i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:15, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 338 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:02, 26-12-2008 
original nuttah

nekem massive nem jön be, inkább a poizone van most nálam toppon:)

meg az Steinberg iDrum nevű alap dobgépben tök egyszerű midit írni a feldarabolt doboknak abletonban :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:52, 26-12-2008 
ujonc

pme023 wrote:
http://www.kvraudio.com/news/9040.html

Quote:
Nucleus SoundLab has announced the release of Viral Outbreak, a new product based on the sounds of Access Music's Virus TI hardware synthesizer. Using the power of extensive 96khz multi-sampling, manual looping and professional preset design, Nucleus SoundLab brings this powerful electronica sound to your productions as a Windows VSTi plugin and a Reason 4.0 Refill.

no comment :love: :taps:

de ez csak egy sampler végülis nem? vírus hangmintákat meg eddig is lehetett találni dögivel

amúgy meg nem értem ezt a nagy virus hájpot, mitől olyan jó az?

"virtual analog synthesizer" Szóval ez azt jelenti, hogy nem is analóg szinti, abban is csak egy processzor van amin szoftver fut, nem? Az jó hogy van hozzá egy ilyen szép kezelőfelület, de én akkor se értem mi kerül rajta fél millába???
világosítsatok már fel!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:58, 27-12-2008 
pokemon

fm monk wrote:

amúgy meg nem értem ezt a nagy virus hájpot, mitől olyan jó az?

"virtual analog synthesizer" Szóval ez azt jelenti, hogy nem is analóg szinti, abban is csak egy processzor van amin szoftver fut, nem? Az jó hogy van hozzá egy ilyen szép kezelőfelület, de én akkor se értem mi kerül rajta fél millába???
világosítsatok már fel!

Nos,az en tudomasom szerint a virtual analog synthesizer megeggyezik az ANALOG MODELING SYNTHESIZER-el....
Ami aszt jelenti,hogy a tradicionalis analog szintikkel ellentetben
ezekben nem VCO, hanem DCO talalhato..
Igy digitalisan gerjeszti a hangot...
Az ilyen szintik nagy reszeben ettol fuggetlenul eredeti VCF,es VCA van.
Es talan azert is kerulnek ezek kicsit tobbe,mert ezeket nem kinaba gyartjak..... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:19, 27-12-2008 
ujonc

BYBASS wrote:
Az ilyen szintik nagy reszeben ettol fuggetlenul eredeti VCF,es VCA van.

nahát ezt nem tudtam

akkor köszi az infot!

mondjuk biztos hogy a vírus esetében is így van ez? mert akkor pl hogy lehet, hogy ha letöltöd a legfrisebb operációs rendszert (OS) a vírus-ra, akkor nem csak új fajta oscillatorokkal hanem újabb fajta filterekkel is bővül a dobozod?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:04, 27-12-2008 
pokemon

Oscillator csak egy fajta van,inkabb a beallitasai valtoznak,
es pontosan azert mert dco letoltesz uj beallitast...
de ezt erdekesebb sajat magad csinalni...
Annyit meg hozza tennek,hogy a DCO-val rendelkezo szintik-ben is analog jel van csak a valtoztatasok digitalisak...
A virust nem ismerem lehet,hogy abban nem VCF van....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:02, 27-12-2008 
corebreak

Vagy PCM alaú és az új OS tartalmazza azokat a hullámfomákat.

De az sem hülyeség amit pl FM mond. Van benne DSP, hiszen az effektk sima algoritmusok amiket a DSP-jére írnak (delay, reverb, chorus, dist, stb.). Szóval az új OS-el érkezhetnek új algoritmusok.

A lényeg hogy a true analóg szegényesebb tudásban, de ÚGY SZÓL. A virtual analóg többet tud sokkal, viszont csak OLYAN MINTHA.

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:36, 28-12-2008 
ujonc

ja hát új fajta oscillator alatt új hullámformákra gondoltam

azért szívesen szétcsavaroznék egy vírust, mert az azért elég kiábrándító lenne, ha csak egy szaros dsp csip lenne benne :P

és mi az hogy ÚGY SZÓL? hogy? koszosan? vastagon? mi az a "warm" hangzás (amit jól lehet puffogtatni de én nem értem mit jelent)? mi definiálja az analóg hangzást? nem akarok értelmetlen vst vs hardver vitába kezdeni de számomra egyre inkább anakronizmusnak hat ez a hardver imádat az új generációs vst szintiket megfülelve

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:53, 28-12-2008 
droid

fm monk wrote:
ja hát új fajta oscillator alatt új hullámformákra gondoltam

azért szívesen szétcsavaroznék egy vírust, mert az azért elég kiábrándító lenne, ha csak egy szaros dsp csip lenne benne :P

és mi az hogy ÚGY SZÓL? hogy? koszosan? vastagon? mi az a "warm" hangzás (amit jól lehet puffogtatni de én nem értem mit jelent)? mi definiálja az analóg hangzást? nem akarok értelmetlen vst vs hardver vitába kezdeni de számomra egyre inkább anakronizmusnak hat ez a hardver imádat az új generációs vst szintiket megfülelve

akkor ne csavarozz szét egyet se mert csalódnál. mert bizony a virus az csak dsp csip.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:04, 28-12-2008 
original nuttah

Igen de mivel dedikált proci így csak a saját algoritmusait kell futtassa rajta ergo algoritmus írásnál nem kell belekalkulálni, hogy amúgy még egy windowsnak is kéne proci kapacitás meg még 40 vstnek meg a dawnak.
Amúgy már nem pontosan emlékszek hány dspje van a virusnak, de emlékeim szerint 2 míg a nordnak 6 (lead). (legalábbis ilyen számadatokra emlékszek). Ezt amúgy nem is értem 6 kilóért miért nem erősítettek a 'vason'. Mindenhol megy a panaszkodás, hogy a 16 part elérése lehetetlen.

Az analog hangzás pedig a nem ideális elektronikai alkatrészek és transzformátorok álltal az eredeti jelhez adott hibái. (igen ezek elektromos szemszögből hibák) Torzítások például. Plussz a jelalakot ugye nem számsorokkal, információként kezeli hanem egy végtelen számú feszültség vezérelt dolog (annak előnyeivel és hátrányaival).
A warm hangzáson általában azt a meleg és puha hangzást értik (innen érződik, hogy maga a fogalom is szubjektív) amit pl elektroncsövektől remélnek. Gyakorlatilag az alkatrészek, komponensek a rendszerben megszinezik a jelet így egy amolyan 'audiofilles' hatása lesz. (mint a hifik kb) Ha analog vasat veszel akkor hangzást is veszel szemben egy digittel ami alap járaton száraz és nyers így a hangzását te adod meg neki.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:41, 28-12-2008 
ujonc

hű köszönöm a kimerítő választ, akkor most már tudok mindent 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:20, 28-12-2008 
corebreak

Petike...ez gyönyörű volt! Komolyan!

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:26, 29-12-2008 
original nuttah

Conclusion wrote:
Igen de mivel dedikált proci így csak a saját algoritmusait kell futtassa rajta ergo algoritmus írásnál nem kell belekalkulálni, hogy amúgy még egy windowsnak is kéne proci kapacitás meg még 40 vstnek meg a dawnak.
Amúgy már nem pontosan emlékszek hány dspje van a virusnak, de emlékeim szerint 2 míg a nordnak 6 (lead). (legalábbis ilyen számadatokra emlékszek). Ezt amúgy nem is értem 6 kilóért miért nem erősítettek a 'vason'. Mindenhol megy a panaszkodás, hogy a 16 part elérése lehetetlen.

Az analog hangzás pedig a nem ideális elektronikai alkatrészek és transzformátorok álltal az eredeti jelhez adott hibái. (igen ezek elektromos szemszögből hibák) Torzítások például. Plussz a jelalakot ugye nem számsorokkal, információként kezeli hanem egy végtelen számú feszültség vezérelt dolog (annak előnyeivel és hátrányaival).
A warm hangzáson általában azt a meleg és puha hangzást értik (innen érződik, hogy maga a fogalom is szubjektív) amit pl elektroncsövektől remélnek. Gyakorlatilag az alkatrészek, komponensek a rendszerben megszinezik a jelet így egy amolyan 'audiofilles' hatása lesz. (mint a hifik kb) Ha analog vasat veszel akkor hangzást is veszel szemben egy digittel ami alap járaton száraz és nyers így a hangzását te adod meg neki.

ez felér egy definícióval :thumbsup:

amugy sokkkal bonyolultabb felépíteni egy valósághű analog modellert mint a legmodernebb technológiájú szintit :)

anno mikor még a szintik analóg oszcillátorokból meg csöves erősítésű cuccokból épültek minden ugyanolyan típusú alkatrésznek más más értékei voltak egy határon belül is(pl hFE), ezeket az értékeket pedig nagyon nehéz újramodellezni, részletes ismeretek szükségesek hozzá, ezért olyan b@szott drágák az ilyen cuccok, kb 3szorannyi energiába kerül minttervezni egy digit korhű szintit. de ez benne a szép, ez kb olyan mint a cd vs bakelit kérdés :) azt nyomasd amelyik bejön :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:26, 29-12-2008 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
Ha 100nál többet adok egy szintetizátorért az Virus lesz.

Akkor mostmar en sem ertem a VIRUS HAJPOT... :fog: :D
Azert szerintem azt senki sem gondolja komolyan,hogy egy digitalis cuccnak van valami koze egy analog szintihez... :D :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:03, 29-12-2008 
corebreak

BYBASS wrote:
Snaper_OFF wrote:

Azert szerintem azt senki sem gondolja komolyan,hogy egy digitalis cuccnak van valami koze egy analog szintihez... :D :D :D

Maga a száund ami bejön. Kellenek a vastag padok :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:18, 29-12-2008 
braindeath

Snaper_OFF wrote:
BYBASS wrote:
Snaper_OFF wrote:

ez eleg vastag-e?
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:23, 29-12-2008 
original nuttah

humor herold

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:43, 30-12-2008 
droid

Engem olyan vst érdekelne ami megváltoztatja az adott beszédet éneket stb magyarán egy sima beszédből olyat szertnék csinálni mint a vipzone hardstyle vocalban vannak!
Ha tud valaki ilyet adja már meg a nevét,már régóta keresem,de csak ilyen-olyan gagyik voltak!!!
Elörre is köszi!!

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:28, 30-12-2008 
original nuttah

boby wrote:
Snaper_OFF wrote:
BYBASS wrote:
Snaper_OFF wrote:

ez eleg vastag-e?
Image

ittvan hozzá midi seq :fog:
Image

sry :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:11, 30-12-2008 
original nuttah

Image

Quote:
Disturbance is primarily intended for the glitching/mangling of drum loops but it can also be useful with melodic material, vocals, and pretty much anything else you want to get glitchy with.

Disturbance is similar to a slicer, but a bit different. It works by chopping up a loop into 64 equal parts (no beat detection), then sequencing their playback, and each slice in Disturbance has its own loop point.

In addition to offering several playback order options, Disturbance also offers sequenced filtering, distortion, pitch shifting, and slice length adjustment...as well as various playback randomizations, dual delays, and non sequenced pitch shifting which can even be set to track MIDI note input, allowing you to turn anything you feed into Disturbance into a synth oscillator.

Disturbance can be used to create subtle or standard variations and effects, or it can warp your source material into something completely new. You can even adjust the start and end points of the sequencer to help you create odd time signature loops.

Additionally, you can even turn off the clock and use your Modulation wheel (CC1) to move forwards and backwards through the loop, almost like a wavetable.

Sequencer related features:
- Slice length reduction
- Filter cutoff (low or high pass filtering)
- Pitch shifting
- Dirt (distortion + downsampling + filtering)
- Volume
- Slice reverse
- Random slice
- 4 sequencer direction options
- Mod wheel control over playback
- Sequencer jitter effect
- Host BPM sync or internal clock
- Sequencer start/end point adjustment

Additional features:
- Built in file browser
- Dual Delay
- Velocity sensitivity
- Pitch Shifter with the option of fixed (non-sequenced) setttings, MIDI note tracking, and portamento.
- 32 example presets to get you started

fincsi :thumbsup:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:11, 01-01-2009 
original nuttah

Image

huhh most találtam, nagyon analog és nagyon monster :twisted:

ajánlom savazni mindenkinek :thumbsup:
BUÉK

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 338 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]