just4fun wrote:
tomanek wrote:
tomanek wrote:
és igen, megjelent A Dűne homokférgei!

(Shaaai-Hulud, Kralizec!

)
teljesen jó volt, szép kerek lett vele a 14 kötetes sztori, azt hiszem szintén megkapja (több mindennel együtt, megosztottan) az "év könyve nálam" titulust
ez az utsó belőlük? illetve melyik is volt az ezt megelőző?
Igen, ez az utolsó. A hat előzmény és a Frank Herbert által írt hat alapkötet után volt még a Dűne vadászai, és ez annak a folytatása, ill. az egész történet zárása.
(De amúgy azért a könyv első oldalán található kötet-felsorolás alapján (csak fejből, mert kölcsön adtam haveromnak addig, amíg ő is belefut könyvesboltban

) előkészületben van még két olyan könyv, ami vagy köztes sztori lesz (emlékeim szerint Paul, a Dűne fia, amit a Dűne és a ~ messiása közé írtak) vagy valami - talán a ~ legendái triógiáknál (Butleri dzsihad, stb) is korábbi - előzmény, azt hiszem a Dűne ösvényei (The Road To Dune) címmel.

)
Egyébként a ~ vadászai első fele alapján nem vártam, hogy ilyen jó lesz, de a második fele alapján azért már tűkön ülve vártam a megjelenését

, aztán végül egy hete szerdán belefutottam a Nagyvárad téri metrók közötti, mindig friss könyvesboltban, és kellemes meglepetésre nagyon tetszett végig. Tényleg szép kerek lett vele a történet, long live (vagy ez képzavar lenne? akkor long live the world of) Frank Herbert & co.!
btw a 14-16 kötet alapján szerintem el lehetne készíteni a világ legjobb filmsorozatát, szerepel is a képzeletbeli programpontok között a "(teljes) Dűne-filmsorozat elkészíttetése" is arra az esetre, hogyha véletlenül végtelen mennyiségű pénzre tennék szert, lol
(no és persze azért egy teljes Alapítvány-sorozat is jól jönne, csak hogy ne maradjon ki ebből a hozzászólásból sem Asimov
)