--Disztroj-- wrote:
megacrash wrote:
hihetetlen izgalmas dolgok tortennek hamarosan a kamerapiacon, az 5d markII is hd videoval fog indulni, es lealazza az 1dket is. elkezdodott egy eleg eros licitalas, kivancsi vagyok hol lesz vege
Ez mind szép és jó, node nem furcsa kicsit egy fényképezőgép vázzal nekiállni videózni?
Arra gondolok, hogy spec az lcd-t/keresőt ugye folyamatosan sasolnod kell, amíg megy a felvétel, és ez bizony kényelmetlen is lehet, ha sokszor eljátszod egymás után...vagy ne adj isten sok percen át.Emellett ha szeretnél egy felvételen normálból békaperspektívába menni, akkor bizony a földön kell fetrengened hozzá, meg ilyen egyéb kellemetlenségek

....
végülis a kérdés: vajon fajulhat odáig a dolog, hogy a gépeknek lesz kihúzható/forgatható kijelzője és egyéb + kameraképes markolata?
Lehet, hogy ez szőrszálhasogatásnak tűnik, de ha belegondolsz...
egyaltalan nem szorszalhasogatas, bar igazabol egy normalis forgatason mindig hasznalsz pl. kulso monitort, es eleg sok mar meglevo kiegeszito van a nikon fenykepezogepekhez amikkel kicsit kenyelmesebb/mukodokepesebb videokamerat lehet belole barkacsolni. a problema nem itt van hanem a tomoritesnel es annal hogy amikor mozgatod a kamerat, a szenzor meghulyul es elkezd hullamozni a kep (legalabbis az eddigi tesztfelvetelek alapjan ez a legnagyobb problema). stativrol, kulon rogzitett hanggal, kulso monitorral meg egy focus pullerrel siman lehet(ne) vele amugy forgatni
per pillanat kurva boldog lennek ha a a meglevo objektiveimmel tudnek videot forgatni, bar nagyon bena lehet egy fenykepezogeppel (kb. kezbol lehetetlen, foleg fokuszt huzni egyszerre), viszont ez az egesz ugy tunik most elindit egy eleg komoly lavinat a piacon (a red fejlesztoinek nem titkoltan ez a szandekuk, hogy megszorongassak a nagyokat).
nagyon kivancsi vagyok a red mivel jon ki, szerintem valami hibrid gep lesz, egyszerre fenykepezogep es hasznalhato kamera. amugy siman lehet a nikonhoz is barkacsolni egy mountot, hdmi kimeneten rakotni egy mozgathato lcdt stb stb.
a rolling shutter problemat meg mindig nem oldja meg, ugyhogy profin hasznalhato cserelheto objektives (es elerheto aru) gepre meg varni kell egy kicsit, de a jo hir hogy mar nem sokat. addig meg d90 vagy 5d markII