i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:12, 21-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 280  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 10:42, 12-10-2008 
metalhead

ib.su wrote:
jo a live tema, de kozbeszurnam ezt a hirt: http://www.drumandbass.hu/hirek.php3#18 ... bcce1baf73
Quote:
Zenei kalózok, MySpace, black metal, jazz és psytrance - a "Zenei hálózatok: Zene, műfajok és közösségek az online hálózatok és az átalakuló zeneipar korában" című konferencián fiatal kutatók adnak elő a legkülönbözőbb zenei műfajok és közösségek kapcsolatáról.

Milyen hatása van az online közösségek egyre bővülő hálózatának a zene működésére? Mi változott meg a Napster színrelépése és a MySpace megjelenése utáni néhány évben a zenehallgatásban, zenemegosztásban és -kiadásban, és ez hogyan érinti az egyes műfajokat és a velük együtt élő (szub)kultúrákat? Milyen jellegzetességei vannak egyes extrém zenei színtereknek?

Többek között ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ azok a fiatal kutatók, akik előadnak a Magyarországon a témában először megrendezésre kerülő konferencián: az illegális zeneletöltés jogi és gyakorlati kérdései, az egyes zenekarok MySpace-reprezentációi éppúgy terítékre kerülnek, mint a jazz magyarországi társadalomtörténete, a black metal szimbólumvilága vagy a psytrance-partik rítusainak elemzése.

A kerekasztalbeszélgetéssel és filmvetítéssel is bővített előadássorozatra nem csak azokat az egyetemistákat, főiskolásokat, kutatókat várják a szervezők, akiknek tanulmányai valamilyen módon a zenéhez vagy az online közösségekhez kapcsolódnak, hanem azokat a zeneszeretőket is, akik például (szub)kulturális érintettségük okán kíváncsiak egyes zenei, műfaji hagyományok értelmezéseire.

A konferenciát a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központja, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szociológia és Kommunikáció Tanszékének Média Oktatási és Kutató Központja szervezi. Az előadások első felét október 10-én, pénteken, "maradékát" 11-én, szombaton hallgathatják meg az érdeklődők a Corvinus Főépületének III. előadójában.

A részletes program és további információk elérhetők a www.zeneihalozatok.blog.hu illetve a www.zeneihalozatok.hu címeken.

a kerekasztalbeszelgetesre meghivta a szervezo az impulsecreator
szerkesztoit is - a csapatot en fogom kepviselni.

de ne emiatt jojjetek :P hanem azert, mert eleg sok erdekesnek igerkezo tema
van. egy lany pl. a romaniai dnb szcenakon keresztul fogja "boncolgatni" a
szubkulturakat, valyi mesternek meg "Lemeztúrás az internet után" cimmel
lesz egy olyan eloadasa, ami szerintem szepen fog reflektalni olyan dolgokra,
amik vinyl-mp3 viszony kapcsan ebben a topikban is tobbszor elokerultek
(ez sajnos pentek delelott lesz... :?)

a belepes ingyenes

ib, g, meg aki meg esetleg ott volt, szolnatok par szot a konferencian elhangzottakrol? legnagyobb sajnalatomra nem sikerult eljutnom egyik nap sem :?

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:17, 13-10-2008 
impulsecreator.hu

zenei halozatok konferencia

icr-rel hallgatoztunk szombat delelott - nagy "megfejtes" nem volt, de nem is vartam,
viszont erdekes/hasznos tapasztalat, h lehet ezekrol a temakrol ilyen perspektivabol
is beszelgetni, gondolkodni

"Patakfalvi Czirják Ágnes: Sounds of Cluj" - ez abbol a szempontbol volt erdekes, h
eleg szepen tukrozte azokat a folyamatokat, amik itthon is lezajlottak/zajlanak.
annyival bonyolodik itthon a dolog, h kicsivel regebb ota alakul a szinter, es tobb
a szereplo, tobb esemeny folyt/folyik parhuzamosan. de a lenyeg benne volt
az o "eredmenyeiben" is, sot valoszinuleg szerencsesebb is mindezt egy
egyszerubb, atlathatobb kozegben vizsgalni

G-Funk (Euphoria) ott volt penteken is, o "Bodó Balázs: Szükség törvényt bont -
zerzői jogi kalózok és a magyar piac" eloadasat emelte ki. en pedig absztrakt
alapjan Valyi Gaborra lettem volna kivancsi, de ezt mar a beharangozoban is
irtam. mint kiderult, a tema a disszertaciojanak a resze.

a szombat delutani szekciot indito kerekasztalbeszelgetes szerintem legerdekesebb
kerdese az volt, h mi kulonbozteti meg a "profi" es "amator" kritikust, ill.
altalaban ujsagirot, valamint a "hivatalos" es "onszervezodo" (hobbi) mediumokat
(emlekeim szerint a diskurzus ugy alakult, h az eredetileg temaado online-offline
"ellentet" vegul kevesbe volt hangsulyos)

eredklodo kozonseg nem volt nagyszamu, delutan valamivel tobben jottek.

lesz kiadott kotet, valamint keszult video felvetel - remelhetoleg majd szolnak
a szervezok, h mikor/hol, es akkor jelzem itt. de felmerult az is, h egy-ket
tanulmanyt (valoszinuleg roviditett formaban) lehozna az ipc is...

worrior.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:53, 15-10-2008 
droid

meg a 320/wav temahoz annyit, hogy amikor elmentunk hangfalakat fulelni a hitspacebe, akkor A/D ur (aki ott valami fejes) nagyon belemelegedett a magyarazasba es megmutatta a mixin desknel levo hangfalakat is. mi meg szepen meghallgattuk a beatportos pendulum empeharmat, amit aztan o elkert, hogy mutogassa majd a vasarloknak (azt mondta, el szoktak kerni ami jol szol).

ez egyreszt ugye a triot dicseri, masreszt azt jelenti, hogy a nagyjabol felmillios hangfalparon sem annyira egyertelmu a kulonbseg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:01, 16-10-2008 
droid

ami szerintem hallható különbség wav (vagy flac) és mp3 között:

mp3 magasai picit mindíg grízesek, a tere szűkebb (ez talán a legszembetűnőbb különbség, néha olyan érzésem van ha sok losslesst hallgatok és utána mp3at rakok be, hogy mono a felvétel), mély nem annyira telt, az apró zenei részletek kevésbé hangsúlyosak, jobban belemosódnak az egészbe

ezek persze csak az én tapasztalataim, és még azt is hozzátenném, hogy nem minden zenénél hangsúlyos a különbség, főleg a nagyon letisztult cuccoknál (pl dub techno, minimal) hallható leginkább szerintem, dnbnél talán tényleg nem annyira

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:09, 16-10-2008 
soulproof

cutoff, nem lehet h 64kbps-es mp3at hallgatsz? :]

cutoff wrote:
mono a felvétel), mély nem annyira telt

Fiatal voltam és kellett a pénz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:29, 16-10-2008 
droid

-matt-u- wrote:
cutoff, nem lehet h 64kbps-es mp3at hallgatsz? :]

cutoff wrote:
mono a felvétel), mély nem annyira telt

nem

320asokat szoktam leginkább, persze ebben volt azért egy kis túlzás is, hogy mononak tűnik a felvétel, de mindenképp szűkül a tere elég rendesen

Last edited by cutoff on 00:32, 16-10-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:29, 16-10-2008 
metalhead

ib.su wrote:
lesz kiadott kotet, valamint keszult video felvetel - remelhetoleg majd szolnak
a szervezok, h mikor/hol, es akkor jelzem itt. de felmerult az is, h egy-ket
tanulmanyt (valoszinuleg roviditett formaban) lehozna az ipc is...

jo lenne :thumbsup:
es kosz a rovid beszamolot

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:38, 16-10-2008 
soulproof

cutoff wrote:
nem

es az mp3 mit tomorit a zenen amitol kevesbe lesz sztereo? vagy teljesen mono, vagy teljesen sztereo. olyan, h 320 "monobb" a wavnal az csak a konvertalas hibaja lehet. de javitsatok ki.

(vagy nemtom lehet amit wavban hallgatsz eleve sztereobb, a masik zene mp3rol meg kevesbe, bar remelem ha mar ilyen szinten (uhh..) belemegyunk a temaba, akkor alap, hogy ugyanazt a zenet hallgatod ket kulonbozo formatumban :) )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:15, 16-10-2008 
droid

-matt-u- wrote:
cutoff wrote:
nem

es az mp3 mit tomorit a zenen amitol kevesbe lesz sztereo? vagy teljesen mono, vagy teljesen sztereo. olyan, h 320 "monobb" a wavnal az csak a konvertalas hibaja lehet. de javitsatok ki.

(vagy nemtom lehet amit wavban hallgatsz eleve sztereobb, a masik zene mp3rol meg kevesbe, bar remelem ha mar ilyen szinten (uhh..) belemegyunk a temaba, akkor alap, hogy ugyanazt a zenet hallgatod ket kulonbozo formatumban :) )

annyira nem akartam forszírozni ezt a témát, csak elmondtam amit tapasztalok zenehallgatás közben
nyilván nincs lényeges különbség a 320 és a wav között, ezek csak pici apróságok, amiket nagyon figyelmes hallgatás során lehet csak tapasztalni
(egyébként igen, arról az esetről beszélek, mikor egyazon zene wav és 320 verzióját hasonlítom össze)

arról gőzőm nincs, hogy pontosan hogy működik az mp3 tömörítési eljárás, azt írtam csak le, amit hallok
ja igen azt kifelejtettem, hogy a dinamika is kicsit szarabb lesz tőle szerintem

amúgy ha ennyire mindegy, hogy 320mp3 vagy wav akkor miért nem mp3ról vágják a bakeliteket és írják a műsoros cdket?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07:58, 16-10-2008 
piper

cutoff wrote:
amúgy ha ennyire mindegy, hogy 320mp3 vagy wav akkor miért nem mp3ról vágják a bakeliteket és írják a műsoros cdket?

benne van a nevében veszteséges tömörítés.
ha elkezdenék 320-ról a sorozatgyártást akkor igénytelenedne el végleg a zeneipar.
mellesleg megnézném ahogy egy highend rajongó a 320-ról nyomott Rachmaninov cd-t bakelitet hallgat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:36, 16-10-2008 
droid

nihilist wrote:
cutoff wrote:

ha elkezdenék 320-ról a sorozatgyártást akkor igénytelenedne el végleg a zeneipar.
mellesleg megnézném ahogy egy highend rajongó a 320-ról nyomott Rachmaninov cd-t bakelitet hallgat.

tök jogos ... mp3 lényegesen gyengébb minőség...otthon a büdös életbe nem hallod ki, de nagy hangrendszeren már már fület bántó is tud lenni ... amúgy a lényege, hogy a "nem odaillő" hangokat" kiszedi, ezzel csökkenti a fájl méretét ... így pl a magas hangokból icipict lecsippent ... amit elvileg az emberi fül már nem érzékel
Ami a jogtiszta hanghordókat illeti, ott úgye nem is vágásról beszélünk hanem préselésről ... kivéve dubplate-ek, illetve írt cd-k ... de ezeknek sincs még olyan dinamikáéja mint egy préselt lemeznek.
Remélem nem írtam nagy hülyeséget :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:47, 16-10-2008 
pokemon

ez korabban volt mar itt a forumon (zenetech topikok valamelyikeben), erdemes tippelni.

http://mp3ornot.com/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:57, 16-10-2008 
droid

nihilist wrote:
cutoff wrote:

igen, lossy tömörítés, pont emiatt veszhetnek el belőle azok a dolgok, amikett fentebb már említettem

(amúgy meg ezt inkább matt-u-nak magyarázd, ő kardoskodik az mp3 mellett annyira)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:10, 16-10-2008 
original nuttah

nihilist wrote:
cutoff wrote:

hat ez pedig multido, rendszeresen nyomnak mp3bol bakelitet.
a dnb meg sajnos vagy sem, de teny, hogy az a mufaj, ami a letezo legmesszebb all attol hogy hi-endnek lehessen nevezni. pl a szebben szolo zeneknek sincs gyakorlatilag semmi dinamikaja. Mi mar azt dinamikusnak nevezzuk ha nem tok teglalap a kick meg a snare...
eleve underground mufajnal teljes keptelenseg audiofilseget emlegetni, de a dnb pont az, ahol a nem az a lenyeg h vajfulueknek tetszen a reszletessege, a sztereo kepe, a dinamikaja, hanem h basszon oda a tancteren. es ez nem csak a veretos dnbkre igaz. en hallottam mar audiofilt dnbt hallgatni. azt mondta h hibas a wav. mondtam neki, h nem, ez ilyen. nehezen hitte el..
szoval szerintem a dnb az pont az, ahol tok mindegy h 320 vagy 196khz/24bit wav...

the bird is the word

Last edited by jade on 13:57, 16-10-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:12, 16-10-2008 
soulproof

lol nem kardoskodom en az mp3 mellett, nyilvan tomorites, stb, de engem az elmult 2 hetben nem sikerult meggyoznotok rola, hogy valoban olyan drasztikus kulonbseg lenne egy 320 es egy wav kozott (mar ne haragudj de ez a "mono" es "teltebb bass" sztem hulyeseg).

vegezetul pedig hadd idezzem magamat

-matt-u- wrote:
http://www.trackitdown.net/genre/drum_a ... 11701.html

ezt most talaltam, 4. tune sajat zene, 320ban es wavban is megveheto, de en eletemben nem kuldtem ebbol a zenebol wavot senkinek, 320bol konvertaltak vissza wavba. szal ennyit a wav vasarlasrol :]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:18, 16-10-2008 
soulproof

jade wrote:
szoval szerintem a dnb az pont az, ahol tok mindegy h 320 vagy 196khz/24bit wav...

pontosan. nyilvan egy vivaldi darab eseteben sokkal tobb ertelme van mp3 vs. wavrol beszelni, elektronikus zeneknel (foleg a dnb-nel) joval kevesebb

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:53, 16-10-2008 
a nyelv őre

jade wrote:
mufalynal

műfajnál

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:58, 16-10-2008 
solarcube

én tartanék egy csukott szemmel belehallgatós tesztet az itteni vájtfülüeknek :)

ott kiderülne, hogy tényleg érezhető, vagy csak filekiterjesztés allergiájuk van, mert a wav imba az mp3 meg ciki 8)

nemlehet hallani, föleg buliban ahol a "profi" hangmérnökök ugy lövik be a cuccot ahogy épp kedvük van...

és különben is a lényeg, hogy jólérezze a közönség magát egy bulin, mégha valaki köcsögdudakoncertet ad akkoris...

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:14, 16-10-2008 
piper

reza wrote:
nemlehet hallani, föleg buliban ahol a "profi" hangmérnökök ugy lövik be a cuccot ahogy épp kedvük van...

ott a pont, mar ha egyatalan van hangmernok a buliban...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:47, 16-10-2008 
solarcube

ráadásul ahol van hangechnikus, valszeg nem éppen dnb cd van nála és buli elött belövi britney vagy tankcsapdára... ráadásul mp3hoz... lehetne még folytatni sztem, de értelmetlen :)

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]