával bizony elég kemény üzemanyag nekik. zsarolási potenciáljuk pedig egyáltalán nem rossz (olaj, földgáz, kis demokráciák fenyegetése).
ezt megfejeli a jelen helyzetben tökéletesen impotens EU külpolitika (leszámítva talán Sárközy magánakcióit, mellyel mégis kiharcolt egy tűzszünetet) és a töketlenkedő NATO. itt egyedül az USA lépett fel határozottan Grúzia mellett, ők pedig nem kevésbé pofátlan nagyhatalomként, mint a ruszkik.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:46, 27-08-2008 
metalhead

de ugye háborúban is lesz mokkacuka?

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:58, 27-08-2008 
autorun.hu

phreek wrote:
de ugye háborúban is lesz mokkacuka?
behívóval ingyenes :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:04, 27-08-2008 
metalhead

marsa wrote:
faalb wrote:

felesleges
de kezdj el oroszul tanulni, mert oda megyünk hadifogságba! :twisted:

:lol:

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:15, 27-08-2008 
partiarc

pollack wrote:
a NATO-val azért nem akarnak packázni, mert az hasonló lenne az orosz-grúz konfliktushoz, csak ott a fasz másik végén állnának a muszkák :P
hacsak!
... nem vetik be az energiafegyvert. mert viszont akkor mindenkinek kijut majd a szopásból. és az már nem hidegháború utánérzés lesz, hanem 3. világháború előérzet :D

Már bevetették, folyamatos teszt van, ráadásul az EU már elvágta a fát maga alatt az olajvezetékekkel. Azt, pedig, hogy az oroszok nem akarnak a NATO-val packázni te sem gondolhatod komolyan. :D
Folyamatosan azt teszik, helyezkednek, és még több helyet csinálnak - pozíciót fognak, - ráadásul komoly tapasztalattal rendelkeznek ebben, és képesek erőből politizálni. Ugyanis van mire verniük magukat. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:44, 27-08-2008 
partiarc

a4s wrote:
pollack wrote:
a NATO-val azért nem akarnak packázni, mert az hasonló lenne az orosz-grúz konfliktushoz, csak ott a fasz másik végén állnának a muszkák :P
hacsak!

Már bevetették, folyamatos teszt van, ráadásul az EU már elvágta a fát maga alatt az olajvezetékekkel. Azt, pedig, hogy az oroszok nem akarnak a NATO-val packázni te sem gondolhatod komolyan. :D
Folyamatosan azt teszik, helyezkednek, és még több helyet csinálnak - pozíciót fognak, - ráadásul komoly tapasztalattal rendelkeznek ebben, és képesek erőből politizálni. Ugyanis van mire verniük magukat. :)

ok, nem fogalmaztam érhetően :)
arra gondoltam, hogy nyílt konfliktust szinte biztosan nem fognak vállalni, mert a 2 fél katonai potenciálja köszönőviszonyban sincs egymással. hiába növelték a ruszkik a hadsereg megerősítésére szánt összeget az ótobbi pár évben, ha még mindig 20ad annyi ez az összeg mint a NATO-é együttvéve...
így marad az energiafegyver és - talán - Brezisnki felvetése, miszerint a jövő kulcsa Közép-Ázsiában van. de ott meg a kínaiak is bekavarhatnak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:44, 27-08-2008 
black hoe rec.

L.A.S. wrote:
volt már valaki a láthatatlan kiállításon? érdemes elmenni?

Én voltam tavaly. Nem tudom, hogy azóta változott-e valami náluk - szerintem nem. Mindenképp érdekes élmény.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:48, 27-08-2008 
partiarc

pollack wrote:
a4s wrote:
pollack wrote:
hacsak!

ok, nem fogalmaztam érhetően :)
arra gondoltam, hogy nyílt konfliktust szinte biztosan nem fognak vállalni, mert a 2 fél katonai potenciálja köszönőviszonyban sincs egymással. hiába növelték a ruszkik a hadsereg megerősítésére szánt összeget az ótobbi pár évben, ha még mindig 20ad annyi ez az összeg mint a NATO-é együttvéve...
így marad az energiafegyver és - talán - Brezisnki felvetése, miszerint a jövő kulcsa Közép-Ázsiában van. de ott meg a kínaiak is bekavarhatnak.

Világos. :) És a csodafegyvert is bevetetted: Ázsia. Ráadásul úgy már a különböző potenciálok is más képet festenek, sőt a "kínai bekavarás" nyilván nem szóló elképzelés, hanem baráti támogatást élvez. Izgalmas lesz, az biztos.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:49, 27-08-2008 
poszthumusz

felesleges a NATO haderejével meg a kiegyenlítetlen erőviszonyokkal jönni, amíg több ezer nukleáris warhead van az oroszok kezében.
de itt meg bejön a theory of deterrence a fenyegettség elmélete, valamint a MAD (Mutual Assurence of Destruction), a kölcsönös elpusztítás. nem lesz nukleáris háború következésképp semmilyen közvetlen háború nem lesz a szuperhatalmak között rövidtávon.

a power politics fog folytatódni, kakaskodás. amilyen jól helyezkedünk általában világméretű konfliktusok idején, szinte tuti, hogy kijár nekünk a szopóág. az mégis egyértelmű, hogy csak a nyugati oldalon van helyünk.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:52, 27-08-2008 
kisfröccs

miert egyertelmu?

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:56, 27-08-2008 
partiarc

Luki wrote:
miert egyertelmu?

Hát szerintem is: pont most nem az. Régen is azt hittük, hogy mi tudjuk mi az egyértelmű. Aztán a történelem másképp tudta.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10987 posts ]  Go to page Previous  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 550  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]