valdi wrote:
beszelgethetunk arrol, hogy egyre tobben probalkoznak valamifele live dologgal
chase + status
evol intent
ennek mi lehet az oka
unalmas a djzes?
vagy a pendulum sikeret lehet vele meglovagolni?
az egyik lehetseges ok szerintem, hogy mar nem feltetlenul ugy "keletkeznek" a dj-k, hogy valaki elkezd lemezeket/zeneket vasarolni es tolja oket kisebb-nagyobb partikon. a studiokbol nonek ki a dj-k, es hat producerkent mindenki almodik valamifele live dologrol, amit ugy tunik egyre tobben meg is valositanak live (vagy annak mondott) fellepesekkel, vagy specko latop dj szettekkel. meg valljuk be sok producer hulye az oldskool djzeshez, es lusta, vagy nem is akarja megtanulni.
az eredeti ertelemben vett dj-zessel meg az a baj, hogy a legtobb most praktizalo djben nincs mar meg ez a diggin' szellemiseg. nem kutakodnak a ritkabb, kulonlegesebb zenek utan (ami ertheto is reszben, mert atlathatatlan a megjelenesek mennyiseg, akar heti szinten is), szoval tisztelet a kivetelnek. meg igazabol a zenek is ertektelenne valnak gyorsan, nincs az a megbecsules, mint a vinyl korszakban a lemezek irant, mint ahogy ma mar nem is jatszanak akar 1-1,5 evig egy-egy megjelenest a dj-k.
en szemely szerint meg mindig a hagyomanyos djzest preferalom, es neha mar komolyan jol esik egy nem agyoneditalt pure vinyl szettet hallani, ahol hagyjak a zeneket dolgozni.
mas:
en is megyek a Zenei Halozatok konf.-ra. valaki megirna nekem (PU) hogyan jutok el a keletibol a konf. helyszinere. amator fovarosi tomegkozlekedo vagyok.