i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:35, 20-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 280  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 10:11, 02-10-2008 
soulproof

ib.su wrote:
ki
milyen jogvedohoz van bejelentve (hazai/nemzetkozi), kapott-e mar penzt, es
az nagysagrendileg hogyan viszonyult a konkretan a kiadotol (elvileg eladas utan)
kapott penzhez, v pl. a fellepti dijaihoz? (aranyokra vagyok kivancsi, nem konkret osszegekre)

nekem a Westbay Publishinghez jegyzi az eddigi osszes megjelent trekkem, penzt meg nem latam belole mert csak 3 hete irtunk szerzodest rola

Fiatal voltam és kellett a pénz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:03, 02-10-2008 
metalhead

Blu Mar Ten wrote:
Just waded through 150 demos. Pro-tip: If you write generic liquid with hi-passed amens and internet vocals, send it to someone else. Thx.

:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:17, 02-10-2008 
partiarc

-matt-u- wrote:
a4s wrote:

Szerintem wav-ot, ha van esze.

igen a klubokban levo hangfalakon ennyire kijon a wav elonye. nanemár :D
mas kerdes h en meg otthon se hallok kulonbseget, de nehogymar a kozonseg nagyresze ekkora rocket scientist legyen, hogy megallapitjak milyen szarul szol ez a 320...

+edit: ezek szerint a dj-k mind eszetlen orultek, en nem talalkoztam olyannal, aki kulon wavot kerne mert jatszani akar egy trekket. sot tovabb megyek, gyakran ahhoz se veszik a faradtsagot egy 12" kiadasa elott, hogy wavot kerjenek, jo lesz az mp3 is. (pl. BBK020, amirol mindent el lehet mondani de h szarul szol....)

Ezzel nem vitatkozom, sőt a kvázi 320-as probléma is tök jogos, csak egyszerűen nekem akkor van igazi értéke egy digitális formátumban lévő zenének, ha a lehető legjobb minőségben kapom. (most a kvázi 320-asokkal nem foglalkoznék, mert azért van a fülem, hogy ne vegyem meg őket)

Legjobb minőség két okból: otthon számít, ha jó a cuccod, az mp3 mégicsak egy tömörítés. Másik: DJ-ként is nyugodtan elkeveredhetsz egy olyan helyre, ahol számít. Én voltam ilyen helyen közönségként, Hollandiában volt. Pl. ott a hangerő nem volt járható út, mint megoldás, viszont olyan finoman szólt, hogy egy tuskóbb mp3 akár ciki is lehetett volna.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:24, 02-10-2008 
soulproof

a4s wrote:
hogy egy tuskóbb mp3 akár ciki is lehetett volna.

tuskobb = 320as mp3? oke, azt meg talan elfogadom, hogy nehanyan otthon meghalljatok a kulonbseget, de buliban kizartnak tartom es pont. magyaran nem hiszem el, hogy van olyan elektronikus zenei rendezvenyen, ahol "olyan finoman szol a cucc, h mp3rol ciki"

Last edited by -matt-u- on 12:26, 02-10-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:24, 02-10-2008 
impulsecreator.hu

a4s wrote:
(most a kvázi 320-asokkal nem foglalkoznék, mert azért van a fülem, hogy ne vegyem meg őket)

hát ha a beatporton kiszűröd, hogy melyiknek jó a minősége és melyiknek szar, akkor király vagy :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:55, 02-10-2008 
partiarc

L.A.S. wrote:
a4s wrote:
(most a kvázi 320-asokkal nem foglalkoznék, mert azért van a fülem, hogy ne vegyem meg őket)

hát ha a beatporton kiszűröd, hogy melyiknek jó a minősége és melyiknek szar, akkor király vagy :D

Ott nem az biztos :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:11, 02-10-2008 
partiarc

-matt-u- wrote:
a4s wrote:

tuskobb = 320as mp3? oke, azt meg talan elfogadom, hogy nehanyan otthon meghalljatok a kulonbseget, de buliban kizartnak tartom es pont. magyaran nem hiszem el, hogy van olyan elektronikus zenei rendezvenyen, ahol "olyan finoman szol a cucc, h mp3rol ciki"

Nem nagyon van alapom vitatkozni erről, mert játszani nem szoktam, csak hallgatni, tehát nem tudom mi kerül a lejátszóba. Valószínűleg teljesen igazad van, én csak arra tudok hagyatkozni amit hallani vélek - a különbségekre gondolok. Szerintem akad olyan példa is, ahol számít a dolog - pl. az az IchiOne, amit említettem (kb. négy nappali méretű helyen, kb. 100 ember - a Wilhelminában - olyan penge hanggal, mintha monitorozna a közönség, nem bulizna. :) Tuskóbb mp3 alatt az általad leírt kvázi 320-as mp3-ra gondolok, amit pl. rip - kis remaszter - mentés 320-ba módon állítanak elő.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:26, 02-10-2008 
soulproof

a4s wrote:
-matt-u- wrote:
a4s wrote:

Nem nagyon van alapom vitatkozni erről, mert játszani nem szoktam, csak hallgatni, tehát nem tudom mi kerül a lejátszóba. Valószínűleg teljesen igazad van, én csak arra tudok hagyatkozni amit hallani vélek - a különbségekre gondolok. Szerintem akad olyan példa is, ahol számít a dolog - pl. az az IchiOne, amit említettem (kb. négy nappali méretű helyen, kb. 100 ember - a Wilhelminában - olyan penge hanggal, mintha monitorozna a közönség, nem bulizna. :) Tuskóbb mp3 alatt az általad leírt kvázi 320-as mp3-ra gondolok, amit pl. rip - kis remaszter - mentés 320-ba módon állítanak elő.

tehat IchiOne-on ciki a 320as vinyl rip mp3 (ami az ujramaster miatt eleve jobb, mint maga a vinyl), ebbol kovetkezik, hogy meg cikibb maga a vinyl :?: :-O

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:42, 02-10-2008 
partiarc

-matt-u- wrote:
a4s wrote:
-matt-u- wrote:
a4s wrote:

tehat IchiOne-on ciki a 320as vinyl rip mp3 (ami az ujramaster miatt eleve jobb, mint maga a vinyl), ebbol kovetkezik, hogy meg cikibb maga a vinyl :?: :-O

Nem. Én arra gondoltam, hogy elbaszott, - ettől tuskó - azt hittem te is ilyen értelemben említed, elég sok ponton el lehet rontani egy ilyen projektet, főleg az alapján amit itt olvastam a digitshopok megítéléséről. Azt meg hogy mit emlegetek személyes referenciaként, nem azért jelöltem meg, hogy belém lehessen kötni, és természetesen nem is azt akartam mondani vele, hogy a drumfunkhoz jobb cucc kell, mielőtt bemegyünk ebbe az utcába. (érzek egy enyhe fordulatot errefelé, hogy mi ciki hol :P) Csak annyit akartam vele, hogy be kb. be lehessen lőni nagyjából miről beszélek. (egyébként hangokról - ez már magában is hülyeség :lol: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:28, 02-10-2008 
pokemon

Migu wrote:

Mondjuk örülnék neki, ha valaki, aki egy kicsit is átlátja - kétlem - ezt az egészet, megosztaná velünk. Többször futottam neki ennek az artisjus-szos témának, érdeklődtem is utána, viszont csak konkrétumok nélküli spekulációkat, találgatásokat, legendákat kaptam.

csak szerzői kiadásos artisjus dologról van pár tapasztalat:

1."zenemű" (szám) lejelentése névvel címmel személyes adatokkal :) ingyenes, ehhez van zenemű bejelentő űrlap, artsijusnál kell kérni

2.artisjus matrica megvásárlása a kész cd-kre 50 ft/db

vynillel nem foglalkoznak kábé dugd fel magadnak (számukra nem létező formátum)

3. végül (kábé egy év múlva) jogdíj csekk rádiós játszás (café, tilos, civil szintű kisrádiók) után
tizenpárezer forint a feltüntetett szerzők lakcímére
teljesen random módban van aki kap van aki nem :D

gondolom ha nagyobb rádiók játsszák a számaid és hivatalos szórakozóhely által lepecsételt papírod van hogy buliban mentek a zenéid akkor az összeg is vastagabb

hallottam már milliós kifizetésről olyanoknál, akik minden bulijuk után (heti rendszerességgel) aláírattak a szórakozóhellyel egy nyomtatványt, amin fel volt tüntetve hogy milyen zenék szóltak (köztük a legtöbb persze saját szerzemény :))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:21, 02-10-2008 
original nuttah

flack.su wrote:
pact wrote:
en iden egy fillert sem kaptam a lemezem utan.... pedig a kiadom elutalta a jogdijjat, eladasbol szarmazo bevetelt a GEMAnak (nemet jogvedo).

ezt a mondatot nem ertem.
miota kell a kiadonak jogdijat utalni a jogvedo szervezetnek?
pont forditva kene tortennie, nem?

de lehet nem ertek valamit.

a nemet label a torvenyek szerint mar a lemez kiadasa elott ad penzt az ottani jogvedo szervezetnek, valamint az eladott peldanyszambol befolyo osszegbol ez a jogvedo szerv keri az adott szazalekot maganak, amit az en nevemre tesz felre..... majd majus kornyeken elkuldi az igy befolyt osszeget az artisjusnak, akinek fizetnie kellene nekem...

flack.su wrote:
pact wrote:
Artisjussal majus (kifizetes) ota heti kapcsolatban voltam/vagyok... mindig hitegettek... mostmar nem is valaszolnak
(a jovoheten azthiszem, h be fogok menni szemelyesen....)

igazabol ezt se ertem.
kifizetes alatt mit ertessz? ki fizetett kinek mit?

a labelem fizetett a nemet jogvedonek....a nemet jogvedo a magyarnak utalt.... elmeletileg itt tartunk majus ota :) pont elottem szakadt meg a folyamat :)

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:02, 02-10-2008 
droid

bugajakab wrote:
Migu wrote:

Mondjuk örülnék neki, ha valaki, aki egy kicsit is átlátja - kétlem - ezt az egészet, megosztaná velünk. Többször futottam neki ennek az artisjus-szos témának, érdeklődtem is utána, viszont csak konkrétumok nélküli spekulációkat, találgatásokat, legendákat kaptam.

csak szerzői kiadásos artisjus dologról van pár tapasztalat:

1."zenemű" (szám) lejelentése névvel címmel személyes adatokkal :) ingyenes, ehhez van zenemű bejelentő űrlap, artsijusnál kell kérni

2.artisjus matrica megvásárlása a kész cd-kre 50 ft/db

vynillel nem foglalkoznak kábé dugd fel magadnak (számukra nem létező formátum)

3. végül (kábé egy év múlva) jogdíj csekk rádiós játszás (café, tilos, civil szintű kisrádiók) után
tizenpárezer forint a feltüntetett szerzők lakcímére
teljesen random módban van aki kap van aki nem :D

gondolom ha nagyobb rádiók játsszák a számaid és hivatalos szórakozóhely által lepecsételt papírod van hogy buliban mentek a zenéid akkor az összeg is vastagabb

hallottam már milliós kifizetésről olyanoknál, akik minden bulijuk után (heti rendszerességgel) aláírattak a szórakozóhellyel egy nyomtatványt, amin fel volt tüntetve hogy milyen zenék szóltak (köztük a legtöbb persze saját szerzemény :))

a bejelentés ingyenes :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:06, 02-10-2008 
droid

és mivan ha laptoprol megy a cucc?
leállitják a bulit és ellenőrzésképpen szétszedik a gépet?!
meg ha irok egy saját zenét akkor arra miért fizessek?!

ollyan dolgokat olvastam itt, amik ha tényleg így vannak akkor elmenekülök külföldre és csakis az összeaszott és kihűlt, rohadófélben lévő holttestemet hozzák maximum haza.

veszem itt a zenéket, lemezre meg mp3ra rámegy a gatyám is és még lehántják a bőrömet is.
plusz írok pár számot és bevisznek mer nincsen rámirva, hogy: "már fizetett, hagyjátok békén"...beszélek az ügyvédemmel a héten.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07:10, 03-10-2008 
piper

a magyar artisjusnál ellenben a külföldiekkel úgy megy hogy a bevétel bemegy a közösbe és ott szétosztják eladások alapján.
cd eladás alapján!!! tehát egyértelmű hogy a nagy "sztárok" kapják

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:08, 03-10-2008 
solarcube

közvetve ismerem a hooligans dobosát. 7% volt a legtöbb eddig album után amit kapott az együttes :roll:

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:09, 03-10-2008 
impulsecreator.hu

ugysem jutunk elobbre ebben a temaban, a szazszor leragott artisjus csont helyett nezzetek videot:

Skream + Goldie @ Melt 08

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:18, 03-10-2008 
impulsecreator.hu

elso grooverider interju a szabadulas utan

http://news.bbc.co.uk/newsbeat/hi/music ... 649435.stm

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:45, 04-10-2008 
droid

gergo wrote:
elso grooverider interju a szabadulas utan

http://news.bbc.co.uk/newsbeat/hi/music ... 649435.stm

mosás után is 2 g zöld marad a gatyájában? mennyit szív ez...? :D
amugy nem lettem volna a helyében, az milyen érzés lehet mikor azt hiszi az ember, h mehet haza,és ut közben kiderül,h most 4 évet fog ülni...gutaütés a helyszinen azonnal

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:54, 04-10-2008 
metalhead

gergo wrote:
ugysem jutunk elobbre ebben a temaban, a szazszor leragott artisjus csont helyett nezzetek videot:

Skream + Goldie @ Melt 08

hmm ezt le lehet tolteni vhogy? direktlinket tudsz adni?

http://uk.youtube.com/watch?v=ccDYaV2y2IA
skream :villa: 2:28 :slayer:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:34, 06-10-2008 
ujonc

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. A szakdolgozatom a magyar fiatalok droghasználati szokásairól írom, amihez egy kutatást is csinálok. A kutatás a drogozási szokások és a zenei szubkultúrák közti kapcsolatról szól, és arra kérnélek titeket, hogy töltsétek ki, ha van kb. 5 percetek. A kérdőív teljesen névtelen, ezenkívül lehetőség van az IP cím elrejtésére is. Az alábbi linken több info is van erről.

Itt érhető el a kérdőív.

Köszönöm a segítségetek!
Üdv

Pásti Attila
pasti.attila@gmail.com

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]