komix wrote:
[...]Pontozást még ki kéne találni... Szerintem ami a legjobban mûködhet az ez:
# 4 pontot kapsz a pontosan eltalált végeredményért (telitalálat). Például ha a tipped 3-1 és a végeredmény 3-1, vagy a tipped 2-2 és a végeredmény 2-2.
# 3 pontot kapsz ha eltalálod a mérkõzés kimenetelét és az egyik csapat rúgott góljainak számát. Például a tipped 2-1 és a végeredmény 3-1, vagy a tipped 2-3 és a végeredmény 2-5.
# 2 pontot kapsz ha csak a mérkõzés kimenetelét találod el (a gyõztes csapatot illetve döntetlent), de egyik csapat rúgott góljainak a számát sem tippelted meg pontosan. Például a tipped 2-1 és a végeredmény 3-0, vagy a tipped 1-1 és a végeredmény 2-2.
# 1 pontot kapsz, ha csak az egyik csapat rúgott góljainak számát találod el, a kimenetelt nem. Például a tipped 2-1 és a végeredmény 2-3.
# 0 pontot A teljesen rosszul megtippelt végeredményért, ha sem az egyik csapat góljainak számát, sem a mérkõzés kimenetelét nem találod el, nem kapsz pontot.
oi oi respect ujfent a szervezesert d ez a pontozasi rendszer itt-ott faszsag imho...
abban termeszetesen egyetertunk h a pontosan eltalalt vegeredmeny eri a legtobbet es a merkozes kimenetelenek eltalalasa pedig ennel kevesebbet viszont ez a 3 es 1 pontos dolog tehat a legalabb egyik csapat rugott goljai szamanak eltalalasa sztem hulyeseg, kb lutriszintu dolog...
ha a tobbseg egyetert es ezt akarja felolem legyen, de ha mar ugyis az eredmenyt akarjuk arnyalni sztem sokkal korrektebb ha ezeken felul meg a merkozes (helyes iranyu) golkulonbseget talaljak el. annak azert tobb alapja van sztem mint egy hasrauteszeruen mondott szamnak...realisabb eroviszonyfelmerest takar szvsz.
tehat
igy gondolom:
#3 pont jar azert ha vki telibe talalja a merkozes vegeredmenyet
#2 pontot er ha vki helyesen talalja el a merkozes kimenetelet es a golkulonbseget. pl a tipped 3-1 es a merkozes 2-0 vagy 4-2 lesz
#1 pontot er aki pedig csak siman eltalalja a merkozes kimenetelet
sztem...
let me know what u think!